HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Kezdő játékosoknak
Minden kedves játékost üdvözlünk a Cyberpunk Frpg fórumán! A kezdő, tapasztalatlan játékosok mindenképp olvassák el a Kezdőknek című részt, ahol minden lényeges dolog le van írva, kezdve a szerepjáték lényegétől át a karakteralkotásig. Jó játékot kívánunk!
Szavazz az oldalra!
FRPG Top Sites - Magyarország

Latest topics
» Általános társalgó
Vas. Okt. 26, 2014 7:27 am by Taira Morinaga

» Cubik lakhelye
Pént. Márc. 15, 2013 7:10 am by Maynard Sutherland

» utcák, terek
Szer. Feb. 20, 2013 10:07 pm by Michael Longley

» 24-es móló
Kedd Feb. 05, 2013 7:02 am by Maynard Sutherland

» Feketepiac
Szomb. Feb. 02, 2013 4:16 am by Maynard Sutherland

» Sekk Gaur
Pént. Jan. 25, 2013 7:26 am by JC DentonShare | 
 

 Testkiegészítések

Go down 
SzerzőÜzenet
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Testkiegészítések   Szomb. Jan. 21, 2012 2:54 am

A karakterek egyik alappillére a testkiegészítések. A cyberpunk irodalomban sok néven jelen vannak, implantátumoktól kezdve augmentációkig bárhogy hívhatjuk őket. Lényegük, hogy az átlag embereket egy új szintre fejlesszék, könnyebbé tegyék a mindennapjaikat, maximálisan kihasználják a kibernetikus környezet nyújtotta lehetőségeket, vagy ha kevésbé legális helyeken keresgélsz, találhatsz olyat is, ami felpumpálja az izmaidat, javítja a távolsági fegyverekkel való célzóképességedet, sőt, segítségükkel könnyen, pár másodperc alatt rákapcsolódhatsz a végtelen kibertérre, hogy aztán ellenségeid adatait ellopva gyakorlatilag végezz velük...A fórumon a testkiegészítéseket két nagy kategóriába, azon belül pedig három alkategóriába soroljuk. A két nagy kategória a legális, és az illegális testkiegészítések, a három alkategória pedig a fejbe épített implantátumok, a törzsbe épített implantátumok, és a végtagokba épített implantátumok. A testkiegészítéseket majd a játék során lehet fejleszteni, minden kiegészítésnek maximum négy szintje van: Kezdő, Tapasztalt, Haladó, és Mester. A fejlesztés a Nano-Tárolók segítségével lehetséges. A szintek növelésével válik egyre jobban kidolgozottabbá, egyre hasznosabbá a testkiegészítés, viszont a játék során okosan gazdálkodj a Nano-Tárolókkal!
És minden testkiegészítésre igaz, hogy vagy aktiválható, vagy passzív. Ha passzív, akkor csak szakember tudja kikapcsolni, mindig működik, csupán akkor áll le, ha valami meghibásodást észlel. Az aktiválható testkiegészítéseket bárhol aktiválhatod manuálisan, típustól függően egy darabig baj nélkül működnek, de előbb-utóbb lemerülnek. Ilyenkor sincs gond, csupán ki kell kapcsolni, és várni, hogy automatikusan újratöltődjön.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Testkiegészítések   Vas. Jan. 22, 2012 12:20 am

Legális testkiegészítések

"Az eredetileg a S.Johnson Industries által feltalált testkiegészítések mára már bárhol megtalálhatóak a világban. Bármelyik szaküzletben könnyen beszerezhetőek, beültetésükhöz nem feltétlenül kell orvos, habár ajánlott. Minden egyes darab szerepel mind a S.Johnson Industries, mind a kormány adatbankjában. Céljuk az emberek mindennapi életének megkönnyítése, felgyorsítása. Ha valami baj lenne vele, elég meglátogatni egy doktort, vagy egy szerelőt, ők majd seperc alatt helyrerakják, bármi baja is volt."

Fej

-Optikai vízió:
Típus: aktiválható
Egy, a retinába beépített implantátum, ami lehetővé teszi az éjjellátást.
1.szint: éjjellátás rövid távon
2.szint: éjjellátás hosszú távon
3.szint: szonár látás rövid távon
4.szint: szonár látás hosszú távon(a szonár hanghullámokat alkalmaz, ez alapján navigál, tehát szonár látással átláthatsz szilárd tárgyakon is)

-Retina kamera
Típus: aktiválható
Készíts pillanatképeket, vagy videózz le számodra fontos eseményeket a Retina kamerával. A mentett fájlok egy apró chipbe mennek, amit a szemed melletti acél tartóból vehetsz ki.
1.szint: a szem képes pillanatképeket, valamint max. 30 perces videókat készíteni.

-Reflex implantátum
Típus: passzív
Az agyba beépülő nano implantátumok felfejlesztik a reflexeidet.
1.szint: feljavított reflexek, gyorsabban reagálsz az eseményekre az átlag embernél
2.szint: reflexeid gyorsasága tovább nő, kis eséllyel ki tudsz kerülni golyókat
3.szint: sikeresen ki tudsz kerülni golyókat, lézerlövedékeketTörzs

-Tüdőfejlesztő
Típus: passzív
Szén-dioxidot átalakítva oxigénné, ez a testkiegészítés sikeresen meghosszabbítja az ember merülési idejét folyóvízben, tengervízben, vagy bármilyen vízben.
1.szint: kb. 5 percet képes víz alatt tölteni a használó
2.szint: kb. 10 percet képes víz alatt tölteni a használó
3.szint: kb. 25 percet képes víz alatt tölteni a használó

-Regeneráció
Típus: aktiválható
Hála a beépített fehérje tartályoknak, és az izomszöveteket, meg eltört csontokat javító nano robotoknak, nagyon hasznos lehet akkor, ha leesel egy magas helyről, vagy már napok óta nem ettél semmit(de akkor is jól jöhet, ha mondjuk egy tűzharcban bebújsz egy fedezék mögé, hogy kissé regenerálódj...még ha eredetileg nem is ilyen célra tervezték)
1.szint: kisebb sérüléseket 1-2 perc alatt helyrehoz(vágások, horzsolások)
2.szint: nagyobb sérüléseket 5 perc alatt helyrehoz(mélyre fúródott golyók, égési sérülések), kisebb sérülésekkel fél perc alatt végez
3.szint: nagyobb sérülésekkel 2-3 perc alatt végez(törött csontok, stb.)
4.szint: nagyobb sérülésekkel 1-2 perc alatt, kisebbekkel pár másodperc alatt végez, képes automatikusan újraindítani a szívet


Végtagok

-Lábizomzat implantátum
Típus: passzív
Mechanikai műsejteket beépítve a lábizomzatba, jelentősen megnöveli az ember futási gyorsaságát, és az ugrási magasságát.(Megjegyzés: a tüdő méretét nem növeli, ennél fogva nem biztos, hogy a befogadó maximálisan ki tudja használni a lábizomzat fejlesztés nyújtotta előnyöket)
1.szint: a lábizomzat jelentősen fejlődik, futási sebesség legjobb esetben elérheti a 35 km/h-t is,az ugrási magasság akár 3 méter is lehet.
2.szint: a lábizomzat hihetetlenül fejlődik, futási sebesség legjobb esetben elérheti az 50km/h-t is, az ugrási magasság akár 4,5 méter is lehet.

-Kibernetikus kar protézis
Típus: aktiválható
A befogadó izmába beépülő nano implantátumok lehetővé tesznek eddig az emberiség számára elérhetetlen erőkifejtéseket.
1.szint: elbírsz bármit, ami nem nehezebb, mint 100kg
2.szint: elbírsz bármit, ami nem nehezebb, mint 130kg
3.szint: elbírsz bármit, ami nem nehezebb, mint 160kg


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Testkiegészítések   Vas. Jan. 22, 2012 5:55 am

Illegális testkiegészítések

"Az ember mindig is többet akart, mindig az újításon, és a lehetőségeken járt az esze. Nem volt ez másképp a testkiegészítésekkel sem. Szép lassan megjelentek a feketepiacokon, valamint anonim, bőrkabátos árusok portékájában az illegális implantátumok. Ezek továbbfejlesztett testkiegészítések, sokszor megsértik mások magánszféráját, vagy leplezetlenül gyilkos szándékokra hozták őket létre. Beépítésükhöz ugyanúgy szakember szükséges, a legtöbb feketepiacon található egy-két orvosi robot, amik majd segítenek neked."

Fej

-Szociális fejlesztés
Típus: aktiválható
A szembe beépülő implantátum a célszemély pupillájának rezdüléseiből, szívveréséből, valamint egyéb viselkedési minták alapján üzeneteket juttat az agyba a célszemély hangulatáról, érzéseiről, személyiségéről. Egy diplomáciai beszélgetés során nagyon hasznos tud lenni.
1.szint: érzékeli a célszemély pulzusát, ezáltal kikalkulálva ha ideges, vagy ha nyugodt
2.szint: az előre telepített sablonok alapján többé-kevésbé sikeresen meg tudod állapítani valakiről, ha ideges, jó kedvű, hazudik, vagy ha elérte tűrőhatára legvégét
3.szint: képes keverni a sablonokat, ezzel 95%-os mutatóval megállapítja csupán a beszéd hangsúlya alapján a célszemély érzéseit
4.szint: a világ minden tájáról letöltött, állandóan frissülő sablonoknak köszönhetően akcentus, arcforma, és sok más külső és belső ismertetőjegy alapján különböző hasznos információkat juttat az agyba a célszeméllyel kapcsolatban(származás, alapvető higiéniai szokások, stb.)

-Retina átalakító
Típus: aktiválható
A szembe beépülő nano-robotoknak hála kedvedre alakíthatod a retinádat. Ez főleg bizonyos védelmi rendszerek ellen hatásos, ahol retina felismerőket használnak...csupán szkenneld be annak a retináját, aki át tud jutni az ellenőrzésen(lehet fotóról, vagy tükörképről is), majd az adatait felhasználva alakítsd át a sajátodat. Az átalakítás ideiglenes.
1.szint: bármilyen módon át tudja alakítani a retinádat


Törzs

-Köpeny
Típus: aktiválható
Nano-cellákat bejuttatva a bőr pigmentjeibe, ez a testkiegészítés lehetővé teszi a környezetbe való beolvadást, ezzel láthatatlanná válva bármilyen organikus élőlény számára. Mikrofon nélküli biztonsági kamerákat is kicselezhetsz így, de vigyázz a védelmi robotokkal, és az egyéb védelmi rendszerekkel!
1.szint: nagy energiahasználata miatt csupán 30 másodpercig képes fenntartani a köpenyt
2.szint: most már 1 egész percig képes fenntartani a köpenyt
3.szint: másfél percig képes fenntartani a köpenyt
4.szint: 2 és fél percig képes fenntartani a köpenyt

-Radarzavarás
Típus: aktiválható
A köpeny ellentéte, védelmi rendszereket, és fejlett M.I.-val rendelkező robotokat zavar meg véletlenszerűen generált kódsorokkal. Előnye, hogy sokkal kisebb az energiahasználata, mint a Köpenynek, viszont ez nem csak láthatatlanná tesz a robotok számára, hanem meg is zavarja azokat. Ki tudja, milyen operációs rendszer hogyan reagál erre...
1.szint: véletlenszerűen generált kódsorokkal összezavarja a 20 méteres körzetedben levő operációs rendszereket

-Végső tartalék
Típus: aktiválható
Az implantátum célja, hogy elektromos kisüléseket generálva távol tartson bárkit, akinek célja, hogy átkutassa zsebeidet, megüssön, stb. Különösen akkor hatásos, ha már mozdulni se tudsz a fájdalomtól, és valaki ki akarja taposni a beledet.Fontos: a kisülések téged is sebeznek, ezért "Végső tartalék". Sose használd, csak ha nincs más út!
1.szint: aktiválásra elektromos kisülések jönnek létre a törzs bizonyos pontjain


Végtagok

-Csendes mozgás
Típus: aktiválható
Nano-robotokkal jobban felhasználva az izmaidat a lábadban, képes vagy csendben mozogni bármilyen környezetben.
1.szint: kb. 5 méteres távolságon kívül senki se hall téged, ha futólépésben mész
2.szint: kb. 5 méteres távolságon kívül senki se hall téged, ha futsz
3.szint: kb. 1 méteres távolságon kívül senki se hall téged, ha futsz

-Célzásjavító
Típus: passzív
Nano-implantátumok segítségével jelentősen redukálja a kar remegését, ezzel javítva pl. mesterlövészi képességeidet.
1.szint: jelentősen csökken a kar remegése, 50%-al pontosabb célzás
2.szint: jelentősen csökken a kar remegése, 65%-al pontosabb célzás
3.szint: jelentősen csökken a kar remegése, 80%-al pontosabb célzás
4.szint: jelentősen csökken a kar remegése, 95%-al pontosabb célzás
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Testkiegészítések   

Vissza az elejére Go down
 
Testkiegészítések
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Cyberpunk Frpg :: Szabályzat, információk :: Információk-
Ugrás: