HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Kezdő játékosoknak
Minden kedves játékost üdvözlünk a Cyberpunk Frpg fórumán! A kezdő, tapasztalatlan játékosok mindenképp olvassák el a Kezdőknek című részt, ahol minden lényeges dolog le van írva, kezdve a szerepjáték lényegétől át a karakteralkotásig. Jó játékot kívánunk!
Szavazz az oldalra!
FRPG Top Sites - Magyarország

Latest topics
» Általános társalgó
Vas. Okt. 26, 2014 7:27 am by Taira Morinaga

» Cubik lakhelye
Pént. Márc. 15, 2013 7:10 am by Maynard Sutherland

» utcák, terek
Szer. Feb. 20, 2013 10:07 pm by Michael Longley

» 24-es móló
Kedd Feb. 05, 2013 7:02 am by Maynard Sutherland

» Feketepiac
Szomb. Feb. 02, 2013 4:16 am by Maynard Sutherland

» Sekk Gaur
Pént. Jan. 25, 2013 7:26 am by JC DentonShare | 
 

 Mocsárlakók törzshelye

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Mocsárlakók törzshelye   Szer. Jan. 25, 2012 5:57 am

A Mocsárlakók törzshelye, egy kívülről bezárt boltnak látszó épület, "NE GYERE BE!", "rOhadJ MEg!", valamint "IDDQD" feliratokkal. Ha mégis be akarsz jutni, készülj fel, hogy ezek a hackerek nem szeretik a vendégeket: ha nincs meghívód, akkor jobb, ha fel vagy készülve minden vészhelyzetre, ugyanis a hely védelmi rendszere tele van robotokkal, kamerákkal, és lézercsapdákkal.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Vas. Márc. 11, 2012 12:07 am

//angel magánkalandja//

Múzeumi pisztolypárbaj
Két héttel ezelőtt, egy ballonkabátos, fekete hajú férfi látogatta meg az Elmhursti törzshelyeteket. Hogy hogyan jutott át a biztonsági rendszeren, az rejtély: karcolás nélkül állított be az "irodádba", jobban mondva a kartondobozok, és üres palackokból épített fallal elválasztott helyiségbe. Amilyen hirtelen jött, olyan egyértelműen, kertelés nélkül mondta el a megbízást. Be kell törnöd egy múzeum biztonsági rendszerébe, és amint megkapod a jelet, fel kell törnöd a jegét, és zavaró vírusokat kell bejuttatnod az egész rendszerbe. Ha ezzel megvagy, tűnj el onnan, és nézz fel a bankszámládra: 1000 kredittel fog kibővülni az egyenleged. A férfi gyorsan távozott, barátaid kérdő tekintetére csak egy flegma vállrándítással válaszoltál. Amikor eljött az idő, rá is csatlakoztál a Hálózatra, majd beütötted a deckedbe a megadott koordinátákat. A körülötted levő elmosódott, színes rácsrendszerekből felépített épületegyüttesek rekord idő alatt változtak át. Geometriai alakzatok formálódtak, és a jól ismert hangtalan, sötét tér ismét betöltötte az egész elmédet. A múzeum biztonsági rendszere, mint egy hosszú, mellékágakkal, és titkos, rejtett csatornákkal rendelkező folyosó elevenedett meg az elmédben. Körülötte különböző védő programok őrjáratoznak. A bejáratot védő biztonsági programokat könnyedén kicselezed, majd bejutsz, és el is indulsz a folyosón. Egy elágazásnál állsz, három úton indulhatsz el, egyik se valami biztató. A padlón különböző fénycsíkok indulnak el a három irányban, balra vörös, előre kék, jobbra pedig zöld árnyalatban úsznak. Eddigi tapasztalataid alapján a vörös, vagy esetleg a kék vezet egy adott rendszer jegéhez, zölddel még sose találkoztál. Bárhogy is van, nincs sok választásod, mögötted ugyanis felhangzanak a biztonsági programok fémes zaja.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
angel
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 28
Join date : 2012. Feb. 28.
Age : 20

TémanyitásTárgy: Re: Múzeumi pisztolypárbaj   Vas. Márc. 11, 2012 12:38 am

A riasztás idegesítő, nekem meg sietnem kéne. Na jó vagy kék, vagy vörös. De hogy került oda az a zöld. Végül is rendhagyó, nagyobb hely, lehet, hogy az itteni rendszer más jelzéseket használ, mint a többi. Természetesen ehhez a következtetéshez csak pár pillanat kellett és már úton is voltam a zöld fénycsíkot követve. Közben igyekeztem elkerülni a feltűnést, persze ebben a rendszerben már nem volt túl sok esélyem, mert mielőtt választottam volna az utak közül, már elindult a riasztás. Remélem nem tudnak követni.
Miközben a fénycsíkot követtem, elfogott valami furcsa érzés. Mint amikor valami újat fedez fel az ember. Ez a Mátrixban ugyanolyan veszélyes lehet, mint a külvilágban. Ezen gondolkozva olyat tettem, amit már körülbelül öt éves korom óta nem. Imádkoztam, imádkoztam, hogy semmi olyanba ne fussak bele, ami veszélyeztetné a küldetést, amivel megbíztak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Vas. Márc. 11, 2012 12:55 am

Ahogy elindulsz a zöld úton, a falak egyre beljebb kúsznak, a folyosó pedig elkezd szűkülni. Útközben különböző kódrendszereket pillantasz meg, amint ezredmásodpercekre felvillannak a padlón, falakon, vagy az égben. Érzed azt is, hogy a járat szép lassan, fokozatosan elkezd lejteni, és ahogy egyre beljebb jutsz benne, annál mélyebbre hatolsz be. A riasztás, amit a behatolásod okozott a rendszerben, nem hallatszik, legalábbis nem a te fejedben. Hamarosan elérsz egy apró, lebegő, szürke gömbhöz, amin zöld vonalak futnak végig, mint valami ősi kultúra utolsó jelzései az utókor számára. A gömb az út közepén lebeg, alatta kör alakban a padlón a fénycsík, ami az utcákon, és a boltokban található neonlámpákra emlékeztet, kettéválik, majd újra egyesül. Gyorsan ráeszmélsz, hogy egy jéggel van dolgod, viszont nagysága, valamint egyszerűsége miatt aligha a fő rendszer biztonságát felügyeli. Leállhatsz feltörni, ugyanakkor azt is látod, hogy fent a kibernetikus ég színe megváltozik, egyre sötétebb árnyalatokat vesz fel. Ez csak azt jelentheti, hogy a riasztás prioritása megnőtt, bizonyára már egy tucatnyi biztonsági program szakadt ki a központi tűzfalból, téged keresve.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
angel
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 28
Join date : 2012. Feb. 28.
Age : 20

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Vas. Márc. 11, 2012 1:46 am

Magamban szidom a szerencsémet, de azért visszafordulok, hogy megtaláljam a fő biztonsági rendszer jegét, közben pedig valami rejtett adatért vagy bármiért imádkozom, amivel gyorsan és lehetőleg kevés feltűnéssel tudok eljutni a megfelelő jégig.
Odakint ketyeg az óra, és ha elrontom nincs fizetés, se semmi. Sőt még a hírnevemen is rontok.
Ha minden úgy megy ahogy akarom, nem fogok találkozni egy biztonsági programmal sem, bár ennek az esélye minden másodperccel csökken.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Vas. Márc. 11, 2012 5:27 am

Otthagyod a zöld járatot, és a lebegő, gömb alakú jeget, és sietős léptekkel visszatérsz az elágazáshoz. Azaz térnél vissza, ekkor viszont látod, ahogy egy magas, rombuszokból felépített biztonsági program vizslató tekintettel keres téged. Gyorsan lebuksz, és visszalépsz a falak biztonságába, mégis érzed, hogy ha nem cselekszel gyorsan, hamar észrevesz majd. Egy darabig csak áll ott, mint egy poszt-modern szoborcsoport elhagyatott tagja, szürkés, kiszögellésekkel csúfított teste meg se moccan. Majd hirtelen feláll(igen, eddig úgy néz ki, ült), és négy lábán elindulva kiválasztja magának a vörös utat, és sietősen megindul felé. Mielőtt még te is kijönnél, egy hasonló program vizuális kivetülése siet el a vörös úton. Ez alapján már betájolhatod a központi rendszer jegének a tartózkodási helyét, ugyanakkor, ha mindez nem lenne elég, a kék út irányából látod, ahogy megérkezik egy újabb program, ezúttal jóval kisebb, mint előző társai, valamint teste se rombuszokból, hanem kockákból épült fel. Ez a program leginkább egy pókra hasonlít, nyolc lábával úgy suhan el abban az irányban, ahonnan eredetileg jöttél, hogy csak másodpercek erejéig vizsgálhatod meg a testfelépítését.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
angel
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 28
Join date : 2012. Feb. 28.
Age : 20

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Vas. Márc. 11, 2012 6:54 am

Mivel a biztonsági programok a vörös úton indultak el, arra kell lennie a fő biztonsági rendszernek. Ott biztos nagy tömeg lesz, szóval inkább a kék út mentén indulok el. Ha arról érkezett az a pók alakú program, akkor arra is kell legyen valami biztonsági rendszernek. Ha azt meg tudnám semmisíteni, akkor az összes biztonsági programot oda tudnám csalni, így szabad utam lenne. Így lenne esélyem, hogy vírust küldjek a fő biztonsági rendszerre is. Ezzel az elhatározással követem a fénycsíkot, figyelve, nehogy belefussak egy biztonsági programba. Remélem a tervem összejön!
Miközben haladok, keserűen gondolok arra, hogy ez a küldetés sokkal könnyebbnek hangzott, mint amilyen valójában. Nos, volt esélyem visszautasítani.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Hétf. Márc. 12, 2012 4:46 am

Az irány változik, most a kék járatra lépsz rá. Ahogy sietős tempóval haladsz egy feltételezett rendszer felé, hirtelen éles, kattogó hangokat hallasz a hátad mögül. Hiába a sok mátrixban töltött idő, későn fordulsz meg, így nem marad időd reagálni. A pókszerű program, ami az előbb száguldott el a kijárat fele, egyenesen szembe jön veled, és rád is ugrik. Ledönt a lábadról, a mellkasodon rázkódva indít útjára jó pár sokkoló löketet. A Hálózat képe elkezd szakadozni, statikus zúgás bántja a füledet. Ha nem cselekszel gyorsan, hamarosan megszakad a kapcsolat, és akkor, hála a biztonsági programoknak, sokkal nehezebb lesz újra bejutni. A pókon találsz egy-két fogást, valamint ha sikerül valahogy elérned a karodon levő decket, talán pár zavaró programot is ráküldhetsz, de egy biztos: sietned kell. Nagy eséllyel a pók épp most továbbít egy jelet, ami idevonzhatja az egész biztonsági rendszert.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
angel
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 28
Join date : 2012. Feb. 28.
Age : 20

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Hétf. Márc. 12, 2012 6:17 am

A pók formájú program elég erős, de azért teszek egy kísérletet, hátha elérem a decket a karomon. Ha sikerül elérnem talán el tudok indítani egy sokkoló programot a pókkal szemben. Közben vagy hatvanszor megbántam, hogy a kíváncsiságomra és nem a tapasztalatomra hallgattam. Vagy... Hirtelen eszembe ötlik egy vírus, amit nem rég kellett megírnom az egyik haveromnak. Erős program, ami 90%-os eséllyel képes megsemmisíteni a biztonsági programokat. Még jó, hogy lementettem, gondolom, és tovább próbálkozom, hogy elérhessem a decket. Ha el tudom indítani ezt az egyet megpróbálom eltűnteni, próbálkozom egy kicsit a fő biztonsági rendszerrel, de ha nem jön össze, hagyom az egész küldetést ahol van.
Egy apró esélyért imádkozom és közben reménykedem, hogy a program még nem tett róla, hogy a többi is idecsődüljön.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Szer. Márc. 14, 2012 10:11 pm

A pókszerű védelmi program támadása jelentősen lelassított, viszont ahogy a decked felé nyúlsz, sikeresen eléred a saját készítésű programod elérési útvonalát. Ösztönösen, reflexszerűen indítod útjára a törlést, és örömmel látod, hogy ellenfeled el is tűnik, vertexről vertexre. Viszont az elhárított veszély egy másik veszélyforrást indított be. Ahogy felkelsz, és indulnál tovább a kék járaton, a távolban még két újabb, rombuszokból felépített monstrum közelít feléd. Még elég messze vannak ahhoz, hogy tudj reagálni, és talán elfutni, de tudod, most bizonyára mindenhonnan érkeznek feléd a különböző biztonsági programok, amiknek egyetlen célja a rendszer kitisztítása, bármilyen vírus likvidálása - és ez esetben te vagy a vírus.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
angel
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 28
Join date : 2012. Feb. 28.
Age : 20

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Szomb. Márc. 17, 2012 2:14 am

Úgy döntöttem, azért kísérletet teszek a kék út végén lévő védelmi rendszer kiiktatására, de előbb valami álcázó- vagy zavaró programot keresek a deckemen. Teli van különböző fájlokkal, adatokkal, de nagy nehezen megtalálom az egyik zavaróprogramomat. Az az egyetlen probléma ezzel, hogy kísérleti stádiumban tart és messze nem biztos, hogy működni fog. Megvonom a vállam és aktiválom a programot, ha szerencsém van működni is fog.
Aztán még egyszer átgondolom a rendszerek hatástalanítására tett kísérletemet. Inkább visszafordulok és a vörös fénycsík mellett haladok tovább, ha a program működik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Szomb. Márc. 17, 2012 8:39 am

A zavaróprogramot beindítod, de sajnos a terv nem válik be, a két rombuszokból felépített ellenség töretlenül halad feléd. Futva megindulsz visszafele, a vörös járathoz, de ellenfeleid gyorsabbak nálad, hamar utolérnek. Az első tovább halad, és megáll előtted, hatalmas testével eltorlaszolva előtted az utat, a másik pedig mögötted foglal helyet. A jól ismert sokkoló löketek ismét elindulnak feléd, hamar ki kell találnod valamit, ha nem akarsz kicsatlakozni a mátrixból. A decked tele van különböző programokkal, pontosan ilyen esetekre tervezve, csupán ki kell választanod a megfelelőket, és máris előnyösebb helyzetbe kerülhetsz. Már rég megtanultad, ha jól forgatod a lapokat a Hálózatban, akkor bármi lehetséges, tehát mindig is teli deckel indulsz az ilyen melókra, minden eshetőségre felkészülsz. Ha valaki, hát egy magadfajta konzolcowboy nem engedheti meg magának, hogy a munka alatt meglepetésszerű helyzetekbe keveredjen.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
angel
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 28
Join date : 2012. Feb. 28.
Age : 20

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Szomb. Márc. 17, 2012 10:08 pm

A lehető leggyorsabban nézem át a program- és víruslistáimat, majd elindítok egy álcázóprogramot. Ha szerencsém van, ez fél percig elrejt engem, és olyan lesz, mintha kicsatlakoztam volna a mátrixból. Ennyi időm lesz eltűnni a két program elől. Aktiválom és egy újabb zavaró programot helyezek előkészületbe, ha az első terv mégsem sikerülne. Ez fél percre teljes sokkot ad a programokat, ami ideiglenesen megzavarja a működésüket. Várom az első vagy a második program működésbe lépését és közben nagyon remélem, hogy valamelyik működni fog. Ha ez nem sikerül nincs jobb ötletem, mint félbehagyni a feladatot és meghúzni magamat, nehogy megtaláljon a megbízóm a panaszaival.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Hétf. Márc. 19, 2012 5:47 am

Az álcázó programot beindítod, hirtelen eltűnsz mindkét program radarjáról. Ott állsz kettejük között, és látod, hogy mindkét program "'dolga végeztével" elindul visszafele, a kék mag irányában. A riadó is megszűnik, a tűzfal megnyugszik, minden visszaáll abba a nyugalmi állapotba, amiben volt, mielőtt megzavartad volna mindezt. Nincs szükséged a zavaró programodra, legalábbis egyelőre, így hát sietősen megindulsz vissza a kék járaton, a csomópont fele, ahonnan majd utadba ejtheted a vörös útvonalat. Zavartalanul, akadály nélkül éred el a csomópontot, az álcád út közben megszűnik, de egyelőre még nem vett észre a rendszer. Ellenben támad újabb gond, mégpedig egy meglepetés formájában.
Ahogy megállsz a csomópont kék járat felőli kijáratánál, tekinteted megakad egy kék ruhás, így látszatra veled egykorú férfin. Persze a kormeghatározás a mátrixban csalóka, hiszen mindez csupán vizuális, átszerkeszthető kivetülés, így hát a másik cowboy életkorában nem lehetsz biztos. Ő is észrevesz téged, szemeiben vad láng gyullad. Deckje felé nyúl, és mivel minden jel szerint ő igenis számított rád, nincs időd reagálni, sikeresen elindít egy pörgő, recés korongot feléd. Ahogy iszonytató sebességgel halad feléd, reflexeidnek hála sikerül elugranod, viszont elesel a padlón. Látod, egy jelzés söpör át a rendszeren, a riasztó újra bekapcsolt. A saját korongod ott pihen a hátadon, és persze a decked is készenlétben áll. Tisztában vagy vele, hogy az álcaprogramok ne használnak egy felhasználó ellen, habár ha megérkeztek a programok, talán ki tudnál szökni a gyűrűjükből. Csak hát előtte még az ellenséges hackerrel kellene végezni, aki minden bizonnyal a múzeumnak dolgozik.


//Persze a kép csak ábrázolás, nincs a faszin sisak. Láttad a Tron című filmet? Ez a korongos ötlet onnan lett..."átvéve", minden úgy működik, ahogy ott, esetleg a közeljövőben eszközölök majd pár változtatást. Ha még nem láttad, küldj egy PM-t, és elmagyarázom az egészet, de hamarosan majd az Információkba is felrakok egy összefoglalót róla Smile Bocs, hogy ilyen kusza ez a kaland, de nekem is ez az első kibertér kalandom, és sehol máshol nincs ilyen a neten, tehát most szelektálom az ötleteimet. Igen, bizonyos értelemben te vagy a tesztalany, én kérek elnézést. Very Happy//

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
angel
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 28
Join date : 2012. Feb. 28.
Age : 20

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Kedd Márc. 20, 2012 1:50 am

Na jó, akkor legyen harc!
Felállok és valami pajzs programot aktiválok, ami visszaveri a védelmi programok esetleges támadásait. Ezzel a programmal csak egyetlenegy baj van... Csak akkor derül ki, megfelelően működik-e, ha már megtámadtak. Közben üzenetet próbálok küldeni a többieknek, hogy ha elveszteném a korongomat valaki jöjjön utánam. Persze, ez nem vesz sok időt igénybe, és amint végeztem, már útnak indítom a saját korongomat az idegen felé. Ha minden jól megy, a jobb vállát kell eltalálja. Így megint nyertem pár másodpercet, amíg az idegen reagál.
Nos, ha nem tudom ezeket a programokat aktiválni, egyenlő ellenfelek leszünk, feltéve, ha működik a pajzsom! Elindítok egy-két alkalmazást, amik elég bonyolult módon, de telepítik a rendszerbe az általam tervezett programokat, amiket harcra terveztem, de csak a törzshelyen próbáltam ki, a többiek ellen. Ezeknek a harci programoknak az a gyenge pontja, hogy olyan bonyolult feltelepíteni. Szerencsémre, ezt saját maguk elintézik, ha képesek rá. Ha megjelennek, akkor úgy kell kinézniük, mint a farkasoknak vagy legalább kéknek kell lenniük, meg fehérnek ez attól függ, melyiket tudja megjeleníteni a rendszer.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Csüt. Márc. 22, 2012 7:26 am

A pajzsprogramot aktiválod, valamint a decked segítségével az üzenetet is továbbítod a többiek felé. Így már be vagy biztosítva, társaid ha nagy géz van, utánamennek a korongodnak, ezt már megtanultad, fő az összetartás. Ezután lekapod hátadról a fegyvert, és eldobod a másik hacker felé. Eközben ő is támadásba lendül, habár ő nem feléd, hanem az elágazódást alkotó falak felé dobja. A korongod elől gyorsan elugrik, miközben azt figyeli, vajon a sajátja hol fog megvágni. A korong lepattan a falról, a röppályája egyenesen rajtad megy át, így hát hiába a reflexek, a fegyver megvágja bal karodat. Vért még sose láttál életedben, most se fogsz, mégis, a fájdalom a kibertéren át is érződik. Hozzászoktál az ilyesfajta érzésnek: amikor fizikailag semmi bántódásod nem esik, de a Hálózat rideg világában szép lassan meghalsz...
Amíg a másik a korongod elől ugrott el, te ösztönösen nyúltál a decked után, és épp befejezted a programok telepítését, amikor a fájdalom belenyilallt a tudatodba. Az alkalmazások önműködőek, a százalékcsík a deckeden sietős tempóval kúszik felfele, majd megáll, és egy jól ismert felirat közli veled a sikeres telepítést. A koordinátákat beütöd, mire az ellenség háta mögött megjelenik két kék farkasszerű, bonyolult geometriai alakzatokból felépített harci program. A hacker úgyszintén a deckje felé nyúl, neki viszont meg van az az előnye, hogy ő irányítja az egész múzeum biztonsági rendszerét. Mögötted mind a kék, mind a vörös járat felől az előzőekhez hasonló pókszerű alkalmazások jelennek meg. Ekkor lép életbe a védelmi programod. A pókok tehetetlenül ütköznek bele a tűzfaladba, ekkor viszont a hacker nevet fel hangosan:
- Védelmi fájlok? Kérlek. - újabb számsorozatok a másik deckjében, mire apró, kék kockák jelennek meg a most már láthatóvá vált védelmi falad körül, és szép fokozatosan elkezdik lebontani azt. Nagyjából 2-3 perced van, majd a program összeomlik, és akkor már nem csak a konzol-cowboy miatt kell majd aggódnod. Mindkettőtök korongja visszakerült a tulajdonosa kezébe. A farkasokat három-három pók foglalja le, így tényleg csak ti ketten maradtatok harc nélkül. Nem sokáig.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
angel
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 28
Join date : 2012. Feb. 28.
Age : 20

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Pént. Márc. 23, 2012 3:31 am

Ahogy a kék kockák elkezdik lebontani a tűzfalat, újabb programokat próbálok telepíteni a rendszerbe. Ezek nem kifejezetten harci programok, inkább a biztonsági programok ellen védenek meg. Egyszerű, főleg négyszögekből álló programok, amik fehér színűek.
Miután elindítottam a telepítést egyenesen a másik hacker felé rohantam. Villámgyorsan számolok, aztán a konzol-cowboy mellett a falnak hajítom a korongomat. Amennyiben pontosan számoltam, a lapockáját kell eltalálja.
Igazából a tervem az, hogy megpróbálom megszerezni a korongját. Terveim szerint eldobja és én előbb kapom el, mint ő. Ha minden jól megy, így megtudom, honnan dolgozik és küldhetek a számítógépére egy vírust.
Közben újabb számsort írok be a deckembe, hogy egy újabb tűzfalat húzzak fel magam köré. Még egy utasítás és más típusú harci programokat telepítek. Ez tulajdonképp egy kék színű sas, ami szintén telepíti saját magát. Ha ez is ugyanolyan simán jelenik meg itt, mint a farkasaim, akkor hasznos segítséget kapok.
Várom a másik hacker támadását, a programok telepítését. Remélem, minden a terveim szerint alakul és én bizonyulok ügyesebbnek. Már így is csoda lesz, ha a megbízom fizet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Szomb. Márc. 24, 2012 7:15 am

Először is telepítesz újabb védelmi programokat, ezek szervesen beépülnek az előző tűzfalakba, így hát az eredeti 2-3 perc helyett nyertél még legalább 5 percet az ellenséged kiiktatására. A fehér és kék színű kockák harcának fenséges látványa normális esetben megállítana, és gyönyörködnél benne egy darabig, de most nincs meg ez a fajta luxusod. Megfordulsz, futva elindulsz a másik fele, majd elhajítod a korongodat. A pályája határozott, a falról lepattanva repül a hacker felé, de az ellentámadásba kezd: a saját korongját a tiednek dobja. A két fegyver találkozása hatására éles, fémes hang tölti meg egy pillanatra a mátrixot, majd mindkét korong két ellentétes irányban repül el. A tiéd, habár más szögben, de visszacsapódik ugyan annak a falnak, amiről az előbb lepattant, majd elindul a felé a tűzfal felé, amit a te fehér kockáid védenek az ellenség kékjeitől. Számításaid alapján olyan szögben éri el a falat, hogy a pattanás következtében nem messze tőled fog landolni, így hát csupán ki kell majd nyúlnod érte, és máris elkapod. Addig viszont értékes századmásodperceket vesztesz, ugyanis a másik korongja egyenesen a kezébe megy vissza, mire ő máris elhajítja feléd. Ekkor jelenik meg a sasod, aki ráveti magát az ellenségre, mire ő korong nélkül, kétségbeesetten vájkál a deckjében programok után kutatva, majd előhív egy kinézetre gyenge, kutya alakú védelmi programot. A kutya nekiesik a sasnak, a sas viszont nyerésre áll ezt te is láthatod, még ha nagy eséllyel a feléd száguldó koronggal is vagy elfoglalva.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
angel
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 28
Join date : 2012. Feb. 28.
Age : 20

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Vas. Márc. 25, 2012 2:26 am

Gyorsan a saját korongom után kapok, majd kockáztatom, hogy elkapjam a másik hackerét is, még ha ez újabb sérüléseket is jelent. Közben látom, hogy a sasom nyerésre áll a kutyával szemben és a másik konzol-cowboy kétségbeesetten keresgél a deckjében. Elégedettséggel tölt el, hogy így meg tudtam nehezíteni az életét.
Ha megszerzem a korongját és valahogy tönkreteszem vagy vírust küldök a számítógépére, az azt jelentené, hogy vége a harcnak, én pedig mehetnék végre a dolgomra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Vas. Márc. 25, 2012 6:35 am

A saját korongod után nyúlsz, így viszont nincs időd reagálni az ellenségére. A fegyver becsapódik, felszántja a bal válladat, így a bal karod egyre inkább rosszabb állapotban van. A fájdalom növekszik, még ha tudod is, hogy mindez csak illúzió, akkor is rossz, és aggasztó érzés. Tudod, ha a fájdalom eléri a tűrőképességeid határait, és a való életben elájulnál, vagy meghalnál, akkor a Hálózat "csak" kidob magából.
Igaz, a saját korongodat épp hogy elkapod, de az ellenségé visszafele menet elrepül melletted. A hacker, immár visszakapva fegyverét, hatékonyabban veszi fel a harcot a sasod ellen, a kutyával együtt hamar legyőzik, és eltüntetik a program maradványait. Ezután feléd fordulnak, és a hacker egy újabb kutyát előhívva, újult erővel támad. A korongját ismét pattintva küldi feléd, alulról felfelé, egy pattanással előtted a padlón, majd onnan egyenesen a mellkasod irányába. Mögötted a biztonsági programok továbbra is a tűzfallal küszködnek.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
angel
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 28
Join date : 2012. Feb. 28.
Age : 20

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Vas. Márc. 25, 2012 9:21 am

Gyorsan jobbra ugrok, hogy elkerüljem a támadást. Ha szerencsém van nem talál el az ellenfelem korongja. Közben a deckem újabb programot keresgéltem. Hatalmas örömömre találtam egy újabb harci programot, két kék-fehér tigrist. Gondolkodás nélkül elindítom a telepítést.
Közben a farkasaim felé sandítok, hogy lássam egyáltalán még kitartanak-e.
Újabb harci programot keresek, de nem igazán találok újat, így a sast telepítem megint. Végül mégis találok egy újabb harci programot, rögtön telepítem is. Ha a rendszer megjeleníti a program tartalmát, négy-öt oroszlánszerű alak fog megjelenni. Sok lesz, de csak tíz percig maradnak a Mátrixban utána eltűnnek.
Miután elindítom az utolsó telepítést, beírom a deckembe egy újabb zavaró program számsorát, de nem indítom el. Felkészülök arra, hogy amíg a programjaim megtámadják a másik hackert és a kutyáit, elverekedjem magam a fő védelmi-rendszerig. Ha odaérek rögtön vírusokat fogok telepíteni, aztán kilépek a Mátrixból, megnézem a számlám és egy ideig inkább programozással fogok foglalkozni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Kedd Márc. 27, 2012 5:32 am

Elugrasz jobbra, a korong viszont nem úgy viselkedik, ahogy várnád. A levegőben megfordul 180 fokos szögben, és visszarepül feléd. Épp hogy elkerülöd a támadást, viszont hátra esel, és előnytelen helyzetbe kerülsz a másikkal szemben. A két tigrist még van időd előhívni, ekkor viszont neked támad az első kutya, majd nyomában ugrik feléd a második, azt viszont a világító, deltoidokból felépített torkánál elkapja a tigrised. A második tigris a segítségedre siet, felveszi a harcot a kutyával, szerencsére nagy bajod nem esett. Felpattansz a helyedről, és már is telepítenéd először a sast, majd rögtön utána az oroszlánokat, ekkor viszont éles, fémes hang hatol be az elmédbe, hangosabban, mint eddig bármi. Kezeidet a füleidhez kapod, ordítva görnyedsz össze.
Ellenfeled bizonyára valamilyen zavaró programot használt, userek ellen kifejlesztett technológiát. Ahogy a tekinteted végigpásztázza körülötted a mátrix rácsvonalát, azt is láthatod, hogy a vizuális kijelződ is vészesen romlik. Hamar tenned kell valamit, ugyanis most kiszolgáltatott helyzetbe kerültél, igaz, a tigriseid képesek védeni egy darabig, ha minden kötél szakad.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
angel
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 28
Join date : 2012. Feb. 28.
Age : 20

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Kedd Márc. 27, 2012 6:17 am

Utasítást adok a sasnak és az oroszlánoknak, amik remélhetőleg lefoglalják a másik hackert. Ezzel elhajítom a korongomat is felé hátha így meg tudom sérteni. Közben egy szintén felhasználók elleni tűzfalat indítok el. Azt még megvárom, hogy a korong visszatérjen a kezembe.
Miután a korong visszatér hozzám azonnal el fogok indulni, hogy kiiktassam a védelmi-rendszert, aztán most már tényleg mehetek. Remélem ezzel még egy munkát szerzek magamnak, mint a múzeum új védelmi-rendszerének programozója.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Szer. Márc. 28, 2012 7:26 am

Előzőleg csupán a sast tudtad előhívni, ekkor kezdődött a zavarás. Parancsot adsz a programodnak, és még ha nem is látod, illetve homályosan, tudod, a támadó megbízható, ez egy ideig lefoglalja majd az ellenséget. Körülötted hangfoszlányok, és vizuális képernyőtöredékek repülnek el. Részleteket látsz csupán, a tigrised és a másik kutyája közötti élet-halál harcot, a múzeumi hacker korongját, ahogy feléd száguld. Te is elhajítod a sajátodat, majd félrelépsz, még ha a védekezés sikere csupán a szerencsén múlott is. A te fegyvered bizonytalanul pörög a levegőben, nem tudtad precízen betájolni az ellenséget, a visszarepülő korongot pedig aligha fogod tudni elkapni ilyen állapotban. Valamit sürgősen tenned kell. Elindítasz egy tűzfalat, ami enyhíti a kijelző hibáit, viszont továbbra is szemcsés a kép, a hangok viszont visszaálltak normálisra.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
angel
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 28
Join date : 2012. Feb. 28.
Age : 20

TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   Csüt. Márc. 29, 2012 12:54 am

Jobb ötletem nem lévén, újabb tűzfalat telepítek, hiszen az előző rendbe hozta a hangokat, akkor a következőnek a képeket kell rendbe hoznia. Homályosan látom a korongomat is és csak a szerencsében bízhatok, hogy eltalálja a hackert, vagy legalább én el tudom kapni. Persze ehhez előbb a tűzfalamnak kell működnie.
Amint visszaszerzem a korongomat elindulok a piros fénycsík mentén, lehetőleg addig amíg a zavaró programom működik. Amint a zavarás megszűnik, újra létrehozom a speciálisan a védelmi programok ellen kifejlesztett védelmi rendszeremet és így, a sokadik tűzfalammal valószínűleg már elérem a fő biztonsági rendszer jegét.
Közben eszembe jut, hogy ebben az esetben vírusok segítségével a teljes rendszert szét tudom bombázni. Már csak a teljesség kedvéért is. Meg azért, hogy a másik konzol-cowboy megtanulja kivel van dolga.
Szépen csendben még egyszer átgondolom a stratégiámat és hibátlannak találom. Legalábbis, ha a harci programok fel tudják tartani a hackert.
Talán le is váltják, ha megtudják, hogy nem sikerült megakadályoznia abban, hogy tönkretegyem a teljes rendszert. Talán akkor programozói munkám is lenne. Talán...
Hiba a jövőn agyalni egy munka kellős közepén, így gyorsan vissza is térek a valóságba, pontosabban a virtuális valóságba és várom, mi történik...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Mocsárlakók törzshelye   

Vissza az elejére Go down
 
Mocsárlakók törzshelye
Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Cyberpunk Frpg :: New York City - a Játéktér :: Queens :: Elmhurst-
Ugrás: