HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Kezdő játékosoknak
Minden kedves játékost üdvözlünk a Cyberpunk Frpg fórumán! A kezdő, tapasztalatlan játékosok mindenképp olvassák el a Kezdőknek című részt, ahol minden lényeges dolog le van írva, kezdve a szerepjáték lényegétől át a karakteralkotásig. Jó játékot kívánunk!
Szavazz az oldalra!
FRPG Top Sites - Magyarország

Latest topics
» Általános társalgó
Vas. Okt. 26, 2014 7:27 am by Taira Morinaga

» Cubik lakhelye
Pént. Márc. 15, 2013 7:10 am by Maynard Sutherland

» utcák, terek
Szer. Feb. 20, 2013 10:07 pm by Michael Longley

» 24-es móló
Kedd Feb. 05, 2013 7:02 am by Maynard Sutherland

» Feketepiac
Szomb. Feb. 02, 2013 4:16 am by Maynard Sutherland

» Sekk Gaur
Pént. Jan. 25, 2013 7:26 am by JC DentonShare | 
 

 Los Angeles - Shelter Point Yacht klub

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4, 5  Next
SzerzőÜzenet
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Hétf. Május 28, 2012 2:20 am

Előzmény:Los Angeles - Wosp Hotel

Egy kiadós alvás után, ami a Wosp Hotel többé-kevésbé kényelmes szobájában történt, megérkezel a célállomáshoz. A kikötő körül nagy a forgalom, lebegő és hagyományos autók tömege keres szabad helyeket, gyalogosan szinte senki se érkezett, téged, meg pár kisebb helyi magazin riporterét leszámítva. A levegőben egy helikopter közlekedik, habár gyorsan elmegy, tehát aligha volt köze a médiaeseményhez. Nem kell sokáig mereszteni a szemedet, hamar meglátod magát a luxus óceánjárót, név szerint az "oceAnco"-t.

A luxushajó minden giccsével, és ízléstelenségével is magasan a legmonumentálisabb látvány, amit eddig Los Angelesben láttál. A négy emeletes hajó, amibe beletartozik a kapitány kabinja, a kivilágításával, és mondákba illő nagyságával fenséges látványt nyújt, talán még téged is képes levenni a lábadról. Ahogy olvastad a neten, a hajó bővelkedik gyakorlatilag mindenben: medence, étterem, játékterem, büfé, valamint bálterem.
Este 19:00. A vendégek már kiszálltak az autókból, és most egymással, vagy a kikötőben tevékenykedő biztonságiakkal beszélgetnek. Egy-kétezer ember tolong a kikötőben, az oceAnco körül, kellő távolságban pár yacht lebeg a vízen. Valahol Rachel beépített emberének is itt kell lennie, ebben biztos vagy. A környéken van egy büfés kocsi - amit meg is rohamozott pár amatőr újságíró, akik még nem tudják, hogy a hajón minden ínyencség ingyen van - egy jegyiroda, valamint az oceAnco-ról leeresztett híd, ami ugyan még egyelőre le van zárva, de látsz egy nagy darab, fekete férfit, meg még két biztonsági őrt, bizonyára nekik kell majd megmutatni a meghívókat. A hajóra nem látsz másik utat, talán ha beugrasz a vízbe, és megnézed a másik oldalról, lehet találsz majd valamit.
Mindenesetre bekerülsz a tömegbe, és tudod, van még fél órád az indulásig. Ahogy kiszállsz a taxiból, ellenőrzöd a felszerelésedet //kérlek foglald össze, mik vannak nálad, és hogy hova is raktad őket - gondolom szmokingban vagy//, ha hoztál táskát, akkor azt kézbe veszed, és körülnézel. Fél óra sok idő, sok mindent lehet addig csinálni, például szerezni valahogy egy jegyet, amivel még nem rendelkezel.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Hétf. Május 28, 2012 7:04 am

Kicsit előbb érkezem a kikötőbe, hogy mindent alaposan szemügyre vegyek, meg aztán még belépőt is kell szereznem, hogy feljussak a hajóra, így aztán gyalog érkeztem, egy olyan kis oldaltáskával, amiben a dekket tartják az újságírók, meg egy olyan szemüveggel, amivel a digitális adásokat készítik, hiszen az volt a tervem, hogy majd egy újságírót szabadítok meg az eszméletétől, hogy felvegyem a személyazonosságát és az ő kártyájával jussak fel a hajóra.
Mikor megláttam a hajót, azért el kellett ismernem, hogy tud élni ez az ember. A négyemeletes luxushajó mindennel el volt látva, amire csak egy embernek szükséges lehet a legnagyobb kényelemhez. Legeltettem a szemem egy darabig a csodás vízijárművön, de aztán a dolgommal kellett foglalkozni, ha nem akartam hoppon maradni.
Már most nagy a nyüzsgés, pedig még jócskán az hajóra szállás előtt vagyunk, de már így is vannak vagy kétezren már, akik kisebb-nagyobb csoportokba beszélgetnek egymással, vagy a milliomos biztonsági embereivel, akiktől próbálnak érdeklődni.
Nem tudom kicsoda Rachel embere, de remélem, hogy időben fog jelentkezni. A füles már a fülemben van, a kis műszer, ami a nyomásérzékelőt kell, hogy kilője, pedig a dekkben van elrejtve, ahogy az a kis fúvócső is, amiben két kis nyilacska pihen, halálos méregbe mártva.
Mivel látom, hogy a hajót jól őrzik semmi esélyem, hogy meghívó nélkül feljussak, ráadásul idő előtt le is bukhatnék, így inkább vadászatra indulok.
Láttam, ahogy egy pár újságíró egy távolabb álldogáló büféskocsihoz tartott, nyilván senki nem világosította fel őket, hogy az oceAnco-n degeszre ehetik magukat ingyen, de ez viszont most kapóra jött nekem.
Lassan, mint aki csak céltalanul bóklászik közelítettem meg őket és kiszúrtam az egyiket, aki még az evés előtt könnyíteni is akart magán, így a kocsi háta mögötti gyengén kivilágított területre indult. A lehetőség tálcán kínálta magát, amit nem is hagytam ki, így csendben mögé lopakodtam, majd az egy útközben a földről felemelt tégladarabbal nagyot sóztam a fejére.
Egy nyekk nélkül esett össze, én meg gyorsan megszabadítottam az igazolványától és a jegyétől, majd egy sötét helyre húzva, még pár szélfútta papírdarabot is ráhelyezve, visszaindultam, hogy egy világosabb helyen megnézzem ki is vagyok innentől.

(tehát a szmokingomban nincs semmi, mert abban nehéz elrejteni. A kis vállra akasztható táskában van a hordozható dekk, abban van elrejtve a Racheltől kapott kütyü és a fúvócső a nyilakkal. Ezen kívül csak az újságíró igazolványa és a jegy van nálam. )
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Kedd Május 29, 2012 6:12 am

Egy ügyes, és halk manőverrel meg is szerzed magadnak a belépődet, így már szabad az út a hajóra. Persze még ott a várakozási idő, te viszont nem késlekedsz, vadiúj személyazonosságoddal beállsz egy közeli lámpaoszlop alá, és megvizsgálod a nemrég szerzett meghívót, és az igazolványt. A fények rávetülnek a kijelzőre, valamint az apró, elektronikus személyigazolványra. A kép többé-kevésbé hasonlít rád, igaz a férfi a képen fekete hajú. A személyazonosító felett kék betűk mutatják az új, ideiglenes nevedet: Victor Graysmith. Körülötted újságírók, média-személyiségek, tudósok, és szoftverfejlesztők haladnak el, nem pont az a közeg, ami általában körülvesz. Hol vannak ezen a környéken a jól megszokott dílerek, magad fajta csempészek, vagy éppen munkát kereső örömlányok?
Vadiúj belépővel, és személyigazolvánnyal a zsebedben álldogálsz a lámpa fényében. A büfés kocsinál egy kis nézeteltérés támadt egy részeg újságíró, meg a kiszolgáló srác között, de ahogy tovább hallgatózol, rájössz, eltűnt barátjukat is keresik. Két ember balhézik, valami olyasmit mondanak, hogy látták, ahogy bement egy sötét sikátorba, és egy szőke, szmokingos csávó követte - ez lennél te. Jó pár rendőr is található a majdnem kétezres tömegben, lehet, ha sokáig lármáznak az újságírók, megnézik, mi baj van.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Kedd Május 29, 2012 6:34 am

Mikor kiszúrtam a férfit az újságírók között, azért örültem, hogy legalább egy kicsit hasonlít remélem az igazolvány képe az én fizimiskámhoz, habár, mint ősidők óta, ezek a képek valahogy mindig olyan silány minőségűek, mintha szánt szándékkal csinálnák ilyenre őket, megkönnyítve az olyanok dolgát, mint én is.
Mikor megszemléltem a megszerzett elektronikus kártyát, most sem kellett csalódnom, annyira jó volt, hogy csak egy alaposabb szemrevételezés buktathasson le, de mivel volt meghívom is így reméltem, hogy csak egy pillantást vetnek majd rá, aztán már szabad az út a hajóra. A nevemet meg párszor elmondtam magamban, de nem gondoltam, hogy nagyon szükségem lesz rá.
Viszont még mindig várni kellett a beszállással és a büfékocsi felől egyre hangosabb szóváltások hallatszottak, ami először még nem nagyon keltette fel a figyelmemet, csak mikor megütötte a fülem, hogy valakinek csak feltűnt a hiányzó firkász és még ráadásul engem is megláttak, ahogy utána mentem. Valahogy le kell szerelnem őket, ha nem akarok lebukni, hiszen a rendezvény biztosítására rengeteg zsaru is lófrált a környéken.
Úgy döntöttem egy kis figyelem elterelés nem árt. Nem messze innen láttam egy telefonfülkét, ahová most sietve, de óvatosan megközelítve beléptem, szerencsére eléggé kiesett a szemek elől, majd feltárcsázva a zsarukat gyorsan megadtam a két hőbörgő személyleírását, jelezve, hogy nagyon hasonlítanak két körözött kiberterroristára, akik minden bizonnyal a hajóra akarnak feljutni, vagy valami merényletet terveznek, majd azonnal le is raktam a kagylót. Mire majd kiderítik, és igazolják, hogy kik ők, addigra remélhetőleg én már végzem és el is tűntem a környékről. Kis idő múlva láttam, ahogy a rendőrök kezdik körbevenni a büféskocsi előtti területet . Kioldalogtam a fülkéből és elvegyültem a hajó feljárója előtti tömegben. Lassan már itt az idő a felszállásra.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Pént. Jún. 01, 2012 7:53 am

A tömeg ide-oda hullámzik, te is csak egy apró hangya vagy, aki megpróbál a saját dolgával törődni. Az újságírók felháborodása cselekvésre késztet, és egy jó tervvel a fejedben keresel is gyorsan egy telefonfülkét. Nem tart sokáig, három rendőr elindul a bajkeverők irányába, kettő másik máshonnan közelít. Szép lassan, észrevétlenül körbeveszik az áldozataikat. A feszült várakozást egy hirtelen kiáltás szakítja meg, majd egy gyors közjáték, és amilyen gyorsan indult minden, olyan gyorsan ér véget. A rendőrök szép csendben, komoly arccal vonszolják el a két betört orrú, vérző fejű, megszeppent jómadarat. Az emberek egy darabig még nézik őket, de ilyen időkben, amikor minden másodpercben meghal valaki a világon, nem olyan elrettentő az eset. Vigyorogva lépsz ki a fülkéből, és elkönyvelsz magadban egy sikeres kezdetet a ma esti akciódnak.
Az emberek között milliomosok, és csóró újságírók színes tömege jön veled szembe. Mindenki szépen kiöltözött az eseményre, felülről tényleg apró, fekete hangyáknak nézhettek ki. Viszont ahogy vársz egy darabig, jó tizenöt-húsz perc múlva végre megtörténik az, ami az este - az igazi este - kezdetét jelzi. A luxus hajó mély, búgó hangjára az emberek izgatottan fordulnak a morcos biztonságiak felé, akik a hajóra vezető utat állják el. Megindul a felszállás, itt az idő a sorban állásra. Te is elfoglalod Victor Graysmith helyét, majd amint eléred az ellenőrzőpontot, felmutatod a meghívódat. A fekete, öltönybe bújtatott emberi medve egy apró bólintással jelzi, továbbhaladhatsz. Amennyi embert még át kell engednie nyolcig, jobb, ha siet, ez még csak az eleje.
Ahogy felszállsz az oceAnco-ra, rögtön fel is kell menned egy lépcsőn, és ahogy felérsz a tetejére, az első látvány, ami fogad téged, és a többi vendéget, az a medence. Ki tudja, talán pár ember tényleg volt olyan előrelátó, hogy hozzon fürdőruhát, ha meg nem, az se baj, a pár előre meghívott playmate bikiniben biztosan elég szórakoztatás lesz számukra. Ahogy olvastad, most jön a szabad foglalkozás, van játékterem, étterem, büfé, stb. Az emberek között vannak, akik itt is tovább beszélgetnek, vannak, akik belevetik magukat a hajó luxusába, és szent célként tűzik maguk elé Troy Vangvard-ot kienni a vagyonából. Apropó, Troy, ha a képek a neten nem hazudnak, a médiaesemény szervezője, és a merényletet fő célpontja épp most jelent meg a vendégek között, és kezdett el beszélgetni pár fontos kinézetű emberrel, akik láthatólag minden szavát elraktározzák az elméjük valamelyik eldugott, hátsó részében.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Szomb. Jún. 02, 2012 12:36 am

Igazán elégedett lehetek magammal, hogy ilyen frappánsan és gyorsan megoldottam a helyzetet, így pár óráig biztosan nem kell aggódnom a lelepleződés miatt, utána meg már bottal üthetik a nyomomat, ha minden a terv szerint megy.
Kilépve a telefonfülkéből igyekszem elvegyülni a lüktető embermasszába, amiben most nincs különbség csóró és gazdag között, mindenki egyre izgatottabban várja, hogy végre részese legyen Troy újabb bejelentésének.
Most már nem kell sokat várni és felbődülnek a hajó kürtjei, amik megadják a jelen a marcona biztonsági személyzetnek, hogy most már utat engedhetnek az emberáradatnak.
Nem rohanok, nem tülekedek, hagyom, hogy sodorjon magával a feljáró felé igyekvő tömeg és mikor felbukkan előttem az implantokkal és retina kamerákkal bővelkedő izomagy, felmutatom a meghívómat. Szerencsémre itt most senkinek nincs ideje hosszasan ellenőrizni a személyeket, így én is egy biccentéssel jutalmazva már mehetek is tovább. Persze azért nem zárom ki, hogy a hajó több pontján felállított kamerák nincsenek arcfelismerő programmal ellátva és, ha nemkívánatos személy lépne a hajóra, aki benne van a rendszerében, azt nem szúrnák ki azonnal, de nekem hála az égnek nem kell ilyentől tartanom, még nem volt komoly zűröm a zsarukkal, hogy nyilvántartásba vettek volna.
Egyelőre, ha akarnék sem tudok másfelé menni, mint amerre a tömeg sodor, így a lépcsőn felérve azonnal a fedélzeten elterülő hatalmas medencébe botlok. Még jó, hogy azért van annyi hely, hogy nem esik bele senki, habár lehet, hogy rögtön meghozná a kellő hangulatot a ruhában való fürdőzés, ha már valaki nem hozott magával fürdőruhát, de ez valószínűleg már csak a party vége felé lesz, amikor már emelkedett lesz a hangulat is.
Itt már kezd szétszóródni a nép, hiszen sokan megrohanják a büféasztalokat, főleg a kisebb médiák újságirói, akiknek az ingyenkaja kész áldás, aztán ott van a játékterem, amely szintén sokakat vonz, meg a felderítők, akik a hajóra és a benne felhalmozott luxusra kíváncsiak és elindulnak körbenézni. Na ezekhez csatlakozom én is, hiszen nem árt felmérni a terepet, hogy mit hol találok, és a menekülő útvonalat is megszervezni, mielőtt munkához látok.
Azért még fél szemmel látom, ahogy az elvárásoknak megfelelően elegánsan és mosolyogva megjelenik a színen maga a főszereplő Troy Vangvard is, és elkezdi róni a kötelező köreit a fontosabb meghívottak között, akik majd a potenciális vásárlóit és megrendelőit jelentik, és akik újból megtömik a zsebét pár millióval. Én nem kívánok a színe elé járulni…..egyelőre, majd találkozunk, ha itt lesz az ideje, így inkább megpróbálom megkeresni a tárlót, ahol az a bizonyos Chip található, hogy megszemléljem mennyire is komolyan őrzik. Azért nem gondoltam, hogy csak a nyomásérzékelőt kiiktató bizgentyűt kell használnom, és már magamhoz is vehetem. Az túl egyszerű lenne.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Szer. Jún. 06, 2012 3:26 am

A hajó halkan, szinte észrevétlenül siklott ki a tengerre. Páran a korláthoz álltak, és elmélyülten nézik a város fényeit, valamint a vízre vetülő tükörképüket, és persze ott vannak azok, akik gyenge gyomorral bemenekültek a hajó belsejébe, megelőzve egy-két kellemetlen pillanatot. Troy is elvegyül, látod, hogy tőle pár lépésre egy biztonsági tömi a fejét az ingyen rákokkal, meg egy másik, kissé távolabb nekidől a hajókorlátnak, és onnan figyeli a célszemélyt. Elég jól védve lehet,és ki tudja, talán magára is tud vigyázni, elvégre nagyon magabiztosan, és jókedvűen társalog. Meg különben is, hazai terepen van.
Te kitérsz előle, hagyod, hadd bezsélgessen Los Angeles elitje. A te utad most máshova visz. Bevágsz a töme gközepébe, majd ide-oda sétálgatva megkeresed a kiállítás színterét. Eltart egy darabig, de kerülve a tömeget - elvégre a legtöbb ember még nem oda tart - megtalálod azt, amit kerestél. Már be is lépnél a díszes terembe, amikor majdnem szó szerint nekiütközöl egy széles vállú biztonságinak.
- Elnézést, de egyelőre ide tilos a bemenet.
A mély, férfias hanghoz mogorva tekintet, és sárkány tetkó jár, és mivel ez még csak az arca, képzelheted, miféle gettó szökevénnyel van dolgod. Persze dönthetsz úgy, hogy bunyózol egy jót, viszont hirtelen egy vörös hajú, model alkatú hölgy félrehúz, és egészen a korlátokig rángat. Ott már feléd fordul, és a kezét üdvözlésképpen feléd nyújtja:
- Üdv. Helena Skarshimmer, újságíró. Maga is kíváncsi a bemutatott technológiákra, mi? Az idő pénz, és esetünkben ez hatványozottan igaz, nemde? - kérdi, cinkos mosollyal az arcán. Nem kell sokáig gondolkoznod ahhoz, hogy rájöjj, kivel van dolgod. Bizonyára egy olyan fajta újságíróval, aki jóval az esemény előtt beharangozta, hogy a bemutató előtt fél órával csak az ő blogján megtekinthető lesz minden, amit Troy bemutatásra szánt. Így aztán az átlag emebrnek nem kell várnia a holnapi újságig, vagy a ma esti hírekig, hogy megszemlélje, milyen technológiák fogják meghatározni az életét az elkövetkező pár évben.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Csüt. Jún. 07, 2012 2:39 am

Kisebb keresgélés után meg is találom a sajtótájékoztató helyszínét, ahol már a tárlókban ki vannak állítva a bemutatandó dolgok, csak még letakarva.
Mivel a környéken nem látok más érdeklődőt most, gyorsan befelé indulok, hogy kihasználjam az alkalmat a zavartalan körülszimatolásra, de ekkor az ajtó mögül elém toppan egy szép szál biztonsági emberbe, aki le sem tagadhatná, hogy mire bérelték fel. Igaz, hogy öltöny feszül rajta, ami éppen csak nem reped szét mesterségesen felpumpált izmaitól duzzadó testén, amibe gondolom jó pár implant is bedolgozásra került, de a számon kérő hangja, és tetovált fejéből rám meresztett gomb szemei, valamint a fülében lévő rádió, mind, mind megerősíti ezt.
Mivel egyelőre nem akarok feltűnést kelteni, ezért csak egy csalódott pillantást vetek a háta mögötti teremre, mikor egy finom női kéz ragadja meg a karomat és határozottan el kezd húzni magával jóval távolabb, egy kihaltabb részhez, a korlát mellé.
Kíváncsian követem és közben szemügyre veszem a csinos és igen csak remek alakkal megáldott nőt.
- Hódolatom hölgyem! – biccentek a bemutatkozására. - És természetesen érdeklődéssel várom a bemutatót, hiszen gondolom mindenki ezért van itt, hogy első kézből értesüljön a mi zseniként újabb bejelentéséről. – válaszolok és közben a vidáman cseverésző Troyra nézek.
Már éppen a nyelvemen van, hogy bemondom a lopott igazolványon lévő nevet, de ekkor eszembe jut, hogy hátha ismeri a fazont, hiszen le sem tagadhatná Helena, bármennyire is szexin néz ki, hogy nem egy modellel, hanem egy újságíróval van dolgom, mégpedig a türelmetlenebbik fajtából, aki mindent megtesz azért, hogy ő legyen az első, aki valami kiszivárogtatott infóval, elsőnek tájékoztatja a nyálcsorgatva várakozó közönségét a hírekről.
- Hát hogyne, ha magam mondja! – mosolygok rá helyeslő arckifejezéssel, miközben még mindig azon agyalok milyen nevet is mondjak neki, végül kockáztatok és remélem nem lesz valamiféle névsorolvasás, mert akkor a nő előtt mindenképpen lebukok. - Victor Graysmith. – hajtom meg a fejem kissé. – De, ahogy látom magának sincs több szerencséje, mint nekem? – intek a marcona őr felé, aki teljesen eltorlaszolja a bejáratot. - Pedig szívesen vetettem volna egy pillantást a többiek előtt azokra a letakart tárlókra. - sóhajtottam nagyot.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Szomb. Jún. 09, 2012 9:40 pm

A nő láthatólag tetőtől talpig végigmér, talán nem volt a legjobb ötlet nevet mondani, vagy legalábbis pont ezt a nevet. De úgy néz ki, ismét szembetalálkozol egy örök igazsággal, ami végigkísérte az életedet: a szükség nagy úr, a kétségbeesés még nagyobb. Nem tart sokáig, Helena visszapillant a biztonságira, majd ismét rád, és végül megszólal:
- Tudja, nem lehetetlen oda bejutni. Alkut ajánlok. Mindketten be akarunk oda jutni, és én segíthetek magának, viszont akkor magának is segítenie kell nekem. Tessék. - ezzel átad neked egy apró kamerát, ami méretét tekintve akár egy borsószemnek is beillene. Óvatosan nézegeted, habár sejted, aligha tudnád olyan könnyen összezúzni a kezeddel. Szürkés színe eltűnik a tenyered redőiben. Ahogy felnézel az újságíróra, kezded kapiskálni a tervet, de ha nem, az se baj, ugyanis Helena már rögtön ismerteti is, bizonyára nem akar több időt vesztegetni. - Ez egy apró kamera, ami közvetlenül a blogomra küldi az adást. Mindent felvesz, mindent rögzít. Nyugalom, még nincs bekapcsolva. - mondja, amikor látja a reakciódat. - Akkor fogom bekapcsolni, amint maga bejut a terembe. Csináljon ott, amit akar, de használja a kamerát, és vegyen fel mindent, amit lát. Cserébe én bejuttatom. Áll az alku? - kérdi. Nem nehéz kitalálni, hogy akar egy ilyen nő bejuttatni téged, tehát a jelek szerint nincs hátulütője a dolognak, habár ki tudja, mit tenne Helena, ha elfelejtenél filmezni. A bemutatóteremben égnek a lámpák, és ahogy innen látod, nincs bent senki, és kívül is csak egy biztonsági őr áll.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Vas. Jún. 10, 2012 1:07 am

Feszülten várakoztam a reakciójára, mert lehet, hogy akkor kicsit módosítanom kell a tervemen, ha esetleg cirkuszt csinálna, hiszen akkor már csak figyelem elterelésként is valószínűleg áthajítanám a korláton és amíg vele foglalkoznak, addig még a chipet is el tudnám lopni. Így végig gondolva lehet, hogy nem is olyan rossz ötlet!
De ekkor megszólalt a nő és ez kizökkentett a gondolataimból, mert tulajdonképpen ez is egy lehetőség, hogy bejussak és körbenézhessek feltűnés nélkül. Talán a módom is meglenne, hogy elemeljem a chipet, de akkor túl hamar lelepleződhetnék, ráadásul a nő is látta az arcomat, a part meg most még távolodik, így ez még korai lenne.
- Miért is nem lepődöm meg Helena? – vigyorgok a nőre, majd szemügyre veszem a kis kép és hangrögzítőt, amely alig látszik a tenyerem közepén, de veszélyesebb tud lenni még egy atomtöltetnél is. – És ennyire megbízik bennem? Talán csak kihasználom az alkalmat és maga nem kap semmit cserébe. – görgetem a kis kamerát a kezemben, de aztán ismét a várakozó és kicsit meglepődött nőre nézek. – Persze csak vicceltem, ha meg tudja oldani, hogy az a gorilla eltűnjön az útból, akkor áll az alku, de azért számítson rá, hogy nem vagyok profi a dologban. – lódítok nagyot, hiszen én is felfogok venni mindent, csak nekem ehhez nem kell külső segítség, ott a retina implantom.
Ismét a terem felé pillantok, hogy meggyőződjek róla tényleg csak az a nagydarab benga őrzi azt és más meglepetés nincs, habár lehetnek bent csapdák, de nem hiszem, hogy a sajtótájékoztató miatt, amikor kis idő múlva úgy is betódul oda a nép, nagyobb felhajtást csinálnának.
- Oké, szép hölgy, akkor vágjunk bele, én készen állok. – szorítom össze a tenyerembe a kamerát és várakozóan nézek Helenára.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Vas. Jún. 10, 2012 2:00 am

Elsőre meglepetten hátrál egy lépést a kérdésedre, de végül megnyugszik, és amikor látja, hogy benne vagy, boldogan bólint, és egyedül hagyva elindul a biztonsági felé. Te a korlátnál állva figyeled a jelenetet, ami így messziről akár egy filmbe is beleillene. Habár nem hallod, Helena pontosan mivel is próbálja elcsábítani a nagydarab biztonságit, azt azért te is tudod, hogy jól csinálja: az eddig mogorva, érzelemmentes arc átváltozik, szép lassan. Nem tart sokáig, a biztonsági és az újságírónő arrébb vonulnak, talán egy wc felé mennek, ki tudja, neked most nem ez a lényeg. Elindulsz a bemutatóterem felé, kezedben a kamerával, óvatosan.
Ahogy belépsz, gyorsan rá kell jönnöd, hogy Troy nem hülye. Kamerák kereszttüzébe kerülhetnél,te viszont gyorsan bebújsz egy oszlop mögé, ami takar a kamerák elől, így viszont a látvány is csökken. Habár látsz egy-két vitrint, meg ponyvával letakart üvegbúrát, látod a címkéket is, és a chip, amit keresel nincs sehol. Talán ha kihajolsz, láthatod, persze csak ha kockáztatod a kamerákat. A teremben van pár asztal, amik roskadoznak az ételtől, szép terítővel letakarva, valamint középen egy szökőkút is található, körülötte szobrokkal. Maga a szökőkút nem olyan nagy, az átmérője nagyjából 3-4 méter lehet. A teremben rajtad kívül nincs senki, az oszloptól a kijáratig alig van pár méter, tehát ha baj van, gyorsan kicsusszanhatsz, a kamerákat figyelő biztonságiak meg maximum egy gyors árnyékot látnak majd. Fent a plafonról két csillár lóg le, ezek szolgáltatják a sárgás fényt az egész helyiségben.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Vas. Jún. 10, 2012 2:44 am

A csaj nagyon is érti a dolgát, hiszen ahogy megkötöttük az alkut és ő a biztonsági emberhez sétált, alig telt el pár perc az eddig marcona férfi már csupa bűbáj volt és kis idő múlva már együtt lejtettek el a folyosón a wc-k irányába. Érdekes lett volna hallani mivel fonta az ujja köré Helena, de most nem volt idő ezen agyalni, szavad volt az út és ki kellett használnom minden egyes másodpercet.
Gyorsan körbenézve megállapítottam, hogy sehol senki a láthatáron, így már be is surrantam az ajtón, de alig tettem pár lépést már észre is vettem a lesikamerákat, amelyek folyamatosan pásztázták a termet, éppen csak annyi időm volt, hogy behúzódjak egy oszlop mögé.
Az igaz, hogy most nem láttak a kamerák, de viszont én sem láttam mindent. A nő kütyüjét azért bekapcsoltam és vettem, amit lehetett, de közben ezerrel törtem a fejem, hogy hogyan is tudnék beljebb jutni, esetleg jobban körül nézni, anélkül hogy felfedném magam. Az étellel megrakott asztalok messzebb voltak, ahogy a középen álló szökőkút is a szobrokkal, amik esetleg fedezékül szolgálhattak volna. A tárlók legtöbbje még letakarva őrizték tartalmukat, de a felirat alapján a chipet rejtőt még nem is láttam.
Tekintetem az erős fényt árasztó csillárokra vándorolt, aztán megszületett az ötlet. Az ajtó melletti kapcsolóval lecsaptam a villanyt, majd a zakómat a fejemre húzva pattantam ki az oszlop mögül és pásztáztam végig a termet az infra kamerára állított szememmel, remélve, hogy meglátom az engem érdeklő tárgyat, persze közben Helena kamerájáról sem feledkeztem el, reméltem hogy az is automatikusan vált át infrára, mert különben sokat nem látnak a nézői. Még pár takarót is kapdostam hirtelen, amik a kezem ügyében voltak, de már rohantam is kifelé a kabátomat végig a fejemen tartva, hogy még véletlenül se lássák meg az arcom. A látottakat meg majd ráérek kielemezni, ha lesz egy szusszanásnyi időm.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Vas. Jún. 10, 2012 3:48 am

A fények kialszanak, te pedig kiugrasz a fedezékből, és gyorsan, ide-oda ingatva a fejedet, keresed a chip-et. A sötét számodra nem akadály, habár így is közel kell hajolnod a címkékhez, hogy pontosan lásd, mi is van rájuk írva. Nem időzöl sokat egyiknél se, felveszed a retina-implantoddal őket, majd amint kész vagy, máris rohansz kifele a teremből. Szerencsére épp idejében csusszansz ki, és veszed vissza normálisan a zakódat, ugyanis amint megállsz jóval távolabb a korlátnak támaszkodva, a szemed sarkából látod, ahogy az előző biztonsági futva közelít a terem felé, majd felkapcsolja a villanyokat és dühödten keresi a behatolót. Azt is látod, hogy egy másik biztonsági a hajó másik oldalán póker arccal fogja Helena kezét, majd nekilöki őt a korlátnak, és mond neki valamit halkan. Végül otthagyja a nőt, aki sértődött arccal indul vissza a szórakozó emberek közé, majd amikor a biztonsági bevágja maga mögött az ajtót, visszafordul, és tekintetével elkezd téged keresni. Amint megtalál, indulatosan odasiet hozzád, és amint hallótávolságon kívülre értek, megszólal:
- Mit csinált maga?! Beindított valami néma riasztót, a biztonságiak mind felfigyeltek, és megrémültek. Egyáltalán lefilmezett valamit?

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Vas. Jún. 10, 2012 5:43 am

Pont időben jutok még ki a teremből ahhoz, hogy elfoglaljam az előbbi helyemet a korlát mellett, mert már jön is az őr, mint egy tank és felettébb dühösnek látszik, főleg miután felkapcsolva a villanyt meggyőződik róla, hogy bent nincs senki.
Azt azonban látom, hogy Helenát nem éppen finoman utasítja rendre egy másik biztonságis, gondolom az előbbi főnöke, legalábbis a mozdulatából és a villámló szemeiből ezt olvasom ki, habár nem hallom mit mond a nőnek.
Az újságírónő eléggé zokon vette a dolgot és durcásan indul meg a vendégek felé, miközben egyre forgatja a fejét, valószínűleg engem keresve. Mikor az őr eltűnik a szeme elől, épp akkor pillant meg engem is és így egyenesen felém indul, az arckifejezéséből ítélve eléggé feldúltan.
Ahogy odaér mellém én is elindulok, hogy még távolabb kerüljünk a kíváncsi tekintetektől, de Helena már menet közben megszólal és hangjából süt a visszafojtott indulat.
- Ne aggódjon már! – csitítom mosolyogva, hogy lehűtsem egy kicsit. – Mit gondolt, csak az a baromarcú ügyel Troy agyszüleményeinek biztonságára? Ha nem vagyok olyan ügyes, akkor egy képkockányi anyaga sem lenne. – nyújtom oda neki a kamerát. – A riasztást nem lehetett elkerülni, de így legalább haszna is van belőle. Rájöttek valamire? Vagy csak nem tetszett, hogy kikezdett az őrrel? – intek a szoba felé, ahol a pacák eltűnt.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Hétf. Jún. 11, 2012 12:43 am

Ahogy átadod a kamerát, a nő láthatólag lenyugszik. Kezébe veszi, kissé megtapogatja, majd bízva abban, hogy a felvételeid használhatóak, elteszi. Ezután kissé bizalmatlanul feléd fordul, de végül kihuny a szemében lévő düh, és indulat, és a helyét elégedettség veszi át.
- Rendben van. Remélem az olvasók nem fognak csalódni. Az őrök? Nem, semmire se jöttek rá, nem kell aggódni. Illetve semmit se tudnak bizonyítani. Arra biztos rájöttek, hogy közöm volt ehhez az egészhez, de nem hinném, hogy elrohantak volna Vangvard-hoz. Ostobák ezek. - mondja lekicsinylően, majd amikor az egyik biztonsági felé fordul, küld neki egy apró, pimasz mosolyt. Aligha lesz a biztonságiak kedvence, de téged ez már nem érdekel. Megszerezted amiket akartál.
- Köszönöm a segítséget. - mondja Helena, majd lazítva nekidől a korlátnak. Te egy kicsit arrébb mész, és végignézed a készített felvételeket. A tárlók, és a bemutató vitrinek jól látszódnak, hiába a sötétség, a retina-implantod infra kamerájának köszönhetően még a legapróbb részletek is megszemlélhetőek. Kis tekerés után megtalálod azt, amit kerestél: magát a chip-et. Nincs körülötte semmi különös, egy ugyan olyan vitrinben van, mint minden más. Ez is le van takarva ponyvával, a terem hátsó részében található, nem messze a szökőkúttól. Nem kapott kitüntetett szerepet, boldogan látod, hogy vannak más, jóval jobban őrzött dolgok is a teremben. Kikapcsolod a visszajátszást, majd körbenézel, és elindulsz valahova máshova, még véletlenül se keveredj valamibe itt, a bemutató terem mellett. Ahogy elsétálsz, még hallasz magad mögött egy hangot, amiről vagy tudomást veszel, vagy nem:
- Retina-implant, mi? Ügyes kis találmány...csak aztán nehogy a riválisommá érjen.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Hétf. Jún. 11, 2012 2:17 am

Úgy látszik csak sikerült lehiggasztanom egy kicsit, főleg miután a kezébe véve a kameráját meggyőződik róla, hogy semmi baja. Azt ugyan nem tudhatja, hogy a felvételek is sikerültek-e, de hát ezt a kockázatot vállalnia kell.
Az őrökkel kapcsolatos aggodalmamat hamar eloszlatja és én is azon a véleményen vagyok, hogy a fiúk nem fognak a gazdájukhoz szaladni, hogy elújságolják, valaki lóvá tette őket, hiszen végül is nem tűnt el semmi, így nem kell magyarázkodniuk.
- Azért csak vigyázzon, mert nem mindig lesznek ilyen jómodorúak. – utalok a biztonságis keménykedésére. – Gondolom nem ez az első eset, hogy megvezeti őket, előbb-utóbb rájönnek, hogy játszik velük. – mondom neki jótanácsként még mindig mosolyogva.
Aztán mikor megköszöni a segítséget én is errébb vonulok egy kicsit, hogy most már a saját felvételeimet is megnézhessem, hiszen felettébb kíváncsi vagyok, hogy mit sikerült kiderítenem. Kicsit belepörgetve a felvételbe, hamar megtaláltam, amit kerestem és kellemes elégedettséggel vettem tudomásul, hogy úgy látszik nem a chip lesz a fő attrakció, hiszen nem a fő helyen, és nem is a legnagyobb biztonsági védelemmel ellátva volt elhelyezve. Úgy nézett ki, hogy nem lesz komoly problémám, ha az akcióra kerül a sor. Már csak az elterelő emberkének kéne jelentkeznie, hogy teljes legyen a boldogságom. De annak egyelőre híre-nyoma sem volt.
~ Remélem tényleg a hajón van, mert ha nekem kell rögtönözni, akkor neccesebb lesz és akkor biztosan több pénz akasztok le Rachelről! ~
Befejezve a képanyag megnézését kikapcsolom a kamerát és úgy gondolom itt az idő, hogy valami kaja után nézzek és beleolvadjak a tömegbe, mikor megüti a fülemet egy hang, ami egy pillanatra megdermeszt, de aztán egy udvarias mosolyt erőltetve az arcomra megfordulok, hogy megnézzem ki vette észre, amit nem kellett volna.
- Ugyan! Nem egy nagy szám, hiszen már nagyon sok ember rendelkezik vele! És egyébként meg hogyan jött rá? – válaszolok visszafordulva, miközben a kezem a táskámba csúszik, hogy kitapogassam a mérgezett tűt, hiszen nem tudhatom nem e lesz rá szükségem.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Hétf. Jún. 11, 2012 9:00 am

//bocs, siettem, nem volt időm normálisan fogalmazni: Helena szólt utánad//

- Nem volt nehéz. Jó pár percig bámulni a hajó padlóját vagy szerelmi bánatot, vagy felvételek újranézését jelenti retina-implanton. Manapság az utóbbi gyakoribb. - mondja Helena, majd még kacsint egyet, és ő is elindul a tömegbe. Elvegyül a vidám társaság közepén, kiszemel magának egy pultot, és bizonyára ott húzza meg magát addig, amíg el nem kezdődik az, amiért jöttetek. Nem kis eltűnést kelt a férfiak körében, még maga Troy is felfigyel rá, és egy kis idő után odamegy hozzá beszélgetni. Milyen ironikus.
Egy darabig még nézed a nőt. Bizonyára másra koncentráltál, azért tévesztetted össze a hangját valaki máséval. Tapasztalatból nyúltál fegyverért, és még mindig kezedben szorongatod a mérgezett tűt, amit valami ilyesmi célra hoztál magaddal. És mégis, hiába Helena szólt hozzád, talán mégis hasznosíthatod az apró, halálos gyilkológépet. Egy férfi jelenik meg nem messze tőled, hirtelen lép ki a hajó egyik szobájából, majd int neked. Ha oda mész, beinvitál a szobába, és ott kezd el beszélni, ha nem, idegesné odalép hozzád, és ott kezd el suttogni.
- Te vagy Michael, mi? Igen, jól gondoltam. - mondja, látva a tekintetedet, és a tényt, hogy rögtön tagadni akarod a kijelentést. - Idefigyelj, hamarosan kezdődik a bemutató, és egyikünk se akarja ezt elcseszni. A cuccaid nálad? - kérdi, majd választ se várva folytatja. - Nagy bunyó lesz itt, jó ideig eltart majd, amíg végzek. Minél több időd van, annál jobb. Majd részegnek tettetem magam...illetve ki tudja, nem feltétlen fogok tettetni. Láttad már a biztonságiakat? - hadarja, látszik rajta, tényleg legurított már egy kis piát, meg úgy különben is, elég idegesnek látszik.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Hétf. Jún. 11, 2012 11:00 pm

Talán még mindig a felvételek hatása alatt voltam, na meg a feszültség is közrejátszhatott, hogy nem ismertem meg Helana hangját, de amint észleltem, hogy ő szólt hozzám, a kezem szorítása meglazult a zsebemben markolászott tűn, de még nem engedtem el, mert nem voltam egészen biztos, hogy mire is akar kilyukadni a nő.
Aztán mikor egy kacsintással távozik és férfi tekintetek kereszttüzében helyet foglal a pultnál, már-mát megnyugszom, amikor egy férfi lép ki az egyik kabinból és amikor meglát felém int. Először körülnézek és meggyőződöm róla, hogy nem másnak kalimpál a határozottan idegesnek látszó fickó, de mivel a környékemen épp senki nincs, így valószínűleg nekem szól az invitálás.
Alig lépek párat felé, már mellettem is terem és meg sem várva, hogy valami takarásba érjünk hadarva suttogni kezd.
- Ezek szerint te vagy a beépített ember. – szögezem le összeszűkült szemmel, mert egyáltalán nem úgy néz ki, mint egy profi, ráadásul a nevemen is szólít, ami szintén nem egy jó pont részemről, és félő, hogy ha ilyen izgatott, akkor még a végén alaposan el fog szúrni valamit. – Ezek szerint még nincs konkrét terved? – ingatom rosszallóan a fejem. – És, ha elfogadsz tőlem egy jó tanácsot, inkább a megjátszás mellett dönts, mert részegen semmi hasznodat nem fogom venni és a végén még el is kotyogsz valamit. – a hangomon már érezheti, hogy nagyon nem veszem tréfára a dolgot, és komolyan felmerül bennem, hogy Troy mellé csapom a halállistámon, mielőtt lebuktathatna és a biztonságiak még a szart is kiverik belőlem, mielőtt a víz mélyére süllyesztenének. – Láttam a biztonságiakat amúgy, mi van velük? Nem hiszem, hogy probléma lenne, ha jól végzed a dolgod.
Direkt nem kérdezem meg a nevét, hogy ő is érezze az előbb túl lőtt a célon. A nagy haverkodás nem az én világom. Végezze el amivel megbízták, én is azt teszem, aztán soha többé ne találkozzunk. Mindenkinek így a legjobb.
- Mikorra időzíted a mókát? – kérdezem tőle, hogy időben felkészülhessek.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Kedd Jún. 12, 2012 7:24 pm

A hozzáállásodat látva egy darabig összeszűkült szemmel méreget, de végül megvonja a vállát, és az órájára néz. Te is megnézed az időt a retina-implantodon: 19:55. Ez azt jelenti, hogy van még jó fél órátok a sajtótájékoztató kezdetéig. A fickó elővesz egy laposüveget a kabátja egyik rejtett zsebéből, meghúzza, majd neked kínálja.
- Hidd el, ilyen élő monstrumoknak te se mennél neki józanul. Amúgy nyugi, nem fogok elcseszni semmit. Remélem te se. - teszi hozzá halkabban. Amint visszakapja, vagy el se veszti az üveget a kezéből, visszarakja biztos helyre, majd elgondolkozik a kérdése. Újra megnézi az óráját, jelek szerint nem tűnt fel neki, hogy már az előbb is történt valami hasonló.
- Jó kérdés. Amúgy ez nem annyira tőlem, inkább tőled függ. Pontosan mi a terved a chip ellopására, meg... - itt hirtelen megáll a beszédben, egy darabig bizonytalanul nézegeti az arcodat, majd újra nekikezd: - Elfogadtad Rachel bónusz ajánlatát? - kérdi. Eközben a tömeg hirtelen elkezd morajlani, de amint kiértek a kabinból, odanéztek, és a társad idegesen nyúl be a kabátja mélyére, kiderül, csupán valami félreértés történt, és hirtelen a fél "közönség" elkezd kulturáltan nevetgélni. A fickó visszateszi a kezét a kabinajtó kilincsére, majd megint bementek, és nekitámaszkodva a falnak elkezd gondolkodni. Láthatólag a válaszodat várja, és a tervét ahhoz fogja igazítani.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Kedd Jún. 12, 2012 9:38 pm

Látom, hogy nem tetszik neki a mondanivalóm, de marhára nem érdekel, mert én fogom vásárra vinni a bőröm, ő meg max. egy-két pofonnal lesz gazdagabb, így jogom van némi bosszúságot érezni, ha valaki veszélyezteti az akciót.
- Szerintem részegen sem kapsz kevesebbet, de a te dolgod, ha nem cseszed el, akkor nem leszek rád mérges. Abban biztos lehetsz, hogy rajtam nem fog múlni a dolog. – teszem hozzá kicsit mérgesen, miközben elhárítom a kínálását. – Különben meg most is elég lett volna, ha a fülesen jelentkezel, hiszen nem hiányzik, hogy együtt lássanak minket! – fortyogok tovább, de a hangom továbbra is halk marad.
Mivel továbbra is eléggé izgatottan viselkedik igyekszem olyan helyre irányítani, ahol tényleg nem lát meg minket senki, a kérdésére meg gondolkodom egy cseppet, de aztán úgy gondolom nagy vonalakban legalább az időpontokat ismertetem vele, miután egy pillantást vetettem a retina implanton lévő órára.
- A tervem jobb, ha az én fejemben van meg csak, azt neked nem szükséges tudnod ahhoz, hogy végezd a dolgod. – mondom neki nyersen, mert túl sokat kérdezősködik és ez nagyon nem tetszik. – A sajtótájékoztató után úgy egy negyed órával kezdheted a balhét, a többi az én dolgom. Ha esetleg közbe jönne valami, ne keress, csak a fülest használd. – nézek a szemébe keményen, hogy értsen a szóból.
A Troy megölésére való utalására, csak hidegen pillantok rá ismét.
- Mond, neked senki nem mondta még, hogy minél kevesebbet tudsz, annál tovább élsz?
Persze eszem ágában sincs tájékoztatni, hogy miben maradtam Rachellel, hiszen nem ismerem ezt az alakot, akár fel is dobhat, ha megijed valamitől, akkor meg jobb ha csak a lopásról tud.
A tömeg hangulatváltozására felkapom a fejem és hegyezni kezdem a fülem, de pár pillanat múlva minden megnyugszik így már kicsit oldottabb feszültséggel lépek be mellé a kabinba és érzelemmentes arccal várom a fickó válaszát, hogy akkor megértette-e mit várok tőle.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Csüt. Jún. 14, 2012 6:27 am

A beszéd közben látod, hogy a fickó számára, aki már most is ivott eleget ahhoz, hogy csillogjon a szeme, egyre ellenszenvesebb vagy. A mondanivalód szép fokozatosan lerontja az amúgy is ingatag üzlettársai, pontosabban kollégai kapcsolatot kettőtök között. Az, hogy a tervet nem ismerteted vele, végleg kizökkenti a passzív utálatból, látszik rajta ellenkezni akar, de hirtelen meggondolja magát, és inkább magában tartja. Tovább mondod, amit akartál, de amikor megkérdezi, elfogadtad-e Rachel ajánlatát, és te nyersen, egyenesen fenyegetőzve válaszolsz, úgy néz ki, végleg kiborul. Egy bicskát előkapva neked ugrik, nekilök a kabin falának, majd a pengét a torkodhoz szorítva összetalálkoznak a tekinteteitek. Tíz-tizenöt másodpercig így is maradtok, ekkor viszont hirtelen, még mielőtt ellentámadásba kezdhetnél, a fickó meghátrál, lihegve, majd nekidől a kabin másik falának.
- Oké, akkor a sajtótájékoztató után...sok sikert. - mondja, a szemében gyűlölet és megbánás keverékével. Elrugaszkodik a faltól, zsebre teszi a bicskát, majd kilép az ajtón, körülnéz, és véletlenszerűen kiválaszt magának egy irányt, és elindul arra. Még előtte visszafordul, és hozzád szól:
- Amúgy megnézted a termet? Nem tetszik nekem, hogy szinte nem is őrzik... - mondja, majd végleg eltűnik a szemed elől. Ezek szerint beleegyezett, legalábbis reméled, eléggé ingatagnak tűnik a faszi. Most, hogy ez is el lett intézve, elkezdhetsz gondolkodni, hogy hátra van-e még valami, vagy a további időt a sajtótájékoztatóig békésen töltöd a pultoknál.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Csüt. Jún. 14, 2012 9:34 pm

Úgy látom, hogy nem nagyon nyeri el a tetszését, hogy kéretlenül adom a jó tanácsaimat, pedig díjazhatná, mert esetleg, ha mással fog dolgozni, egy pár ilyen kérdésért már a halakat eteti odalenn a vízben a saját testével.
Azonban arra igazán nem számítok, amit ezután tesz és ez helyzeti előnyhöz juttatja pár percig. Ahogy a kabin falához lök és villámgyorsan elővarázsol egy kést, melyet a nyakamnak szegez, meg kell, hogy állapítsam, valószínűleg egy gyakorlott késelővel van dolgom.
Nem esem pánikba, hiszen nem gondolom, hogy komolyan meg akarna ölni, inkább csak levezeti a gőzt és figyelmeztetésnek szánja, csak hogy ahhoz korábban kell felkelnie.
A kezem még mindig a zsebemben tartom és nem sok hiányzik, hogy beledöfjem a mérgezett tűt, ha csak egy kicsit is látom a szemén azt a bizonyos villanást, ami megelőzni, hogy elvágja a torkom, de semmi ilyet nem látok és pár másodperc múlva már el is enged.
Nyugodtam megigazítom a zakót magamon és emlékeztetem magam, hogy ha találkozom az akció után Rachellel figyelmeztessem erre a labilis alakra, ha addig nem nyíratja ki magát.
Szavaira csak biccentek, szóra sem méltatom, majd megvárom míg eltűnik a forgatagban.
Persze tudom, hogy nem mond hülyeséget a teremmel kapcsolatban, de ő nem tudja, amit én már igen, hogy nem csak az az egy szál őr őrzi a termet, hanem van ott más biztonság is.
Mondjuk, az hogy a chipet csak egy nyomásérzékelő védi, az nekem is szöget ütött a fejemben, de úgy néztem az előbb, hogy nem az lesz a fő attrakció, így talán ezért nem védik jobban.
Még van időm a sajtótájékoztatóig, így elindulok, hogy megnézzem mennyire őrzik a csónakokat, hogy mégse úszva kelljen elhagynom a hajót.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Pént. Jún. 15, 2012 8:38 pm

Többé-kevésbé megbízható társad eltűnésével újabb pontot húzhatsz le a képzeletbeli listádról, miket kell még elvégezned a sajtótájékoztató kezdetéig. Kilépsz a fedélzetre. A hajónak ennek a felében nincs olyan sok ember, pár eltévedt lélekkel találkozol, valamint két matrózzal, akik izgatottan, spanyolul beszélgetve haladnak el melletted, nem is törődve azzal, hogy majdnem fellöknek. Cserébe te se törődsz velük, tovább mész, és a falakon látható táblákat, meg jelzéseket követve elérsz a csónakokhoz. Külön érdekesség, hogy a neten meghirdetett nyolc helyett kilenc csónak van a fedélzeten: habár az egyik kiemelkedik a többi közül csúcstechnológiás motorjával. Bizonyára az Troy-é.
A csónakok körül szerencsére nem csak te vagy, még három újságíró nézegeti az egyetlen - már ha az ember szárazon akar maradni - lehetséges menekülési útvonalakat. Az egyikük a jelek szerint rosszul van, az egyik matróz oda is megy hozzá, majd kis beszélgetés után elviszi a hajó belseje felé. Így marad két újságíró, te, valamint négy matróz, és három biztonsági. Két biztonsági unottan kártyázik egy padon, nem messze a csónakoktól, a harmadik pedig a matrózokkal beszélget. Látszik, ilyen korán nem számítanak senkire, aki el akarna menni, így próbálják valamivel elütni az időt. A matrózok közül kettő, akik a biztonságival beszélgetnek, az egyik csónaknak támaszkodnak, a másik kettő a hajókorlátnak támaszkodva szemléli a tengert, vagy talán a város fényeit. Itt a hangulat elég monoton, a klasszikus zene hangjai a hajó másik oldaláról épp hogy elér ide. Amint megérkezel, a két újságíró rád néz, de végül is nem szól hozzád, ahogy a biztonságiak számára is csupán egy-két pillantás erejéig vagy érdekes.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Pént. Jún. 15, 2012 11:31 pm

Mivel fogalmam sincs, hogy merre lehetnek a mentőcsónakok, csak sejtésem van a netről letöltött alaprajz szerint, így elindulok az egyik irányba. Itt fenn a fedélzeten nem sok ember lézeng, mindenki a nagyteremben iszik vagy eszik, vagy bonyolítja kisded üzleteit, így aránylag gyorsan haladok, de azért két figyelmetlen és hevesen beszélgető matróznak azért csak sikerül majdnem fellöknie. Már a nyelvemen van egy cifra káromkodás, de aztán visszanyelem, hiszen látszólag alig vettek észre, nekem meg nem árt ha kerülöm a feltűnést.
Még szerencse, hogy elég sok a jelzőtábla, így nem tévedek el, egyenesen a csónakoknál lyukadok ki, de persze nem rohanok oda egyből, előbb szemrevételezem az ott tibláboló társaságot. Úgy látom nem fogok szemet szúrni senkinek, ha közelebb megyek, hiszen van itt rajtam kívül még pár újságíró a meghívottak közül. Rajtuk kívül még öt matróz és három biztonsági emeli a létszámot, de a matrózok száma is négyre csappan, amikor az egyik firkász rosszul lesz és segítően eltámogatja valamerre.
Viszont akárhogy nézem itt kilenc csónak van fellógatva, a beharangozott nyolc helyett, de ahogy jobban megnézem, az egyik olyan hiperszuper felszereltséggel bír, hogy az biztos a házigazdáé lesz, nehogy már közösködni kelljen a többiekkel, ha beüt a krach.
A matrózok és az egyik őr nagyban cseverésznek, a másik két biztonságis meg zsugázik, így nem hiszem, hogy sok figyelmet fordítanának egy erre tévedt vendégre, mint ahogy be is bizonyosodik, ahogy végül kilépek a takarásból a csónakok felé. Pár kósza pillantás, de semmi egyéb. Közelebb menve látom, hogy a csónakokat külön-külön motorok engedik le a vízre, amik ott vannak az őrök mellett és gondolom a matrózok felelősek a vízrebocsátásért, így ha le akarok lépni idő előtt, vagy el kell innen csalni őket, vagy ki kell iktatni.
Azt hiszem muszáj lesz valamelyik őrtől megszereznem a pisztolyát, hiszen én magam nem hozhattam fel a fedélzetre a sajátomat.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Szomb. Jún. 16, 2012 9:38 am

Se a biztonságiak, se a matrózok nem foglalkoznak veled, így az se tűnik fel nekik, hogy milyen áthatóan tanulmányozod a csónakokat, a körülöttük levő szerkezetet, valamint az őrök fegyverét. Az újságírók nem ezzel vannak elfoglalva, csupán egy cigi szünetet tartanak, és közben megnézik maguknak a mentőcsónakokat. Ki tudja, talán nekik is vannak hátsó szándékaik, talán tényleg csak unatkoznak.
Látod, ha valahogy el akarod lopni a pisztolyukat, muszáj lesz elcsalogatni őket. Mindhárman olyan közegben vannak, ahol gyorsan elkapnának, ha bármi gyanúsat tennél. Ahogy körülnézel lehetséges csalikat keresve, találsz pár érdekes dolgot. Egyrészt tűzjelzők mindenhol vannak a hajón, ezt már megfigyelted. Nem tudhatod biztosan, milyen riasztót indítanának be, habár nem tűntek az átlagtól eltérőnek. Az újságírók is nagyon tanakodnak, de persze ott van Helena is, meg a kollégád, aki épp az imént akarta a véreddel kifesteni a kabin falát. És persze ott van a józan ész, megannyi ötlettel el lehet csalni bárkit.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   

Vissza az elejére Go down
 
Los Angeles - Shelter Point Yacht klub
Vissza az elejére 
1 / 5 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Cyberpunk Frpg :: Alternatív kalandok helyszínei :: N.V.A.K. helyszínek-
Ugrás: