HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Kezdő játékosoknak
Minden kedves játékost üdvözlünk a Cyberpunk Frpg fórumán! A kezdő, tapasztalatlan játékosok mindenképp olvassák el a Kezdőknek című részt, ahol minden lényeges dolog le van írva, kezdve a szerepjáték lényegétől át a karakteralkotásig. Jó játékot kívánunk!
Szavazz az oldalra!
FRPG Top Sites - Magyarország

Latest topics
» Általános társalgó
Vas. Okt. 26, 2014 7:27 am by Taira Morinaga

» Cubik lakhelye
Pént. Márc. 15, 2013 7:10 am by Maynard Sutherland

» utcák, terek
Szer. Feb. 20, 2013 10:07 pm by Michael Longley

» 24-es móló
Kedd Feb. 05, 2013 7:02 am by Maynard Sutherland

» Feketepiac
Szomb. Feb. 02, 2013 4:16 am by Maynard Sutherland

» Sekk Gaur
Pént. Jan. 25, 2013 7:26 am by JC DentonShare | 
 

 Los Angeles - Shelter Point Yacht klub

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
SzerzőÜzenet
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Szomb. Júl. 28, 2012 3:22 am

Megkönnyebbülten sóhajtok egy halkat, amikor a fenyegetésemre egy kis késéssel ugyan válasz érkezik, hiszen már pont azon gondolkoztam, hogy talán demonstrálnom kellene a szavaim komolyságát egy lövéssel, de úgy látszik komálják a haverjukat annyira, hogy belemenjenek az alkuba.
- Oké, én csak el akarok tűnni innen! – szólalok meg én is hangosan. – Ha nem okoztok zűrt, én sem teszem. – nyugtatom meg őket, de úgy látszik nem csak én könnyebbültem meg az őrök beleegyezése hallatán, hanem a fenyegetett társuk is, akit ezek szerint Bill-nek hívnak.
De még mielőtt a részletekre térnénk megüti a fülemet a biztonságiak felől hallatszódó zaj, ami nagyon úgy néz ki, hogy vitatkozás, ami be is bizonyosodik kis idő múlva, amikor a másik fickó szólal meg és már egészen máshogy áll a dologhoz, mondhatni, nagyon rosszul.
Mielőtt még reagálhatnék az újabb fejleményre, máris megállít az elsőként szőlő őr hangja, aztán már belekapcsolódik Bill is, így teljes a zűrzavar, én meg csak ülök a fémdoboz mögött és kétségbeesetten megforgatom a szemem.
~ Úristen, még három ilyen szerencsétlen fickót! Még a végén elcseszik nekem a sima menekülésemet! ~
Ugyanis hiába vitáznak egymással, ha kikukkantok nagyon jól látom, hogy azért szemmel tartják a fedezékemet, így esélyem sincs lelépni, míg ők eldöntik, hogy kedvelik-e Bill-t vagy sem.
Végül úgy néz ki, hogy dűlőre jutottak, mert a szigorúbb hangú vette át a szót ismét.
- Mit akarsz, mivel bizonyítsam be? – kérdeztem meglepődve és értetlenül. – Hiszen eddig sem lőttem le, pedig megtehettem volna! Ez nem elég bizonyíték? – kiáltom vissza, aztán fülelek egy kicsit, mert mintha megint szöszmötölnének valamit, de végül nem hallok semmit. – Ne bonyolítsuk túl a helyzetet, én el akarok tűnni és nem célom, hogy halomra lőjelek benneteket! Ezt megtehettem volna amikor kiléptem ide és még azt sem tudtátok mit akarok. Szóval szerintem én eléggé bizonyítottam! Inkább nektek kéne bizonygatni, hogy nem lőttök utánam, ha beszállok a csónakba. – fűzöm még hozzá.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Szomb. Júl. 28, 2012 9:25 pm

Most kivételesen nem hallatszik vita a másik oldalról, de a csendnek még esélye sincs beállni, a rekedt hang tulajdonosa továbbra is beszél. Először Billhez szól, meggyőződik róla, hogy társa biztosan nem mozdul el. Nem valami hasznos tanács, kétled, hogy a sebesült, ijedt biztonsági őr bármit tenne az engedélyed nélkül. Továbbra is hangokat hallasz a másik oldalról, de nem beszélgetés hangjait, valami másét...de még mielőtt rendesen beazonosíthatnád a hangok forrását, a rekedt hang ismét megszólal, ezúttal hozzád beszél:
- Oké, de mivel bizonyítod, hogy egyedül vagy? És különben is, így is meglőtted Billt. A gyerek mindjárt elvérzik. - mondja a hang, kicsit se biztatóan. Bill erre kissé összerezzen. A kis némaságban ismét meghallod a hangokat a csónak felől, illetve most már kissé máshonnan, hallod, most valahonnan közelebbről jön a hang. Viszont ez se tart sokáig, a rekedt hang ismét elkezdi utasítgatni Billt, akivel olyan hangon beszél, hogy ki is találhatod a dolgok állását. A két csávó, akik az előbb a csónak mögött vitáztak, bizonyára jól ismerik egymást, összeszokott páros, de ez a Bill újonc lehet, ugyanis hiába akarta megmenteni az előző hang, még ő is lekicsinylően beszélt vele.
Eközben ismét meghallod az egyik őr rádióján a társad balhéját, úgy néz ki, szívós alakkal van dolguk, ugyanis még mindig bunyózik. Azt is hallhatod, ahogy az ideges őr a vonal másik végén valami olyasmiről ordibál, hogy "ez az átkozott anyaszomorító" - talán brit állampolgár - "már megint dobálja azokat a retkes asztalokat".

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Vas. Júl. 29, 2012 12:46 am

A határozottabb hang gazdája most már teljesen átvette az irányítást, úgy látszik ő volt az erősebb kutya, mert most már csak ő beszél. Először is a társát kérdezgeti, azt a Billt, aki gondolom már összetojta magát, mivel két tűz közé szorult és a társai nem nagyon törik magukat, hogy élve ússza meg.
Aztán ismét nekem címezte a szavait és megint csak biztosítékot követelt.
Miközben beszélt megint furcsa zörejeket hallottam oldalról, de nem tudtam odafigyelni és beazonosítani mi lehet az, mert a társalgó őr elvonta a figyelmemet.
- Látom nem nagyon vergődünk zöldágra haver, és ezért szegény Bill nem miattam, hanem miattatok fog elvérezni, habár ha jól láttam nem lőttem meg olyan helyen, hogy ez bekövetkezzen. – dobom vissza a labdát és kezd bennem az a gyanú éledni, hogy az ürge csak az időt akarja húzni és eszében sincs megegyezni velem.
- Ha nektek nem is fontos az élete, talán ő magának igen! Ugye Billy? Nem akarsz meghalni ezek miatt a seggfejek miatt, akik simán odadobnának prédának! I lenne, ha segítenél nekem? Sakkban tarthatod őket, amíg én elkötöm a csónakot! Ha megteszed, életben maradsz! – ajánlom fel a lehetőséget, hiszen az ő életével játszanak a többiek és talán így eldöntődik a vita.
A felreccsenő rádióból még az is kiderül, hogy a belső ember jól áljla a sarat, mert ha jól hallom a dühös hangokból, még mindig nem tudták leszerelni, így legalább attól nem kell tartanom, hogy egyhamar ideér az erősítés.
- Na Bill, hogy döntöttél? Van tíz másodperced, hogy válaszolj! – sürgetem meg egy kicsit a dolgot.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Vas. Júl. 29, 2012 10:24 pm

Egyenesen Billt szólítod meg, aki erre ismét összerezzen. Van egy olyan tipped, hogy szerencsétlen flótásnak ez volt az első munkanapja, és máris mekkora kalamajkába keveredett. Bill erősen gondolkodóba esik, ekkor viszont megint megszólal a rekedt hang:
- Hé, Billy, eszedbe ne jusson! - ordítja, majd el is hallgat, és kicsit kijön a fedezékéből, talán egy pillanat erejéig, majd azonnal vissza is megy oda. Egy-két másodperc erejéig láthattad a biztonságit, aki egy nagydarab, vékony, fekete hajú ember, már ha jól láttad. Hogy miért jött ki, azt nem tudhatod, viszont látod, hogy elkapta Bill tekintetét, és most a fiatal biztonsági nem mozdul, hanem vár. Vagy figyel. A csendben ismét meghallod a zajt, ami egyre közeledik feléd, és most mintha alólad jönne, vagy valahonnan messze alólad. Viszont most se hallgatózhatsz sokáig, ugyanis a vékony, rekedt hangú fickó ismét megszólal:
- Billy, maradj nyugton, én magam nyírlak ki, ha segítesz ennek a faszfejnek. - hallod a biztonságit, és a jelek szerint meggyőző érve volt, ugyanis Bill most feléd fordul:
- Én..n-n-nem segíthetek. - mondja, majd visszafordul a rekedt hangú felé. Nem tudod pontosan eldönteni, hogy most csak a félelemtől dadogott-e, vagy alapjáraton ilyen, de ez aligha lehet fontos a szökésed szempontjából. Ezután ismét a rekedt hangú veszi át a kezdeményezést:
- Most rögtön add meg magad, vagy hívok erősítést! Mit mondasz, kipróbáljuk, hogy tíz-húsz fegyveres ellen kibírod-e? Személy szerint én élvezném. - hallod a szadizmust a hangjában.


_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Hétf. Júl. 30, 2012 7:08 am

Igazán sok reményt fűztem a dologhoz, hogy Bill haverunk bele fog menni az alkuba, hiszen már így is nagy volt rajta a nyomás, de mielőtt még bólinthatott volna, a rekedt hangú belepofázott az üzletbe és még azt is megkockáztatta, hogy beleeresztek egy golyót, amikor a fenyegetőbb hatás kedvéért kilépett a fedezéke mögül, hogy szemtől szembe hozza rá a frászt a sebesült őrre.
Bill elértette a célzást és teljesen mozdulatlanná merevedve teljes csendbe burkolózott, ami alatt megint csak meghallottam a most már határozottan felém közeledő zajt, de, hogy mi lehet az továbbra is rejtély maradt és nem is volt időm vele tovább foglalkozni, mert kezdett rossz irányba alakulni a tárgyalásunk és valamiért a főnök szerepében tetszelgő biztonságis egyre magabiztosabb lett.
Mikor Bill kissé felém fordulva közölte, hogy nem fog segíteni, már szinte biztos voltam ebben a válaszban és abban is, hogy lassan kockáztatnom kell, mert nagyon nem tetszett ez a patt helyzet, na meg a rekedt hangú újabb, most már kimondottan fenyegető hangú ultimátuma.
- Azt hiszem a haverjaid éppen elvannak cseppet foglalva. – gúnyolódtam én is, visszaadva a labdát, miközben lázasan törtem a fejem a megoldáson.
Tudtam, hogy lépnem kell, mert csak egyre rosszabb lesz a helyzet, ezért kockáztatnom kell.
Még alig fejezte be a mondanivalóját, máris tüzeltem feléjük, majd gyorsan Bill mögé ugrottam és felrántottam magam elé. Aztán hátrálni kezdtem a csónakok felé és a nem túl jól elbújó matrózokra förmedtem.
- Engedjétek azt le nekem! – böktem Troy hajójára, de vigyáztam, hogy végig Bill takarásában maradjak, és ha lőnek akkor őt találják el.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Kedd Júl. 31, 2012 2:28 am

Érzed, kockáztatnod kell, ezért tűz alá veszed a másik oldalt, majd kiugrasz, és Bill mögé kerülsz. A nyakát átkarolod hátulról, és még mielőtt bárkinek esélye lenne reagálni, elindulsz a matrózok felé. Ők erre nem kicsit szeppennek meg, de nem mernek mozdulni, így hallva az utasításodat, nem tudnak mit tenni, elkezdenek engedelmeskedni. Troy hajójához mennek, szép lassan, majd közelebb állnak egy szerkezethez, és amíg az egyikük elkezdi azt kezelni, a másik közelebb megy a csónakhoz, és elkezdi kioldozni a köteleket. A nagy munkában egy hang állítja meg őket:
- Most abbahagyjátok, vagy mindketten meghaltok! - hallod a rekedt hangút, majd, csak úgy bizonyítékként meglövi az egyik sípcsontját. A matróz felüvölt kínjában, de erre mindketten abbahagyják a munkát. Bill közben reszket, de nem próbálkozik semmivel, azt is látod, hogy a sebe se olyan súlyos, mint azt eddig hihetted volna.
Mindezek az események másodpercek alatt játszódtak le, és az is hamar megtörtént, amire nem számítottál. Mögötted, amint kiugrottál Bill felé, pár másodperces késéssel egy ismerős hang szólalt fel:
- A picsába! - Billel a karodban, ha megfordulsz, láthatod, a biztonsági, aki annyira harcolt Bill életéért, mögötted van, pisztollyal a kezében és egyenesen rád fogja. Bizonyára az övé voltak azok a hangok, amiket eddig hallottál, és úgy néz ki, kihasználta az alsó szintet, és mögéd akart kerülni. Most viszont, még ha fel is sült a tervével, mégis jobb helyzetbe, te pedig két tűz közé kerültél. Próbálsz úgy helyezkedni, hogy egyik biztonsági se találhasson el, így viszont a két matróz kerül a hátadba.
Bárhogy is nézelődsz, kiutat nem találsz, ezért vagy tovább folytatod a tárgyalást, vagy a matrózokkal csinálsz valamit, vagy valami újat találsz ki, de így most te vagy a legrosszabb helyzetben. Habár abban most már biztos lehetsz, hogy a két biztonsági becsüli Bill életét annyira, hogy ne merjenek rád lőni.
- Dobd el a fegyvert, be vagy kerítve! - kiáltja feléd az a biztonsági őr, aki megkerült téged. Eközben a rekedt hangú is kikászálódott a rejtekhelyéről, és most ő is pisztolyt fog rád, olyan arckifejezéssel, ami a matrózok számára se jelent semmi jót. Billbe legalább új remény költözött, most ugyanis elkezd ficánkolni, és érzed, ha továbbra is így izeg-mozog, baj lesz a fogva tartásával. Azt, hogy hogy áll a kollégád, nem tudod.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Kedd Júl. 31, 2012 6:05 am

Úgy látom a matrózok legalább nem ellenem dolgoznak és azonnal nekiállnak eloldozni a csónakot, ráadásul Bill barátom is engedelmesen követ, nem kell nagyon nagy erő, hogy magam után rángassam és még nem is olyan vészes a sebesülése, mint vártam.
De nem sokáig élvezhetem a kis győzelmemet, mert a rekedtes fickó azonnal lecsap ideiglenes segítőimre és őket is megfenyegeti, de nem csak fenyegetőzik, hanem még demonstrálásképpen meg is lövi az egyiket, aki keservesen ordítva roskad a földre vérző lábát szorongatva.
Ráadásul megtudhatom mi is volt az a rejtélyes neszezés, mert alig vonszolom el kissé a csónakok felé Bill-t, máris hangot hallok az előző fedezékem felől, aki nem más, mint a másik biztonsági őr.
~A jó életbe! Míg az egyik elterelte a figyelmemet, a másik a hátamba került! ~ merevedek meg egy pillanatra és hálát adok az égnek, hogy a megérzéseim jól működtek, hogy lépnem kell.
Viszont most tényleg bajban vagyok, hiszen alig tudok, úgy fordulni, hogy ne legyek valamelyik pisztoly célkeresztjében, a még épségben lévő matróz is összetojta magát a rémülettől és csak rémülten remeg, mint egy kocsonya, rá aztán nem nagyon számíthatok, ráadásul Bill is úgy döntött, itt az ideje hőst játszani, mert erősen szabadulni akart.
Mindenesetre azért legalább lőni nem mertek, ami ellentmondott az előző szavaiknak, hogy nem becsülik semmire a sebesült életét.
- Rendben, ti akartátok! – emelem fel a pisztolyomat Bill halántékához a tőlem telhető legzordabb hangon és tekintettelé, amitől két dolgot is remélek. Egyrészt a férfi abbahagyja a ficánkolást, másrészt a többiek is meggondolják magukat és mégis hagynak elmenni. Azt hiszem ez az utolsó reményem, ha ez sem jön be, akkor nagyon nagy bajban leszek.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Csüt. Aug. 02, 2012 12:09 am

Zordan próbálsz kiutat találni, de nem igazán megy. Habár azt elérted, hogy Bill abbahagyja a ficánkolást, a másik két biztonsági továbbra is feltartott pisztollyal áll. Mögötted a sebesült matróz folytatja az ordítozást, a barátja pedig rémülten próbálja eldönteni, mit csináljon. Patthelyzetbe kerültetek - vagy már régóta abban vagytok - és érzed, hamar ki kell ebből törnöd, de nem te vagy az, aki feladja a várakozást.
A rekedt hangú nem bírja tovább. Megrázza a fejét, még utoljára Bill szemébe néz, majd meghúzza a ravaszt. A pisztoly eldördülésével egyetemben sok minden dolog történik egyszerre. Mögötted a sérült matróz üvöltve neked ugrik, és elkapva a lábaidat, leránt a földre, ezzel, még ha akaratlanul is, de megmenti az életedet. Ugyanis az első lövés után, amint Bill élettelen teste lehanyatlik a földre, a fazon újra meghúzza a ravaszt, ezúttal a te mellkasodat célozva. Így viszont a lövés célt téveszt.
Mindeközben a másik matróz talán az egyetlen, aki még mindig a józan eszére hallgat: megugrik, és olimpikonokat megszégyenítő sebességgel elrohan a helyszínről. Rá már senki se számíthat, talán jobb is így. Te közben a földön fekszel, lábadnál a sebesült matróz van, aki leszorít téged, és teljesen megvadul: nem tudod, miből lehetnek a fogai, de hirtelen beleharap a vádlidba. A fájdalom elviselhetetlen, érzed, ahogy a vér végighalad a lábadon lefelé a föld irányában.
Persze a lövés nem csak téged lepett meg, de úgy néz ki ,volt valaki, aki számított rá. A másik biztonsági már láthatta, mi is folyik kollégája elméjében, ugyanis a lövés pillanatában, a matrózhoz hasonlóan nekiugrik: a különbség csupán annyi, hogy ő nem a lábait támadja, hanem könyökével nekirohan a mellkasának, mire a társa nekicsapódik a falnak mellette. Erre már ő is megvadul, és elszabadul a pokol. A két biztonsági egymást püfölik, tőled bizonyos távolságra, de a matróz pont elég baj ahhoz, hogy ne örülhess ennek a ténynek.
Mindez természetesen másodpercek alatt játszódott le. A matróz, és a két biztonsági megvadulása, az ijedt fickó menekülése, és a Bill nevű szerencsétlen flótás tragikus halála._________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Csüt. Aug. 02, 2012 1:37 am

Hiába a fenyegetés, úgy látszik ettől egyedül Bill rémült meg, mert ő legalább nem próbálkozott tovább a szabadulással, de a másik két őr továbbra is rám szegezte a pisztolyát.
A lábamnál heverő matróz ordítozása már kezdett idegesíteni, de muszáj volt már dűlőre jutni, ezért kicsit meglökdöstem a fegyver csövével a túszomat.
Aztán egyszerre több váratlan dolog következett be, ami kimozdította a holtpontról a dolgokat, de sajnos nem a rám nézve kedvező irányba.
A főnökösdit játszó fickó megunva a várakozást, vagy talán az idegei mondták fel a szolgálatot, de egyszerűen lelőtte a kezeim között tartott Bill-t, amitől szinte megdermedtem és nem lett volna nehéz dolga, hogy a következő lövéssel, ami nem is késett sokat, telibe találjon, ha az a szerencsétlen, sebesült matróz ki nem rántja alólam a lábamat, így akaratlanul is megmentve a haláltól. Igaz ezt nem igazán köszöntem meg neki, mert olyat harapott őrjöngésében a lábszáramba, hogy nagyot kiáltottam én is, és megpróbáltam lerázni magamról, mielőtt a biztonságiak magukhoz térnek és a követező golyó már nem téveszt célt.
Azonban, ahogy félszemmel láttam ettől per pillanat nem kellett tartanom, mert azok egymással voltak elfoglalva, ugyanis a másik őr kissé zokon vette Bill lelövését és a rekedt hangúnak ugrott, majd kettőjük között vad dulakodás alakult ki.
Nem szerettem volna megvárni míg kiderül ki lesz a győztes, most itt volta a lehetőség a menekülésre, csak a kutyaként rám akaszkodó matróztól kellett megszabadulnom és valahogy rávenni, hogy segítsen elkötni a csónakot, és már itt sem vagyok, a másik sajnos meglépett a zűrzavarban.
- Engedj el, te seggfej, mert kiloccsantom az agyadat! – vágtam rá keményen a homlokára a pisztoly markolatával, hogy észhez térítsem. – Mond el inkább, hogy tudom leengedni a csónakot és már mehetsz is a gyengélkedőre, vagy ha nem, akkor a pokolba. – fogtam rá a pisztolyt most más közvetlen közelről, ha már rám figyelt.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Csüt. Aug. 02, 2012 2:27 am

A matróz homlokára vágsz a pisztoly markolatával, mire ő ha lehet, még hangosabban üvölt, és ismét próbálna beleharapni a lábadba, de egy újabb ütés, és a pisztoly csöve jobb belátásra téríti. Izzadva, könnyesen, véresen, és remegve leszáll rólad, és bizonytalanul bólint egyet. Olyan, mintha részeg lenne, bizonyára a vérveszteség alaposan kiütötte. Megpróbál felállni, de ez csak azt eredményezi, hogy összeesik a fájdalomtól.
- Haver, segíts... - hallod a hangját. Feléd nyújtja a jobbját, segítség reményében. Bizonyára segítesz neki, ez esetben mindketten eltámolyogtok a vezérlő panelig. A matróz oda áll, és elkezdi a tennivalóját. Látod, Troy csónakja szép lassan elkezd a levegőbe emelkedni. Te már benne vagy, nézed, ahogy a két biztonsági tovább üti egymást, nem igazán foglalkozva veled. Illetve a rekedt hangú próbál feléd mutatni, és észhez téríteni kollégáját, de nem nagyon megy neki. Eközben a matróz leroskad a panel tövébe. Úgy néz ki, elájult, ezzel viszont a csónak is megáll, magasan az óceán felett. Megpróbálkozhatsz manuálisan kioldozni a köteleket, ami azt eredményezné, hogy a csónak leesne a vízbe, ki tudja, hogyan érkezne. Vissza is ugorhatsz, és kezelésbe veheted a csónakot, hogy biztonságosan lejuttasd a vízre, majd lemássz hozzá, és csak ott oldozd el a köteleket, amikor a csónak biztonságosan úszik a luxushajó mellett. Nincs senki a láthatáron.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Csüt. Aug. 02, 2012 5:46 am

A második figyelmeztetésre aztán végre felfogja a veszett kutyává avanzsált matróz, hogy jobb lesz, ha engedelmeskedik, így aztán megszabadulhatok a fogaitól is.
Úgy néz ki magához tért az őrületből és könnyes szemmel, de bólint egyet és, hogy együttműködését demonstrálja fel is akar állni, ami persze az előzményeket tekintve hiú remény és újabb üvöltést követően a földön köt ki.
Addigra én már felállok és rosszallóan megcsóválom a fejem, majd mikor segítségkérően felém kapálózik, némi habozás után, de felrántom a földről és a csónak leengedő szerkezetéhez támogatom, hiszen ezzel is meggyorsítom az eseményeket.
A két őr hála az égnek eléggé el van foglalva a másik péppé verésével, így egyelőre tőlük nyugtom van, nem akadályoz semmi, hogy bemásszak a hajóba és a matróz elkezdje azt leengedni.
Most már bizakodva nézem, ahogy a rekedt hangú, felfedezve a távozni szándékomat, próbálja a másikat is rám uszítani, de kevés sikerrel, azt annál jobban feldűhítette kollégája lelövésével.
Aztán hirtelen a csónak kissé kilengve megáll és én gyanakodva kapom a matrózra a pillantásomat, de látom, hogy összeesett, így már nem engedi le tovább a csónakot, rá tovább nem számíthatok, magamnak kell megoldani a helyzetet.
Nem akarom levágni a tartókötelekről, mert még elég magasan vagyok és talán fel is borulna a vizet érve, akkor meg tényleg bajban leszek.
Inkább úgy döntök a verekedőkre pillantva, hogy megkockáztatom, hogy visszamásszak és magam engedjem le a csónakot, majd aztán lemásszak hozzá és végre magam mögött hagyjam ezt a balul sikerült akciót.
Így tehát visszamászom a hajóra a kezelőpanelhez és megnyomom a gombot, hogy tovább ereszkedjen a menekülésem záloga.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Pént. Aug. 03, 2012 12:18 am

Visszakapaszkodsz a hajóra, a tartókötelek, és a tartószerkezet segítségével. Szerencsédre a mögötted levők továbbra is verekednek, csupán egyikük próbál feléd támadni, de semmi esélye, a kétségbeesett őr haragos ütései megállítják. Gyorsan cselekedsz, lenyomod a gombokat, és nézed, ahogy tovább folytatódik a menekülés. Melletted az elájult matróz továbbra is csendben várja a segítséget, talán halálán van, habár még továbbra is akadálytalanul folyik belőle a vér, meg az izzadság. Nem törődsz vele, miután meggyőződsz róla, hogy él, és a pulzusa is megvan, befejezed a hajó leeresztését, majd elindulsz a korlátok felé, ahol a létrát láttad.
Ekkor viszont a rekedt hangú egy katonai kést elővarázsolva valahonnan az övéből hasba szúrja a kollégáját. Lihegve, és alaposan eldeformálódott arccal néz rád, és látod a szemeiben, már nem biztonsági őrként akar támadni, hanem megvadult, állatias gyilkológépként. Futva, és ordítva indul feléd, kezében csupán egy kést tartva, láthatólag felkészült mindenre lélekben. Vagy talán mégsem.
A biztonsági hirtelen felemelkedik a levegőbe. Olyan, mintha lebegne, lábai nagyjából fél méterre kalimpálnak a föld felett. Arcáról a teljes döbbenetet olvashatod le. Még mielőtt bármit is reagálhatnátok, hirtelen hallasz egy reccsenést, ami főleg azért halaltszik olyan hangosnak, mert hirtelen a rekedt hangú zihálása, és kiáltozása is megszűnik. A sötétben látod, ahogy a férfi nyaka ijesztő szögben elfordul, majd a férfi karjai lehanyatlanak ,a kés kiesik a kezei közül, a szemeibe pedig az általad már túl jól ismert üveges, semmitmondó tekintet költözik. Ismét lehanyatlik a földre, ezúttal viszont az egész teste elterül a padlón. És csak ebben a pillanatban fedi fel magát Mr. Carter, akit már a bemutató óta nem láttál.
- Üdv, Mr. Longley. Látom, elkötötte Troy csónakját. - bármilyen furcsa, egy pimasz grimaszt vélsz felfedezni az arcán, de csak egy pillanatra. A férfi előlép a sötétből, be az egyik lámpa fényei közé. Kikapcsolta a V.S.S.-t, kezében nincs fegyver, ha bárhol is van neki, az a kabátja alatt lesz. Arca ilyen közelségből kemény, és ráncos, de kétled, hogy a hosszú évektől, inkább a stressztől ,és az állandó harcoktól. Legalábbis a legtöbb ember, akik ilyen arccal rendelkeztek, általában ezeket hozták fel oknak.
- Magával mehetnék? - kérdi vészjóslóan. Szemei előtt továbbra is napszemüveg, így még csak esélyed sincs kitalálni, mi járhat a fejében. - Tudja, ezek az idióták...nos, annyi eszük azért volt, hogy riadót fújjanak. Nekem köszönheti, hogy nem támadta meg több tucatnyi biztonsági. Megmondtam nekik, hogy elintézem magát. Már vagy tíz perce nézem a...harcukat. - itt megáll. A feje először A felé a biztonsági felé fordul, akit a társa szúrt le, majd a rekedt hangú felé, és végül Bill holtteste felé. - Szegény kölyök. Fingja se volt, mi folyik Vangvard fejében. Veszélyes melója volt. - ingatja a fejét. Ismét feléd fordul. - De a világ már csak ilyen veszélyes, nem gondolja? Sose volt könnyű az élet. A magunk fajtáknak ezt hamar meg kell tanulni, eh? - kérdi, miközben egyre közeledik feléd, de két-három méterre megáll tőled.
- Menjünk innen. - mondja, majd feléd nyújtja a jobbját.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Pént. Aug. 03, 2012 4:02 am

Hamar visszamászok a hajóra és a csónak leeresztése is simán megy, hiszen nem akadályoz senki. Az őrök még mindig verekednek, a matróz a vérveszteségtől bódultan piheg a földön, így már csak le kell ereszkednem és távozhatok is végre.
Azonban újabb meglepő fordulat áll be, mert az eszét vesztett rekedt hangú, előránt egy tekintélyes méretű kést és nemes egyszerűséggel a társa gyomrába döfi, aki előbb hitetlenkedve mered a hasából kiálló késre, majd hang nélkül eldől, mint egy zsák.
A velem szemben álló biztonsági, már teljesen kivetkőzött önmagából, vicsorogva, kezében a véres késsel indul meg felém és én hitetlenkedve, de legyőzve bénultságomat emelem rá a pisztolyt, hogy lelőjem, ha közelebb jön.
De nem kerül rá sor, mert a férfi hirtelen a levegőbe emelkedik, mintha valami láthatatlan marionett zsinór emelte volna meg, majd egy hátborzongató reccsenést követően az arcára ráfagy a meglepettség és szemeiben megtörik az élet fénye.
Döbbenten meredek a lezuhanó mellett megjelenő férfira, akiben nem nehéz beazonosítani Cartert, aki a bemutatón is demonstrálta a VSS előnyeit, és hazudnék, ha azt mondanám nem fordult meg azonnal a fejemben, hogy ő szórakozik az őrrel, de az, hogy ilyen könnyedén és láthatóan egy cseppet sem törődve azzal, hogy kioltott egy életet, kezd el beszélni hozzám, mintha csak a bárpultnál cseverésznénk, egészen megborzongatott.
Feszülten meredtem erre az emberre, aki már elsőre látásra is veszélyesnek tűnt és most sem éreztem felé másként, az arca és szemei nekem egy rideg bérgyilkos benyomását keltette, akik teljes nyugalommal végez akárkivel, így egyelőre a fegyverem csöve rá szegeződött hiába nem láttam nála egy árva pisztoly vagy kést sem. Fejemben folyamatosan szólt a vészsziréna és kalapált a VESZÉLY szócska!
Kérdése annyira nyilvánvalóan nem igényelt választ, hiszen látta, hogy a csónak már a vízen ring, indulásra készen, így hát csak lassan bólintottam.-
A következő kérdésére azonban felszaladt a szemöldököm és kerekre tágult szemekkel néztem rá, még akkor is mikor tovább magyarázott, amitől ugyan nem lettem okosabb, hogy miért is akarna velem jönni, hacsak……
- Mi ez az egész Carter? – hagytam figyelmen kívül a felém nyújtott kezét, hiszen az előzmények után ő sem gondolhatta komolyan, hogy barátságosan kezet rázok vele, ahhoz ő túl profi volt. – Miért akarna velem együtt elpályázni innen Vangvard egyik legbizalmasabb embere? Hol itt az átverés? És mit akar azzal mondani, hogy a magunkfajták? Ki maga? – kérdeztem és egyelőre sem a pisztolyom, sem én nem mozdultunk.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Pént. Aug. 03, 2012 4:50 am

A jobbját egy idő után leengedi, majd leereszti a teste mellé, és figyel. A mondandód után szép lassan bólint, mintha csak elismerné a kérdések jogosságát. Egy darabig gondolkozik, majd megvonja a vállát, és válasz helyett ő is feltesz egy kérdést:
- Ha ártani akarnék magának, azt az előző tíz percben bármikor megtehettem volna, nemde? De persze maga nem hülye, csak így én magam se hinnék senkinek. - mondja, majd ismét gondolkodóba esik, ide-oda ringatja a fejét, mint aki a saját gondolatait is baromságnak tartja. - De bizonyára azzal is tisztában van, hogy manapság egy titkok nélküli ember halott ember. Nem szívesen árulnék el magának mindent, tehát maradjunk az alapoknál. Csupán négy hónapja vagyok Vangvard zsoldosa, de ez alatt az idő alatt, ha az ember nagyon próbálkozik, képes elhitetni a munkaadójával, hogy tűzbe rakná érte a kezét. Vagy a testét. Ez most nem is igazán fontos. - mondja, miközben hátra pillant. Te is arra nézel, és látod, hogy egy biztonsági közeledik, viszont amikor meglátja Cartert melletted, meggondolja magát, és megfordul. Carter visszanéz rád, és zavartalanul folytatja:
- Vangvard bizonyos szempontokból egy zseni, bizonyos szempontokból pedig egy szerencsétlen, inkompetens idióta. A kapcsolataim révén hetekkel azelőtt tudtam a V.S.S.-ről, mielőtt ő egyáltalán befejezte volna a fejlesztést. Ezért csatlakoztam az egész kompániához. Remélem tud követni.
Mondja, vagy a gondolatmenetre, vagy a gyors beszédstílusra utalva, amivel mindezt elmagyarázta.
- A többit nem ragoznám. Itt állok maga előtt, a V.S.S. egyetlen létező darabjával, a tervrajzok pedig itt vannak nálam, jó helyen. - paskolja meg a kabátját. - Itt az idő lelépni, a maga kis akciója pedig pont kapóra jött. A többi kérdésére pedig jobb szeretnék a csónakban válaszolni. - mondja, ugyanis hirtelen elkezd valami rezegni a kabátja alatt. Benyúl érte, majd kivesz egy walkie-talkie-t, lenyomja a gombot, és beleszól:
- Minden rendben van, elfogtam a tolvajt. - mondja, majd leveszi az ujját a gombról, és a puszta kezével darabokra zúzza a szerkezetet.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Pént. Aug. 03, 2012 5:59 am

Az azért mindenképp az előnyére szólt, hogy nem jött közelebb, sőt a kezét is leengedte, amitől én is megnyugodtam egy kicsit, habár még mindig feszülten figyeltem.
Aztán a férfi maga is belátta, hogy ahhoz, hogy bízzam egy kicsit is benne, legalább annyira, hogy együtt meneküljünk el innen, ahhoz ennél egy kicsivel több magyarázatra lesz szüksége.
Szavai kezdik megvilágítani a helyzetet, még akkor is, ha természetesen nem árul el mindent, de nagyon úgy néz ki, hogy egy „kollégába” botlottam, akinek kicsit jobb információi voltak, mint Rachelnek és így betudott még időben épülni.
Még szerencse, hogy igazán nem egy dologra hajtottunk, habár ezek után meg főleg nem teszek le róla, hogy megszerezzem valamilyen módon a VSS-t, vagy a leírását, hiszen mindkettő egy karnyújtásnyira van csak. Ez most igazán szerencse!
Él szemmel meglátom a közeledő őrt, de mielőtt még reagálhatnék, már el is megy, úgy látszik nem csak én érzem úgy, hogy Carter egy veszélyes alak.
- Tudom követni, ne aggódjon! – bólintok. – Szerencséje volt, hogy pont magára bízta ezt a szerkezetet, de gondolom, ha nem így lett volna sem kellett volna megerőltetnie magát, hogy hozzájusson. – mosolygok rá hidegen, mert ahogy az előbb hidegvérrel elintézte az őrt, úgy más esetében sem lett volna ez probléma nála.
- Honnan tudta, hogy én mire készülök? – kérdeztem még nem reagálva a sürgetésére, de miután olyan szellemes módon az enyészeté lett a rádiója, már nem vagyok benne biztos, hogy ujjat kéne húzni vele. Nem hiszem, hogy a pisztoly akadályt jelentene neki.
Végül kis hezitálás után bólintottam, de volt egy olyan sanda gyanúm, hogy nem akar majd szemtanút hagyni maga után, és a legegyszerűbb módja ennek, ha még a vízen megszabadul tőlem. Viszont úgy nézett ki egyelőre nincs más választásom. A hajóról el kellett tűnnöm és jelenleg esélyem sem lenne ellene, hiszen gondolom számít valami hasonlóra.
- Akkor menjünk, megyek előre. – indulok el, mert nem szeretném, ha elsőnek érne a csónakba, mert lehet meg sem várna.
Mondjuk a hátam mögé sem szívesen engedem, de talán van valami abban, amit mondott, hogy ha akart volna már megölhetett volna eddig is.
Túl sok a bizonytalanság, de ideje indulni.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Pént. Aug. 03, 2012 8:05 am

Elindultok a korlát felé, le egyenesen a létrán, és végül be a csónakba. A bizalmatlanságod Carter irányában nem alaptalan, viszont mindeközben nem tesz semmilyen ellenséges mozdulatot. Amint leértek a csónakhoz, beültök, és Carter beül a motor mellé. Ahogy végre körülnézel rendesen, látod, hogy Troy csónakja tényleg luxus, már ha egy csónakra lehet ilyet mondani. Két hűtődoboz díszeleg a két végében, a motorra hangtompító van szerelve - így akár hadi műveletekre is könnyen lehetne használni - valamint az aljára perzsa szőnyeget borítottak, pusztán a kényelem kedvéért.
Talán felesleges fényűzés az egész, de ahogy benézel a hűtődobozokba, látod, hogy tele van pezsgővel, drága desszertekkel, valamint mindenféle előre elkészített finomsággal. Egy laptop is van a fedélzeten, a táskája szorosan az aljához rögzítve, de ha kiveszed, és bekapcsolod, rá kell jönnöd, hogy jelszóval van levédve, és fogalmad sincs, mi lehet az.
Carter elmerül a kilátásban, és ahogy te is visszafordulsz a hajó felé, el kell ismerned, fejedelmi látvány. A kivilágítás továbbra is csodálatos, és az emberek bizonyára továbbra is élvezik a milliomos vendégszeretetét. Már csak az a kérdés, Vangvard mikor jön rá, hogy a legforradalmibb, eddigi legjobb találmánya pár perccel ezelőtt kisétált a hajójáról. Ha visszafordulsz felé, láthatod, hogy Carter nagyon mélyen elmerült a látványban, tehát egy torokköszörülés segítségével visszatereled a témára.
- Elnézést, elkalandoztam...Tudja, a magunkfajták alatt azt az embertípust értettem, akik...akik olyan dolgokat tesznek meg a megélhetésükért, amikhez nem igazán fűlik a foguk. Persze én nem ismerem magát, tehát nem lehetek ebben biztos, de ha csak a tényeket nézzük, ezen az estén maga több alkalommal is majdnem elvesztette az életét, csak azért, hogy ellopjon egy chip-et, amit aztán odaadhat egy lepukkant klub kissé dilis főnökének. - mondja mosolyogva, és még mielőtt közbevághatnál, gyorsan tovább folytatja: - Persze lehet, hogy maga kedveli az effajta extrém helyzeteket, ez esetben elnézést kérek. Én viszont egyértelműen ebbe az emberfajtába tartozok. - mondja, majd visszafordul az oceAnco felé, és, talán utoljára, szemügyre veszi a luxushajót. - Csak azért, hogy elnyerjem Vangvard bizalmát, tucatnyi ártatlan embert kellett eltennem láb alól. Nem ismertem őket, és esélyt se adtam nekik, nehogy elcsesszem a munkámat. Az egész életem ebből állt, mellesleg. Mindig is ismeretleneket öltem pénzért. De hát mit tehet az ember, ha valamiben jó, és még pénzt is kereshet vele?
A hangja itt kissé búskomorrá válik, és a tekintete is elkalandozik. Nem lehetsz biztos benne, de nagyon úgy néz ki, Mr. Carter, a fickó, aki az előbb könyörtelenül, hidegvérrel ölte meg az egykori kollégáját, most amiatt kesereg, hogy idegeneket kell ölnie.
- És hogy honnan tudom mindezt? Puszta logika, semmi több. Lefogadom, hogy maga nem idevalósi. Ha Los Angelesi lenne, akkor bizonyára tagja lenne valamilyen úton-módon a Los Angelesi alvilágnak, ez esetben pedig ismerné Rachelt. Illetve...senki se ismerheti Rachelt eléggé, de azért többet tudna róla, mint most. Az alvilágban nagyon sok ember tud arról, hogy Rachelnek erre a chip-re fáj a foga.
Mondja, majd rábök a szmokingodra.
- Amint megtudtam, hogy valaki betört a páncélterembe, már feléledt bennem a gyanú, és amikor megtudtam, mit vittek el, már mindent tudtam. Félreértés ne essék, nem tudtam, hogy pont ma este érkezik majd maga meg. Az eredeti szökési tervem egy kissé...extrémebb lett volna. A nevét pedig a barátjától tudtam meg. Elismerem, sokáig bírta a harcot a többiek ellen, de ellenem esélye se volt. Remélem nem veszi nagyképűségnek. Jelenleg eszméletlenül fekszik valahol az oceAnco-n.
Egy darabig téged néz, majd ismét visszafordul a luxushajó felé. A víz lassú, ráérő hullámzása kellemes, ringató érzést kelt bennetek, és itt kint, a nyílt tengeren hirtelen elfog titeket egy furcsa érzés. Mintha nem is a huszonegyedik században lennétek. Ha felnéztek az égre, csupán a hold ezüstös csillogását látjátok. Ha jó szögben nézitek, a város természetellenesen erős neonfényei nem érnek el idáig, és Troy giccsparádéja is elhal a távolban. Mintha visszatértetek volna az anyatermészetbe: oda, ahonnan jöttetek, és ahova minden ember egyszer visszatér. Egy rövid pillanatig mindketten megfeledkeztek mindenről: összeesküvésekről, magáncégekről, környezetszennyezésről. Minden fájdalom, és szenvedés hátramarad, és a helyüket átveszi a nyugodt, boldog üresség.
- Ölt már valaha is embert, Mr. Longley?

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Pént. Aug. 03, 2012 10:04 pm

Végül aztán gond nélkül leértünk a csónakba és míg Carter leült a hajó végében én elindítottam a világ talán leghalkabban működő és látványra is csupa luxus csónakját és kezdtünk eltávolodni a hajótól, amely fényűzően kivilágítva irigylésre méltó látványt nyújt és még mindig zajlik rajta a vigadalom, úgy látszik még nem fedezték fel a szökésünket, vagy ha igen, akkor Troy ügyesen titokban tartja, ami valahol érthető is.
Nem messze az irányító konzoltól felfedezek egy laptopot is, de bekapcsolva rá kell jönnöm, hogy jelszó nélkül nem megyek vele sokra, de hát mindent fel lehet törni, így úgy döntök az út végén majd magamhoz veszem, hátha van rajta egy-két hasznos dolog,
Carter most feltűnően csendben van, ezért vetek rá egy gyanakvó pillantást, majd egy halk köhintéssel térítem vissza az megkezdett beszélgetéshez.
Érdekes gondolatmenetet futtatott végig, és bár volt benne némi igazság, azért nem jól látta a helyzetet, főleg nem az enyémet. Viszont legalább az ő motivációját le lehetett szűrni belőle, már ha igazat mondott persze.
- Ezt meg honnan tudja? – bukott ki a számon a kérdés, amikor megemlítette Rachelt. Nem a nevét, de hát nem volt nehéz rájönni kire gondolt.
Persze aztán mindjárt magyarázattal is szolgált a dologra, miközben merengve vallotta be, hogy már első látásra is jól tippeltem, bizony egy érzéketlen bérgyilkossal állok szemben, igaz most úgy próbálja beállítani, mintha az élet kényszerítette volna rá. Szánalmas!
Ha azonban most látna valaki, aki nem ismeri és akinek nem éppen most vallotta be, hogy abból él, hogy embereket öl, akkor még egy életunt művésznek is nézhetné az ember, de akkor nagyot tévedne. Ez az ember veszélyesebb, mint gondoltam.
Mikor tovább beszél hiszem is meg nem is, hogy pusztán logikával sakkozta ki, hogy ki bérelt fel a chip ellopására, inkább hajlok az említett belső ember „kikérdezésre”, aki vagy eszméletlen, ahogy Carter mondja, vagy halott, ami jobban illene a sztoriba, meg hozzá.
Aztán elhallgat és elmerülve a saját gondolataiba csendesen nézi először a távolodó hajót, majd a felettünk ragyogó csillagos eget, ami meg kell vallani engem is rabul ejt, hiszen a városban, a szmog és a felhőkarcolók miatt soha nem láthatja az ember, ezt a fenséges panorámát.
Én is elmerülök a látványban, elfelejtve, hogy kivel és miért vagyok itt, csak a férfi szavai rángatnak vissza pár perc múlva a valóságba.
- Igen Carter, öltem, kényszerűségből, de nem vagyok rá büszke. – nézek rá komoran. – De ez most hogy jön ide? Miért kérdezi?Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Szomb. Aug. 04, 2012 9:02 am

- Csupán kérdeztem. - mondja a férfi, nem valami meggyőző hangon. A csónak tovább ringatódzik a tengeren, de még mielőtt a csend ismét leszállhatna, Carter ismét megszólal:
-Tudja, Rachel már jó pár embert megkeresett ezzel a munkával. Annak a chipnek voltak korábbi verziói. Gyengébb változatok. Béta tesztek. - mondja, miközben enyhén hátrahanyatlik a feje, mintha visszaemlékezne valamire. - Rachelnek már azok is kellettek. Nemrég felkeresett engem, hogy én lopjam el a chip-et. Igent mondtam. És tudja, mi a vicc? Nagyjából egy héttel ezelőttig azt hittem, enyém a meló. Aztán hirtelen jött az e-mail: "Bocs, a munka másé lett. További szép napot!" Nem rossz, mi? - kérdi nevetgélve.
- Kicsit kutattam utána, mi is volt a baj, de nem jutottam semmire. Rachel teli van titkokkal, és ez is közé tartozott. Kifejezetten maga kellett neki, franc se tudja, miért. - mondja, majd hátradől, hátát a csónak szélének támasztja, és olyan pózba ül, hogy látod, nem kíván többet beszélni. Kétled, hogy tudna arról, hogy végezned kellett volna Troy-al, habár ezzel a fickóval, akár csak Rachellel kapcsolatban, semmiben se lehetsz biztos.
A további csónakázás közben Carter elkezd a szemeivel ügyködni. Beléjük nyúl, valamit nyomogat, majd elveszi az ujjait, pislog egyet-kettőt, és újrakezdi a műveletet. Vagy kontaktlencséje van, vagy retina implantja, mindenesetre nem zavartatja magát, úgy űzi ezt az elfoglaltságot, mintha ott se lennél.
Ha elfordulsz a part felé, láthatod, jó ütemben közeledtek felé. 10-15 perc, és már ott is vagytok, tehát érzed, ha még fel akarsz tenni valamilyen kérdést Carternek, azt most kell megtenned.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Szomb. Aug. 04, 2012 10:00 pm

A válasza annyira semmitmondó, hogy biztos vagyok benne, hogy nem mond igazat, hiszen valamiért csak kérdezte, de pár másodperc múlva már beszél is tovább és igen érdekes dolgokat mond, ami jó pár kérdést felvet a fejemben.
~ Hmm! Vajon miért nem hagyta, hogy ő végezze el a melót, mikor már tűzközelben volt és semmiből nem állt volna megtennie? Miért kellettem Rachelnek pont én? Persze mindez csak akkor kérdés, ha Carter igazat mond! ~
A férfi úgy látszik elmondta, amit akart, mert ezután lazán hátradől és érezteti, hogy most ezzel ő befejezte. Mondjuk nem csodálom, már ez is meglep, hogy egy ilyen volumenű ember ennyi információt megosztott velem. Na, ez is rejtély, nem csak Rachel viselkedése!
Míg a part felé kormányoztam a csónakot volt min gondolkoznom igazán, de azért a fél szememet végig Carteren tartottam, mert természetesen továbbra sem bíztam benne, annak ellenére sem, hogy annyira közlékenynek bizonyult.
Épp ezért nem kerülte el a figyelmemet, amit a szemével ügyködött, habár nem is úgy látszott, hogy nagyon titkolni kívánja. Biztos voltam benne, hogy neki is valami implantja van és azzal csinál valamit.
- Mondja Carter és Rachel már tudta akkor, hogy maga Troy egyik belső embere lett, hogy mennyire közel van a tűzhöz, mikor lemondta a melót? És, ha már maga tudja én kinek dolgozom, akkor megtudhatnám, hogy maga kinek lopta el a VSS-t? a meg a legfontosabb! Nem osztozhatnánk a szerkentyűn, hiszen magánál van a prototipus és a tervrajz is? – néztem rá, majd az egyre jobban közeledő partra, ahol eldől ki merre megy tovább, ha tovább megy egyáltalán.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Vas. Aug. 05, 2012 2:48 am

A kérdéseket szép sorjában teszed fel, megvárod, amíg válaszol, és csak utána a következőt. Az elsőre egy kis gondolkozási idő után érkezik a válasz:
- Passz. Elképzelhető, de nem mernék rá megesküdni. Nem vagyok a legismertebb a szakmában, de biztonsági okokból teljes inkognitóban jelentkeztem Vangvardhoz: hamis számlák, bizonylatok, nem létező ingatlan, valótlan kapcsolatok. Tudja, csak a szükséges dolgok. Igyekeztem eltüntetni a nyomokat, de Rachel ravasz nő, rájöhetett. Habár...hát, kétlem. De ki tudja. - vonja meg a vállát, és a fejét visszadönti, mintha aludna. A következő kérdésed viszont alaposan felrázza. A tekintetét rád szegezi, és egy ideig méreget, mintha nem tette volna már meg jó párszor ezen az estén. Nem törődött vele, te mit gondolsz róla, mit gondolsz a ténykedéseiről, most csupán a gondolatait rendezgette - veled kapcsolatban.
- Ugyan már, Mr. Longley. Ezt maga se gondolhatja komolyan. Csak úgy adjam ki a megbízom nevét? Hehe... - úgy ingatja a fejét, mint aki egy vicces kedvű apa, aki épp most hallotta először kamasz kölyke legújabb őrült ötletét a mosógép megjavítására. Gunyoros mosoly jelenik meg az arcán, de hamar erőt vesz magán, megrázza a fejét, és ismét hátradől. Olyan érzés ekrít hatalmába, mintha valamit még akart volna mondani, de meggyőzte magát, hogy nem érdemes. - Nem, Mr. Longley, maga is tudja, hogy ez nem így megy.
Az utolsó kérdésed az, ami igazán elkapja a figyelmét. A feje továbbra is hátradöntve, enyhén, de hiába a szemüveg, és hiába az álcázás ezernyi természetes, és nem természetes módja, pontosan tudod, hogy a szempár most téged figyel. Felméri az erősségeidet, felméri a gyengéidet. Veszélyforrásokat keres, magában kielemzi a hallottakat, a hangsúlyt, a hang mellé társuló testbeszédet. Mindezek összefoglalása, és kikövetkeztetése után Carter végül megszólal:
- Mi jár a fejedben, Michael? - kérdi, sutba vágva a hivatalos, üzleti megszólítást. A hangulat is változik a csónakon, de egyelőre Carter nem mozdul, csupán az arcodat fürkészi. Vár. Mint egy ugrásra kész ragadozó, aki az esélyeit latolgatja.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Vas. Aug. 05, 2012 4:14 am

Nem tudhattam, hogy mi jár a fejében, ahogy ott ült hátrahajtott fejjel. Szemét takarta a napszemüveg, így azt sem láttam figyel-e rám, vagy elaludt-e tán. De mikor megszólalt tudtam, hogy nagyon is figyelt.
Az, hogy Rachel tudta-e, hogy Carter már beépült a milliomos csapatába, mikor elvette tőle a feladatot, végül is nem tudtam meg, mert a férfi nem tudott rá válaszolni, vagy csak hantázott, de igazából nem is volt ez olyan lényeges.
Azt is sejtettem, hogy nem fogja kiadni a megbízója nevét, pedig nem lehetett kispályás, ha egyrészt ennyire korán tudott a tervekről, hogy volt ideje megbízni valakit és annak még be is épülni hónapokkal ezelőtt, ami belső árulást sejtet és komoly pénzes megbízót, másrészt, hogy ezt egy olyan emberrel csináltatták meg, aki gondolom nem kevés pénzért vállalta a veszélyt.
Ezek a kérdések csak tapogatózások voltak, az igazi előtt, ami láttam, akármennyire is nyugalmat erőltetett magára Carter, hogy erősen felzaklatta. Mind a hangja, mind a stílusa megváltozott, amikor visszakérdezett.
- Hát tudod, hogy van ez Carter, talán megegyezhetnénk, hogy osztozunk rajta, hiszen valahol hozzásegítettelek, hogy meglépj a találmánnyal és még csak nem is téged fognak keresni, mert gondolom most a hajón mindenki azt hiszi a kis rádiós beszólásod után, hogy én loptam el és téged meg eltettelek láb alól. – néztem rá elkomorodva és megfeszített, ugrásra kész izmokkal, hiszen nem tudtam, hogyan fog reagálni a felvetésemre. – Mondjuk legyen tiéd a szerkentyű, az úgy is látványosabb és add nekem a leírást, vagy másoljuk le, nekem az is elég. – vetettem fel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Vas. Aug. 05, 2012 6:58 am

- Igen, persze...csak úgy adjam oda a tervrajzokat, puszta...felebaráti szeretetből? Nem, kösz. - rázza meg a fejét. - Tudod...a megbízom a lelkemre kötötte, hogy hétpecsétes titokként kezelem a V.S.S.-t, és nem adom meg az adatait senkinek. Még ha fizetnél se kaphatnád meg.
Ezzel ismét hátradől, de a tekintetét rajtad tartja, és érzed, ez a feszültség már nem fog elmúlni. A csónak tovább halad a part felé, kissé messzebb a yacht klubtól, hogy lehetőleg elkerülhessétek a tömeget.Na nem mintha túlzottan kéne tőlük aggódnod, az emberek többsége, akik azelőtt a kikötőben tartózkodtak, azóta már vagy felszálltak az oceAnco-ra, vagy végleg eltűntek az éjszakában.
Carter továbbra is téged néz, de végül is vagy megunja, vagy csupán nem tekint veszélyforrásnak, ugyanis tekintetét visszafordítja az égre. A csónak, hiába luxus, a szélességében nem tér el túlzottan a trsaitól, így hát Carter lábaival megtámaszkodik a csónak túloldalán, és még hátrébb dől. Mintha aludna.
- Hidd el, nem kell neked ez a cucc. Vannak emberek, akik ezért a szarért országokat mészárolnának le. Mit csinálnál vele? Eladnád? Tömeggyártásra adnád, aztán licencelnéd? Hidd el, szívességet teszek neked azzal, hogy ezeket magamnál tartom.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Vas. Aug. 05, 2012 8:20 am

Nem tudom mit gondoltam, mikor felvetettem neki az ötletet, de igazán nem lepődtem meg, mikor visszautasította az ötletemet. Ha én lettem volna a helyében, én sem adtam volna oda valószínűleg.
Viszont a kérdésemmel sikerült magamra vonnom a figyelmét, és amíg a part felé kormányoztam a hajót, végig éreztem, hogy nem veszi le rólam a szemét.
~ Nem baj, viszem a laptopot, hátha azon van még pár csemege, amit használhatok. ~ nyugszom bele a dologba, habár felmerül bennem a dolog, hogy lelövöm és elveszem tőle a cuccot, de aztán el is vetem az ötletet.
Igaz, hogy nem riadok vissza a gyilkosságtól, ha feltétlenül szükséges, de nem vagyok hidegvérű bérgyilkos. Talán pont ezért nem is igyekeztem annyira Troy közelébe jutni. Így Carter élete is biztonságban van, ha csak ő nem akar engem eltenni láb alól. Ezért résen vagyok. Túl sokat árult el, mit például most is.
- Ha ettől félsz, akkor te miért adod oda valakinek? Hiszen pont az fog történni, amit most felsoroltál, ha valami pénzeszsák kezébe kerül. Mindegy, hogy én általam, vagy te általad, a végeredmény ugyan az! – vonom meg a vállam. – Ha csak nem magadnak tartod meg és elásod valahol, hogy ne kerüljön senki kezébe. – nézek a férfira, habár nem látom a szemét. – Ez a terved?
Már elhagytam a yaht kikötőt és most egy alkalmas helyet keresek a kikötéshez.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Vas. Aug. 05, 2012 9:16 am

Keresel egy jó helyet, kissé messze a kikötőtől, és hamarosan fel is fedezel egy alkalmas pontot. Modernizált halászhajók, és három teherhajó közelében kormányzol. A környezetváltozás tudtodra adja, hogy már nem a gazdagok yacht kikötőjében vagy: fáradt, beesett arcú, vékony halászok menetelnek hazafelé az egész napi melóból. Persze már nyoma sincs a huszadik század környéki halászatnak: nagy méretű, emelőkkel, és ipari csigákkal felszerelt hajók ezek, népes legénységgel, és általában egy seggfej kapitánnyal.
Úgy irányítod a csónakot, hogy két halászhajó közé parkolj be. Hosszú, utcán töltött éveid alatt aligha fordult meg a fejedben, hogy egyszer majd csónakot kell vezetned, de a tanulási évek alatt összeszedted azokat az adottságokat, amik bármilyen jármű vezetéséhez kellenek.
Eközben fel is teszed a további kérdéseidet Carternek, aki jól láthatóan elmosolyodik ezekre. Miközben te a csónakkal bajlódsz, ő csendben marad, de nem kell sok, és ismét megszólal:
- Persze, hogy ez fog történni...odaadom egy pénzéhes, korrupt fószernak, aki elkezdi hirdetni a dolgot, ezzel őrületbe kergetve Vangvardot, majd amint beérnek a megrendelések, elkezdi legyártani a cuccot. Tudom. - mondja, majd megvonja a vállát, mintha ennyi elég lenne. Óvatosan beállsz egy apró helyre, ügyelve arra, nehogy nekikoccanj valaminek, éppen ezért nem is kérdezel vissza, vagy sürgeted Cartert a válaszadásban. A férfi kiszáll, de mielőtt utánakiálthatnál, vagy csinálhatnál bármit is, vigyorogva feléd nyújtja a kezét. Jobban mondva a kötelekért. Kidobod neki, ő elkapja, és kiköti a csónakot, majd felegyenesedik, és rád néz:
- Az utolsó ötleted viszont nem teljesen hülyeség. Félig-meddig. Annyiban igaz, hogy zsebre vágom a V.S.S.-t, de most komolyan, tedd a kezed a szívedre - már ha ez még számít neked bármit is - te elásnál, vagy talán elpusztítanál egy ilyen hasznos ketyerét? - kérdi vigyorogva. Megfordul, és zsebre dugott kézzel, szép lassan elkezd sétálni, el tőled, el ettől az estétől. Mégis, hirtelen visszafordul, és még egyszer megszólal:
- Ja, és kösz, hogy elhoztál arról a hajóról. Jövök eggyel. - biccent egyet, majd még hozzáteszi - És csak hogy tudd: nincs munkaadóm. Már egy ideje a saját szakállamra dolgozom. Egyszer ki kéne próbálnod, a szabadságérzete mámorító. - és ezzel végleg megfordul, és eltűnik a sötétségben. ha esetleg még valamit mondanál neki, még utánakiálthatsz, ha viszont kifogytál az ötletekből, érzed, most találkoztál vele utoljára. Egy jó hosszú időre legalábbis. Ott állsz a csónakban, körülötted egy ember életének fényűző használati tárgyai. A zsebedben a chip, amiért annyit szenvedtél ma este, és veled szemben egy ember, aki furcsán megkavarta az egész dolgot, de végül is baj nélkül eltűnt a képből.

//ha még beszélni akarsz Carterrel, nyugodtan, ha nem, akkor írd le, mi a következő állomás//

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   Vas. Aug. 05, 2012 10:28 pm

Míg a kikötésre figyelek egy darabig abba marad a beszélgetés, hiszen nem vagyok azért ilyen luxus járgányokhoz szokva, mint Troy csónakja, de azért elboldogulok vele, csak jobban oda kell figyelnem. Ráadásul most már sűrűbben állnak a kikötött halászhajók is, ahová terveim szerint behúzok és ott kötök ki, hiszen így elég nehezen fogják megtalálni, ha keresik, márpedig már biztosan keresik.
Mivel már esteledett így a hajókon már alig volt legénység, hazafelé tartottak, ami még nagyobb esélyt adott arra, hogy egy darabig rejtve tudunk maradni.
Carter közben azért magyaráz, így legalább abban biztos lehetek, hogy nem készül valami váratlan támadásra ellenem, mag nem figyelek rá.
Sikeresen bemanőverezek közben egy szűkebb helyre, de még reagálni sem tudok a szavaira máris felpattan és a parton terem, amitől kissé feszült leszek, de aztán kő arcára mosoly kúszik és a kezét nyújtja a kötélért, amivel rögzíti a hajót.
- Nem lep meg, hiszen, mint mondtad olyan vagy, mint én. – vonom meg a vállam a szavaira, hogy mit tesz majd a VSS-sel. – És én is ezt tenném a helyedben. – vigyorogtam vissza, és bár örültem volna, ha a szerkentyű az én birtokomban van, az csak a hab lett volna a tortán, nekem ott volt a chip és az érte járó jutalom.
Nézem, ahogy távolodik és az utolsó szavait emésztem, majd utána szólok.
- Mindenkinek van munkaadója Carter, akinek dolgozik, hiszen, mint mondtad te is megbízásra tetted, vagy ezek szerint még sem?
Mikor Carter végül eltűnt a láthatáron, keresek egy zsákot és beleteszem a laptopot, majd felnyitom azt a titokzatos ládát, ami már egy ideje piszkálta a fantáziámat a csónak közepén.
Ha találtam benne valami hasznosat, azt is elteszem, majd egyenesen a buszpályaudvarra húzok, ahol beteszem a zsákot egy megőrzőbe, majd elindulok a bárba Rachel-hez, hogy mielőbb megszabaduljak a chiptől és lezárjam ezt az ügyet.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Los Angeles - Shelter Point Yacht klub   

Vissza az elejére Go down
 
Los Angeles - Shelter Point Yacht klub
Vissza az elejére 
4 / 5 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Cyberpunk Frpg :: Alternatív kalandok helyszínei :: N.V.A.K. helyszínek-
Ugrás: