HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Kezdő játékosoknak
Minden kedves játékost üdvözlünk a Cyberpunk Frpg fórumán! A kezdő, tapasztalatlan játékosok mindenképp olvassák el a Kezdőknek című részt, ahol minden lényeges dolog le van írva, kezdve a szerepjáték lényegétől át a karakteralkotásig. Jó játékot kívánunk!
Szavazz az oldalra!
FRPG Top Sites - Magyarország

Latest topics
» Általános társalgó
Vas. Okt. 26, 2014 7:27 am by Taira Morinaga

» Cubik lakhelye
Pént. Márc. 15, 2013 7:10 am by Maynard Sutherland

» utcák, terek
Szer. Feb. 20, 2013 10:07 pm by Michael Longley

» 24-es móló
Kedd Feb. 05, 2013 7:02 am by Maynard Sutherland

» Feketepiac
Szomb. Feb. 02, 2013 4:16 am by Maynard Sutherland

» Sekk Gaur
Pént. Jan. 25, 2013 7:26 am by JC DentonShare | 
 

 Angyali fények temetője

Go down 
SzerzőÜzenet
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Angyali fények temetője   Csüt. Jan. 26, 2012 6:40 am

New York egyik legszomorúbb, legbánatosabb helye. A város idáig is elérő neonfényei miatt kapta nevének egyik felét, a másikat a temető közepén felállított testkiegészített angyalról, aminek a története mindenki számára homályos. Csupán annyi biztos, hogy egy elkeseredett öregember készítette a temető megnyitójának alkalmából, nagyjából akkoriban, amikor már világszerte híressé váltak a testkiegészítések. A szobor azóta sokat szenvedett, a helyi punkok sokszor megrongálták már, meg az időjárás is nem egyszer kikezdte. De még mindig áll, töretlenül, és szomorúan, tökéletesen megalapozva az ide látogatók hangulatát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Angyali fények temetője   Kedd Dec. 04, 2012 8:12 am

Előzmény: 1353 Motel

Sikeresen megérkezel a helyszínre, a taxi rövid idő alatt eljuttatott oda. Igaz, a sofőr kicsit borsos áron szállított, érzed, átvertek, de most nem érsz rá ezzel foglalkozni, most érzed, valami sokkal nagyobb dolog készülődik. Kiszállsz a járgányból, majd az hatalmas füstcsíkot húzva maga után elrobog, vissza a város belső, fogalmasabb részébe.
Maga a temető kissé messzebb helyezkedik a városi központoktól, de még így is elérik a neonfények, és az enyhén mérgező gázok, amelyeket a gyárak, és a lakóházak démonszerű, régies kéményei ontanak magukból. Viszont a forgalmon tényleg látszik, hogy jó helyre érkeztél: sehol egy árva lélek, ami, ha jobban belegondolsz, manapság már hihetetlen ritka esemény. Egyedül lenni New York-ban? Vannak emberek, akik ennek az érzésnek a megtapasztalása nélkül élik le az életüket. Felemelő, és ritka, az már biztos.
Maga a temető lehangoló, kissé depresszív hangulatú. Amint belépsz a helyre, az épp hogy átlátható köd, és a hideg időjárás miatt először azt hiszed, csak képzelődsz, de nem: hirtelen egy holló repül el alig pár méterre előtted, bizonyára eddig az egyik sírkőn tartózkodott. Tollai természetellenes színűek, talán olaj, vagy valami hasonló folyadék csoroghatott rá. A szárnyalása is bizonytalan, mintha nehezére esne a repülés, ami bizonyára igaz is: hiszen mikor láttál utoljára élő madarat?
Amint eltűnik ez a furcsa jelenés, megrázod magad, és újra visszatereled gondolataidat az eredeti úti célodra. Max azt mondta, valahol itt lesz ő is, és az ismerőse is, de egyelőre egyikőjüket se látod. Kissé beljebb mész, és meglepetten veszed észre, hogy a temető mintha lehagyatott lenne, ugyanis gondnok, vagy portás, vagy valami ilyesmi sehol sincs. Mégis, ez lehetetlen, ugyanis ez New York egyik legismertebb temetője, aligha lenne ilyen körülmények között tulaj nélküli.
Az implanttal rendelkező angyal ott áll középen, sírkövekkel, rég halott virágokkal, meg egy öreg, kivénhedt fával körülvéve. Ugyan úgy áll már ki tudja, mióta. Ahogy nézelődsz, a tekinteted megakad rajta, meg nem tudnád mondani miért. Persze, érdekes alkotás, de most van valami más is ezen az estén vele kapcsolatban. Hirtelen előlép mögüle egy magas, fekete kabátba burkolózó alak, aki szép lassan feléd indul. Amint közelebb ér, láthatod, hogy őszes kecskeszakálla gondosan ápolt, csakúgy, mint az a kevés haja, ami kilátszik a fejére húzott kapucni alól. Szeme korához képest furcsa lánggal ég. Ahogy egymást méregetitek, nem nehéz kitalálnotok, kivel is álltok szembe.
- Úgy néz ki, Max kicsit késni fog. Üdv. - mondja a pasas, majd feléd nyújtja a kezét. - Hívj csak Jack-nek. Gondolom megérted. - mondja, ezzel elárulva a "Jack" név valódiságát.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Angyali fények temetője   Szer. Dec. 05, 2012 6:07 am

Kifizettem a taxit, bár biztos voltam benne, hogy jócskán megnyomta az árat, de most nem akartam, hogy nagyon megjegyezzen, így szó nélkül fizettem, majd beléptem a temetőbe.
Az egész helyzet furcsán szürreális volt, az ide alig elpislákoló fények, az itt is meglévő, de gyengébb szmog és a nyüzsgés hiánya, na meg a szokatlan csend, mely inkább zavart, mint megnyugtatott, hiszen már annyira része volt az életemnek, hogy ez volt a szokatlan.
Megborzongtam, ahogy a búskomor hangulat rám telepedett és ehhez még az a hülye madár is hozzájárult, ami majdnem nekem repült, ahogy valószínűleg felzavartam egy sírkőről.
Bár nem nagyon ismerem ezeket, azért hollóra, vagy varjúra tippeltem volna, bár a színe elég érdekes volt, mintha megfürdött volna valamiben, a repülése is olyan nehézkesnek látszott.
Maxot sehol nem láttam, viszont megpillantottam a temető nevezetességét az implantos angyalt, és amit most élőben is megcsodálhattam. Nem mondom elég futurisztikus látvány volt, még a mai világban is, de valahogy furcsán, de illett is ide.
Kicsit össze is rezzentem, ahogy észrevettem a mögüle kibukkanó, magas, fekete kabátos alakot, aki biztos, hogy nem Max volt.
Mikor megszólalt, akkor már legalább abban biztos lehettem, hogy ugyan arra az emberre várunk és ő lett volna az, akiről Max beszélt, hogy hoz valakit. Idősebb fickónak látszott az ősz hajával és a szakállával, de a szeme ennek ellentmondani látszott.
- Üdv Jack! Te meg engem Kámfornak! – ráztam meg a kezét és bólintottam az álnévre. – Max mindig késik. – rántottam meg a vállam. – Mi a helyzet? Tudsz valamit mondani?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Angyali fények temetője   Pént. Dec. 21, 2012 9:36 am

A Jack nevű férfi bólint a nevedre, majd körülnéz, és jólesően rágyújt egy cigire, majd téged is megkínál. Ezután jólesően füstölve nézelődik egy darabig, de mivel Max nem jön, egy idő után megszólal:
- Hallom bajok vannak...mesélj. - mondja, majd nekidől egy nagyobb sírkő oldalának. Az idő kezd hidegebbre fordulni, egy ideig azt hiszed, még az eső is rákezd, de az még várat magára. Bármit is mondasz Jacknek, hamarosan megérkezik maga Max. A kezdeti bemutatkozás után rögtön a tárgyra is tér.
Ahogy szép lassan kiderül, félreértés történt, bármilyen furcsa is ez. Azt hihetnéd, egy ilyen nagyságú bizniszben kulcsfontosságú a pontosság, az adatkezelés, és a diszkréció - ezek közül a mai este alatt eddig még egyiket se láttad.
Jack elregéli, hogy a kő, amit megkaptál, eredetileg nem neked ment. Egy ázsiai fickó rendelte, de még mielőtt örök barátodra gyanakodnál, a személyleírás alapján el kell vetned ezt a szálat: az illető egy öreg, indiai kereskedő, aki különböző célok miatt akarja megkaparintani az ismeretlen anyagot. A légkönnyű követ fogva Jack elgondolkozva nézegeti az óráját, de látszik rajta, nem az az óramű pontosságú csávó: egy szállítási hiba könnyen becsúszhatott. Lehet, hogy most a te árud valahol India furcsa, egzotikus betondzsungeleiben utazgat, és talán sose látod többé. Ahogy arra próbálsz rájönni, vajon pontosan mi is az, amit kaptál, hirtelen szirénák hangja töri meg a csendet. Mindhárman arrafelé néztek, ahonnan halljátok a vészjósló hangokat. Jack nem az a vezető típus, és most Max is túl gondterhelt ahhoz, hogy parancsolgasson, így mindketten rád néznek, tőled várnak utasítást, vagy legalábbis tanácsot.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Angyali fények temetője   Vas. Dec. 23, 2012 12:42 am

Egy darabig várunk, hátha megérkezik Max, de mikor nem tűnik fel, a férfi megunja a tétlen várakozást és kíváncsiskodni kezd.
Megvonom a vállam, hiszen, nem titok, hogy mi a helyzet, főleg nem Max barátai előtt, és különben is rám férne némi segítség már az ügyben, de alig kezdek el mesélni, máris megjelenik az emlegetett.
Ő legalább rájött pár dologra, de a szavai csak jól felnyomják az agyvizemet, hiszen eddig amennyire simán mentek a közös dolgainak, itt mintha minden ellenünk esküdött volna, elkeveik a megrendelést, kiszivárognak az információk, ami azt jelenti, hogy tégla van a csapatban, szóval, nagyon is rosszul áll a szénánk.
Aztán Jack is belekezd, és az igaz, hogy a kővel kapcsolatban, hogy mire való, nem leszek okosabb, de azzal igen, hogy megtudom legalább kinek szánták. Mikor először említi, hogy valami ázsiai fickó a megrendelő, nagyot dobban a szívem, de aztán kiderül, hogy iniai, amitől megnyugszom egy kicsit, de ezzel nem vagyok előrébb, hiszen mit érdekel engem, hogy ki akarta ezt a vackot, ettől az én árum nem kerül meg.
Az, hogy a követ kinek tudnám elpasszolni, és mennyi lehet az ára, jó lenne megtudni, hiszen legalább a veszteségemet fedezhetném vele, de erre nem kapok választ, mert az aránylagos csendet hirtelen szirénák visítása töri meg, még hozzá elég közelről, ahhoz, hogy gyanús legyen, ezek ide tartanak.
A következő pillanatban azt veszem észre, hogy mindketten engem bámulnak, várva, hogy mit mondok, mit kéne lépni.
- Csesszétek meg! – horkanok fel. – Ezt a környéket alig ismerem. – rázom meg a fejem, de hát muszáj lesz tenni valamit. – Remélem van ennek a temetőnek valami hátsó kijárata vagy mi, mert a bejáratot nem érjük el szerintem időben ahhoz, hogy el is tudjunk tűnni.
Ha nem tiltakoznak, akkor futva elindulok befelé a sötétbe, hogy ha mást nem a hátsó falon megpróbáljunk kimászni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Angyali fények temetője   Hétf. Dec. 31, 2012 12:10 am

Elindulsz a többé-kevésbé áthatolhatatlan sötétségben hátra felé, próbálsz keresni valamilyen hátsó kijáratot, vagy titkos alagutat, de semmit se találsz. Pár perc múlva - elég nagy a temető - eléred a kerítést. 2-3 méteres, acélcsövek, éles, habár az idő során kissé megkopott háromszögekkel a végén. Ahogy ugranál fel rá, hogy valahogy átmássz rajta, Jack megfogja fél kézzel a kerítés egyik szakaszát, majd könnyedén kirántja azt a helyéről. Ezt még párszor megismétli, így egy szép kis lyukat teremtve a kerítésbe, amin már nyugodtan távozhattok.
Kiugrotok az utcára, majd elkezdtek rohanni. Most már nem te vezetsz, Max áll az élre, és elkezd rohanni egy bizonyos irányba, amiről még nem tudod biztosan, pontosan mit is tartogat számodra. Nagyjából 20 percnyi rohanás után elértek egy apró raktárházat. Max elvezet titeket az épület hátuljához, ahol egy apró beléptető rendszer fogad titeket. Miután a kódot beüti, Max belép a félhomályban fürdő helyiségbe, és beinvitál titeket. Jack lép be előtted, majd végül te is.
Bent egy majdnem teli raktárház fogad téged. Teli van az egész hely ládákkal, fa és fém dobozokkal, különféle tárolókkal, és tartókkal. Ahogy körülnézel, úgy érzed, mintha hazaértél volna: tipikus illegális raktár, tele fegyverekkel, drogokkal, implantokkal, mindennel, ami szem-szájnak ingere. Max leül egy C4-el, meg hasonló robbanószerekkel teli ládára, és elkezd beszélni:
- Na rendben...és pontosan mi is ez a szar? - kérdi, rámutatva a kőre, ami idő közben átkerült Jackhez. Jack rátok néz, majd meglepetten megkérdi:
- Mi van, nem is tudjátok? - kérdi. Ki tudja, mi járhat a te fejedben, de Max arcáról lerí a düh. Felugrik, és nekiugrik Jacknek. Elkezdenek bunyózni, csak hát Max elfeledkezik arról, hogy Jack implant nélkül aligha tudta volna kivenni a kerítést alkotó fémcsöveket. Egyetlen ütéstől Max hátrarepül, és nekicsapódik a raktárház falának. Levágódik a földre, és elkezd köhögni, mire Jack nekitámaszkodik a falnak, és karjait keresztbe fonva elkezd beszélni:
- Oké, végül is honnan is tudhatnátok...nézzétek. - kezdene bele, de ekkor hirtelen lövés hangja hallatszik. Az apró, duplán megerősített ablak - legalábbis te mindig megteszed az óvintézkedéseket az ilyen helyekkel kapcsolatban - szilánkokra szakad, habár a védőburoknak hála, a szilánkok bent maradnak a keretbe, és csupán egy-két nagyobb darab landol a földön. Viszont Jack homlokán egy apró, piros pont, ami egyre nagyobb, hitelesen jelzi, hogy baj van: egy szó nélkül dől el, a követ kiejtve kezéből. Maga a kő elgurul a padlón.
Ekkor kel fel Max, és látva az eseményeket rögtön ugrik a hátsó bejárathoz, és még odaszól neked:
- Hagyd azt a szart! - kilátja. Ahogy megnézed magadnak a követ, elgondolkozol a látottakon. Sejted, ha most itt hagyod a követ, nagy eséllyel ennek az egésznek vége lehet: igaz, buktál egy szállítmányt, de a te életed már csak ilyen: néha lent, néha még lejjebb. A döntés a tiéd, viszont érzed, sietned kell.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Angyali fények temetője   Hétf. Dec. 31, 2012 4:36 am

A hátsó kerítéshez érve kicsit lelombozódom, hiszen ezeken a csöveken elég érdekes lesz átmászni, még a tetejére rakott éles háromszögek nélkül is, de aztán mielőtt még nagyon belelendülnék a mászásba, Jack barátunk megoldja a dolgot, mert laza mozdulattal kikap vagy három rudat a helyéből és máris szabad az út. Mondanom sem kell, hogy biztos voltam benne, hogy ezt nem a saját izomzatával érhette le, hiszen elég átlagos fickónak nézett ki. Jó lesz megjegyezni, hogy a komának implantja van.
Úgy látszik itt már Max is magára talált, mert átvette a vezetést és egy jó negyedórás loholás után egyenesen egy raktárhoz vezetett minket, melybe a beléptető rendszer segítségével pikk-pakk bent is voltunk. Nem nagyon lepett meg amit bent láttam, bár a felhalmozott mennyiség azért elismerésre méltó volt, még az én mércémmel is.
Mikor kicsit kilihegtük magunkat Max visszatért a kő problémájához, ami engem is nagyon izgatott már, hiszen kezdett ez az egész olyan vesszőfutás gyanús lenni, és még mindig nem tudtam, hogy mi a ménkűért.
Ami ezek után következik, csak hab a tortán és legszívesebben mindkettőbe belelőnék valami jó fájdalmasat, hogy észhez térjenek, amikor egymás torkának esnek, igaz a csetepaté hamar véget ér, mivel Jack nem hiába rendelkezik az implanttal. Max elterül és végre a férfi szóhoz juthatna, ha………………megint nem lép közbe a sors, vagy nem tudom én mi, de úgy látszik az a végzetem, hogy sose tudjam meg mi az isten nyila ez a vacak!
Hiszen a következő pillanatban az egyik biztonsági ablak szinte berobban és Jack átlőtt fejjel zuhan a földre, miközben én a kezéből elguruló követ követem a szememmel.
Max hangjára persze felkapom a fejem, és a lábam el is indul ösztönösen, de aztán meggondolom magam.
~ Nem hagyom, hogy ez a valami kikerüljön a kezemből! Most már tudni akarom, hogy mi a bánat ez és, hogy vajon mennyit is ér, ha ennyire akarja valaki! ~ fut át az agyamon és egy vetődéssel a kő után ugrom, hogy a kezembe kapva aztán, megpróbáljak a hátsó ajtó felé, Max után rohanni.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Angyali fények temetője   

Vissza az elejére Go down
 
Angyali fények temetője
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Cyberpunk Frpg :: New York City - a Játéktér :: Queens :: Long Island City(L.I.C.)-
Ugrás: