HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Kezdő játékosoknak
Minden kedves játékost üdvözlünk a Cyberpunk Frpg fórumán! A kezdő, tapasztalatlan játékosok mindenképp olvassák el a Kezdőknek című részt, ahol minden lényeges dolog le van írva, kezdve a szerepjáték lényegétől át a karakteralkotásig. Jó játékot kívánunk!
Szavazz az oldalra!
FRPG Top Sites - Magyarország

Latest topics
» Általános társalgó
Vas. Okt. 26, 2014 7:27 am by Taira Morinaga

» Cubik lakhelye
Pént. Márc. 15, 2013 7:10 am by Maynard Sutherland

» utcák, terek
Szer. Feb. 20, 2013 10:07 pm by Michael Longley

» 24-es móló
Kedd Feb. 05, 2013 7:02 am by Maynard Sutherland

» Feketepiac
Szomb. Feb. 02, 2013 4:16 am by Maynard Sutherland

» Sekk Gaur
Pént. Jan. 25, 2013 7:26 am by JC DentonShare | 
 

 Lakónegyed

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Lakónegyed   Csüt. Jan. 26, 2012 6:47 am

Panelházak, és többemeletes társasházak, ameddig a szem ellát. Hála elfogadható árainak, és viszonylag jó biztonságának, a legtöbb New York-i kedvelt célpontja. Az ingatlanosok is általában ezt ajánlják az új lakosoknak. A környék, a város többi részéhez képest jó hely a gyerekeknek, és felnőtteknek egyaránt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
John Silvercloud
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 40
Join date : 2012. Apr. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : New York

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Csüt. Ápr. 12, 2012 9:43 am

//Előzmény:itt //

John alighogy kilépett az esőbe, egy csepp már arcon is találta. Halkan elkáromkodta magát, majd a tőle telhető leggyorsabban szaladt át minden akadályon, ami csak az útjába kerülhetett. Nem kellett neki sok, hogy majdnem fellökjön egy idős nénit.
Már nem ez az első eset, hogy gyorsan fut át punkok és rendőrök között. A rendőrökkel eddig nem került összetűzésbe, a punkok pedig letudták egy szimpla gúnnyal. Ennek pedig hálát adott.
Viszonylag hamar elérte a célját, majd becsengetett. Már szinte reflexből tudta, mit kell csinálnia: színészkedni. Ha most a magánnyomozói jelvényét kezdené el mutogatni, Ashley azonnal a képébe vágná az ajtót, aztán cseszhetné az egészet. Nem, itt most el kell játszani, hogy a néger tesó fehér spanja, aki mélységesen aggódik érte. Így hát arcára erőltette a szomorkás, szimpatikus barát arcát.
Az ajtó kinyílt, és megpillantotta Ashley-t, akinek kissé meglepődött a zöld szemén. Feketéknek nem szokott zöld szeme lenni, gondolta. Implantátum, jutott eszébe. Igyekezett szomorkás mosolyt vágni.
- Üdv - felelte, majd nyelt egy nagyot, jobban kimutatva ezzel idegességét. Ugyanakkor azt is játszotta, hogy próbálta mosoly mögé rejteni az idegességét.
- Ön minden bizonnyal Ashley. Nem ismerjük egymást, a nevem John. - A nyomozó ügyel rá, hogy szándékosan szüneteket tartson a mondatai között, jelezve, hogy fontos ügyben járult "barátja" tesójához.
- James egyik ismerőse vagyok, és róla szeretnék önnel beszélni. Azt mondta nekem, hogy ha valami esetleg történne vele, akkor forduljak magához. És... itt vagyok. Nyilván megrázza a hír, de szeretném, ha tudna róla. James... eltűnt. Már régóta nem hallottunk felőle, és én szeretném megtalálni őt. És... - széttárta a karjait, de ügylet rá, hogy szétnyíló kabátja alól ne lehessen látni a pisztolyát. - Itt vagyok. Az ön testvérének szüksége van magára. Bemehetek?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Pént. Ápr. 13, 2012 5:37 am

A zöld szempár változása jól látszódik. Ahogy belekezdesz a beszédbe, először bizalmatlanul összeszűkülnek, viszont ahogy a mondanivalód végére érsz, valami mást is felfedezel bennük. Aggódást. Félelmet. Olyan tekintet ez, ami számodra már nagyon is ismerős. Túlzottan.
A nő egy darabig bizalmatlanul mér végig, veszélyforrást keresve. A pisztolyodat nem látja, ami bölcs lépés, bizonyára rögtön becsapná az ajtót, és hívná a zsarukat, ha mégis észrevenné. Így aztán egy darabig összeráncolt homlokkal elmélkedik, majd újra a szemedbe néz, és kevésbé magabiztos hangon megszólal:
- James barátja? Még nem hallottam magáról...nem mintha sokat beszélnénk. - mondja, szemei egy apró, rövid pillanatra elhomályosulnak, és ha nem lenne a hátad mögött több évnyi tapasztalat, bizonyára észre se vetted volna. Pislog egyet, ezzel eltüntetve a még meg se érkezett könnyeket, majd tovább folytatja:
- Jöjjön csak be. - ezzel félreáll az ajtóból, és rendesen kinyitja. Ahogy belépsz a lakásba, a sajátodhoz hasonló, apró, szürke otthont pillantasz meg. Itt-ott polcok, rajtuk ősrégi könyvek, és dossziék gyűjtik a port. Olcsó, poszt modern festmények díszítik a falakat, a konyhapulton egy üres, összelapított tejes doboz díszeleg. Valahol egy macska is lehet, legalábbis erre utal a sok macska kajás doboz a szemetesben, valamint a kis tál a bejárati ajtó mellett. A helyiségben kis rendetlenség van, itt-ott eldobált kartondobozok, de semmi olyan, ami ne lenne fellelhető szinte minden mai lakásban. A helyiségbe van egy pár szék, meg egy kanapé, Ashley szomorúan leül az egyik székre, arcán próbálja elrejteni az érzelmeket. Egy kis időre kínos csend áll be, majd, mielőtt megtörhetnéd, a nő szólal meg először:
- A bátyám eltűnt...hol látta utoljára? - kérdi, lassan ejtve ki a szavakat. Látszik rajta, hogy még most se bízik benned teljesen, de ha beengedett az élőhelyére, akkor már jó úton haladhatsz.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
John Silvercloud
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 40
Join date : 2012. Apr. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : New York

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Pént. Ápr. 13, 2012 8:14 am

Válaszul megengedett magának egy megkönnyebbült sóhajt. John összébb húzta magán a kabátját, miközben szétnézett a házban. Tekintete először a régi könyveken állapodott meg.
- A mindenit! Jó tudni, hogy rajtam kívül is léteznek még olyan emberek, akik olvasnak igazi könyveket. - Mondata után azonnal átfutott a fején, hogy a lány lehet családi ereklyeként tartja őket a polcon.
Közelebbről is megnézte a könyveket, de az állapotuk miatt nehezen kivehető a címük, vagy a szerzőjük. Egyedül Dickens nevét ismeri fel, de a címet már el sem tudja olvasni a megrepedezett törzstől.
Ezután a posztmodern festményekre tekint. A festészetet bizonyos szintig tartotta csak művészetnek. John érdeklődési köre a festményeknél kiterjedt a tájképekre és az ízléses aktokra, de a posztmodern festészet hidegen hagyta.
Leül egy székre, szembe a nővel. Csöndben marad; esze ágában sincs kávét vagy hasonlót kérni. Vendégségben nem szeret inni. Egy ideig még vár, hogy elérkezzen a csönd megtörésének pillanata, majd mikor már éppen kérdezni szeretne, megelőzik. John elmosolyog.
- Én is ezt szerettem volna kérdezni öntől. - John elgondolkodva néz körbe.
- Ahogy azt már említettem, csupán James egyik ismerőse vagyok, nem a barátja... Bár azt mondják, hogy ha ő kétszer vagy háromszor el tud beszélgetni már valakivel, akkor azt a barátjának tekinti. Az ön testvére, ön jobban tudja.
- Legutoljára pár hónappal ezelőtt láttam a Sunset-ben. Ez egy szórakozóhely tinédzsereknek Brooklyn másik végén.
Ebben John nem hazudott, valóban volt egy ilyen nevű szórakozóhely Brooklyn keleti határán. Arról volt ismeretes, hogy egy nagyon erős, kör alakú reflektort használ a klub belső kivilágításra, mely narancssárgára festi az egész kócerájt.
- Épp hülyített egy lányt - mosolyodott el a nyomozó. - Ezért nem akartam zavarni. Nekem bizniszem volt egy könyvárussal. Tudja, gyűjtő vagyok.
- James másik ismerőse - akinek elfelejtettem a nevét - felhívott, és elmondta röviden, hogy mik történtek. Ő a punkokra gyanakszik, de szerintem csak az előítéletessége beszél belőle. De ez most nem lényeges.
- A lényeges az, hogy önnek segítenie kell. Fel kell tennem néhány kérdést. Elnézést a sietségért, de még több embert is szeretnék kikérdezni James-ről.
A nyomozó összecsapta a tenyerét, majd előhalászta a tollát és a noteszét.
- Mondja kérem, milyen a testvérével való kapcsolata? Említette, hogy keveset beszélnek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Pént. Ápr. 13, 2012 8:47 am

A könyvek utáni érdeklődésedre egy apró, bánatos mosollyal válaszol. Normális esetben talán szívesen csacsogna róla, de most annál rosszabb a helyzet. A hangulat átragad mindkettőtökre, az eső látványa megteszi a hatását. Illetve erősíti az amúgy is állandó lelki állapotnak is tekinthető búskomorságot, ami manapság már népbetegségnek is mondható. A kérdéseidet felteszed, habár közben láthatod, hogy Ashley tekintete vészesen változik, egyre ellenségesebbé. Végül, szinte alig fejezed be a mondandódat, közbevág, érzelemmentes hangon:
- James házas, és nem olyan ember, aki megcsalná a nejét, még ha ő nincs is beszámítható állapotban...Amúgy meg, úgy beszél mint egy zsaru. Ugye nem valami nyomozó? - kérdi. Tekintetében az ellenséges érzelmek közé a félelem, és a düh jelei is becsatlakoznak, habár egy kis bizonytalanságot is vélsz felfedezni rajta. Kintről egy villámlás halovány fénye szűrődik be a szobába. Ashley egy darabig kifelé néz az ablakon, majd visszafordul feléd. Kissé nyugodtabb hangon szólal meg, de még most se valami barátságos:
- A kapcsolatunk? Szar. A ribanc, akihez hozzáment, anno az én barátnőm volt. - mondja, majd nyomatékosan hozzáteszi. - Mármint nem barátom, hanem a szerelmem. Aztán egyszer, amikor eljött a munkahelyemre, a Bossert plázába, találkozott James-el. És tippeljen, mi történt? Hirtelen rájött, hogy a fiúkat szereti, és dobott engem a bátyámért. Életem két legfontosabb kapcsolata tört össze egy kibaszott nap alatt. - az utolsó szavakat már dühödten mondja ki, nem is téged, hanem a TV fekete monitorát bámulva. Szemeiben a fájdalom könnyei jelennek meg, és hagyja, hadd száguldjanak a padló felé. Visszafordul hozzád, majd a szemeidbe nézve tovább folytatja:
- De magát ez nem érdekli, mi? Nem is értem, minek öntöm ki a szívemet ilyen idegeneknek...nem is ismerem magát. - mondja, majd körülnéz, valamit keresve, láthatólag annyira belemerülve, hogy rólad teljesen elfeledkezett. Legalábbis nem szól semmit, ez biztos.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
John Silvercloud
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 40
Join date : 2012. Apr. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : New York

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Pént. Ápr. 13, 2012 9:23 am

A nő érzelemmentes reagálásra John is érzelemmentesen reagált.
- Nézze hölgyem, én csak azt láttam, hogy egy ifjú hölggyel társalog. Egy szórakozó helyen pedig egy férfi túl sok mindent nem akarna egy lánytól. A házassági állapotáról pedig nem tudtam. - Hátradől a széken, és mellkasán összefonja a karját.
- Azon kívül... nézzen ki az utcákra. A világ már nem olyan, mint régen volt. A házasság szentsége éveken belül már csak legenda lesz, amiben csak mi, idősebbek fogunk hinni. Mégis mit vár egy olyan világtól, ahol az emberek mindenféle gépesített szarral tömik tele magukat?
Egy villám ragyogása fut át az ablakon. John csöndben várja a folytatást, mely hamarosan meg is érkezik.
A szavak fel elevenítik benne annak a lánynak az emlékét, aki végig hobbikprostiként dolgozott, miközben elvileg Johnnal járt.
- Nézze - sóhajtott -, én nem sietek sehová. Ha beszélni akar a gondjairól, beszélhetünk. De csak azután, hogy a kellő infót a nyomozáshoz összegyűjtöttem. A munka az első, ahogy a mondás tartja - mosolyodott el ismét a magánnyomozó, majd újra előkészítette a noteszét a jegyzeteléshez.
- Vannak-e közös ismerőseik James-el, és ha igen, kérném a "gyanúsabb" alakok neveit. Ezen kívül érdekelne még nagyon, hogy James-ben vannak-e implantátumok? És érdekelne a véleménye erről a punk-os összeesküvés elméletről is.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Pént. Ápr. 13, 2012 10:58 pm

A kérdéseid után ismét csönd áll be, csupán az eső hangja, valamint egy központi generátor állandó, halk zúgása zavarhat titeket. Ashley kutató tekintete hirtelen megakad valamin, de a szavaid után a tekintet visszafordul feléd.
- Tehát maga tényleg zsaru, mi? - kérdi. Lassan megrázza a fejét, csak úgy magának, mintha megpróbálna elhessegetni egy nem kívánatos gondolatot, majd folytatja: - Vannak jó páran, de gyanús alak? Nincs sok, azt elárulhatom. Sőt, egy se. Én csak egy bolti eladó vagyok, James meg tűzszerész, nincsenek ellenségeink. Lehet, hogy megismerkedett valakivel a Tiszták klubjában, de arról én nem tudok. - mondja. Mindeközben egy fekete macska, ami eddig valahol a konyhában bujkálhatott, elkezd mászkálni a kanapé mögött, majd felugrik Ashley ölébe, és unott tekintettel, lustán leheveredik.
A nő arcán először fedezel fel pozitív érzéseket, apró mosollyal nyugtázza a háziállat szeretetét. Ha már az emberektől kivesztek az ilyen fajta érzelmek, legalább az állatok emlékeztessenek a régi szép időkre. Sok ember van, akik tényleg csak ilyen okok miatt vettek háziállatokat. Amúgy is, New York 90%-a panelben lakik, márpedig az ilyen szűkös helyek nem túl ideálisak kutyáknak, vagy macskáknak. Habár lehet, már hozzászoktak. Ki tudja.
- James implant ellenes, ezt tudhatná. Ha benne van a Tiszták klubjában, mi más lehetne? A punkos összeesküvés meg...elképzelhető. Oké, Tyler egy paranoiás lázadó, de nemrég James eljött hozzám, pár nappal ezelőtt...- mondja, majd itt megakad, és rád emeli a tekintetét. Látszik, hogy nagyon hadakozik egy gondolattal, végül megkérdezi azt, ami már a beszélgetés eleje óta nyomhatja a szívét:
- Ismeri egyáltalán a bátyámat?

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
John Silvercloud
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 40
Join date : 2012. Apr. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : New York

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Szomb. Ápr. 14, 2012 4:59 am

Az előbukkanó macska Johnnak eszébe juttatja gyerekkori barátját, Csonkost, a kutyát. Egy fekete németjuhász volt, kölyökként pedig alighanem a világ legédesebb kutyája lehetett. Hat évet élt, mert elkapott valami maradandó fertőzést, és el kellett altatni. Ő volt az első, akit John elveszített a szerettei közül.
John a nő kérdésére felvonta a szemöldökét, majd újat sóhajtott.
- Nem vagyok zsaru, ezt szeretném, ha tudná. Be kell vallanom magának, hogy valójában nem James ismerőse vagyok, hanem Tyler régi cimbije. Ő mesélt nekem az eltűnt bátyjáról, és megkért, hogy kerítsem elő. És ez a célom. - Előadásával igyekezett a lehető legőszintébb képet vágni, mert valóban az volt a szándéka, hogy előkerítse James Ferge-t. A magas összegekről nem tett említést, Ashley kitalálhatja magától is.
- És elnézést, amiért félrevezettem magát, de nem tudtam, hogyan fog reagálni. Tyler nem mondott semmit magáról, ezért próbáltam összerakni a dolgokat, és láthatja, milyen eredménnyel.
- Tyler okkal bízik bennem. Magam is tiszta vagyok, és ellenzem a S. Johnson-féle berendezkedést. Csak én találhatom meg a bátyját, ezért kérem a maga közreműködését. Ha tud bármit mondani nekem, ami előre viheti a nyomozásomat, kérem árulja el. James a tét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Szomb. Ápr. 14, 2012 9:02 am

A magyarázatodra még jobban összeszűkülnek a szemei. Elkezdi szinte ösztönösen simogatni a fekete, zöld szemű macskát, mintha megnyugvást, és biztonságot találna ebben a haszontalan cselekedetben. A macska boldog dorombolással adja gazdája tudtára elégedettségét. Tyler nevére egy darabig értetlenül bámul rád, majd kissé félrenéz, és elkezd erősen gondolkodni, mint aki keményen kutat valami után az emlékei között, eredménytelenül. Végül megvonja a vállát, és megint rád néz.
- Tyler? Ha jól emlékszem, volt egy ilyen barátja...nem is tudom, nem sok haverját ismerem. - mondja, miközben az eső monoton, szüntelen csordogálása a koszos ablaküvegen néha-néha elvonja az ölében pihenő macska figyelmét.
- Nincs implantja? Az érdekes...ne is próbálja elmagyarázni, úgy se érteném. Már James se tudott meggyőzni arról, miért kéne leélnem az életemet testkiegészítések nélkül. - mondja, majd ismét elhallgat. Egy kis idő múlva, mintha megpróbálná megtörni a szoba ürességét, kezébe vesz egy apró távirányítót, és az ablakok felé fordítja. Egy halk kattanás, mire a redőnyök automatikusan feljebb másznak, takarásban levő mechanizmusoknak köszönhetően, beengedve a sötét szobába a város neonfényeit, megtörve a félhomály szomorú, bizalmatlan hangulatát. Sárgás fényáradat lopakodik be az egész lakásba. A macska, mintha félne attól, hogy a fény árthat neki, ijedt nyávogással ugrik le Ash öléből, és gyorsan befut a konyhába, keresve magának egy biztonságos helyet, ahol tovább aludhat.
A szobába fény költözik, és még ha neoncsövekből érkezik is, az esti órák ellenére kis barátságos légkört csempész a helyiségbe. Ashley megint elhallgat, legalábbis úgy tűnik, de mielőtt megszólalhatnál, válaszol a kérdésedre:
- James pár nappal ezelőtt szó nélkül berontott hozzám, egyedül. Az előtt már vagy 5 hete nem is találkoztunk. Nem sokat beszéltünk. Megkérdezte, hogy vagyok... - itt kissé elakad a beszédben, de végül folytatja - ...aztán a lelkemre kötötte, hogy nem teszem be a lábamat a Riverside parkba, meg a Pergődob aluljáróba. Azt mondta, hogy nem biztos a dolgában, ezért egyik helyre se menjek, meg olyasmit is mondott, hogy majd pár nap múlva több infóval tud majd szolgálni. Én csak ennyit tudok mondani. Ha akar még valamit, kérdezze a feleségét, az talán tud valamit. - mondja, maró gúnnyal a hangjában. - Akar még valamit?

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
John Silvercloud
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 40
Join date : 2012. Apr. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : New York

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Szomb. Ápr. 14, 2012 1:11 pm

John mosolyogva hallgatta a nő értetlenségét az implantok ellenzését illetően.
- Pedig nem is olyan nehéz belegondolni. A legtöbb ember úgy áll hozzá, hogy nem akarnak egy félig gép, vagy egy félig ember fajhoz tartozni. Az én szempontom azonban más. Tegyük fel, hogy kijön egy következő generációs implant-modell. A modell az agyat vagy a szívet alakítja át, mondjuk megnöveli mindkettő teljesítményét egy számítógép segítségével. Ennek azonban két hátránya is van.
- Egy számítógépet lehet befolyásolni. Irányítani a parancskódokat, vagy épp fel lehet törni. Képzelje csak el, milyen lenne, ha az ön agyát feltörnék, és hozzáférhetnének bármilyen adathoz, ami az ön fejében van. Titkok, emlékek, érzések... ezek is programmá alakulnának, melyeket szoftverek segítségével letölthetnének az agyából, és közzé tehetnék a világhálón. Túl nagy hatalmat ad az ember kezébe az, ha irányíthat másokat. Most még jelenleg nem tartunk ott, de ami késik, nem múlik.
Hosszú csönd állt be, ami várható is volt John monológja után. A nyomozó nem vesz tudományt a távirányítóval tett műveletről. Aztán végre felbukkan egy újabb nyom, amelyen elindulhat. Le is firkantja a két "tiltott" hely címét a jegyzettömbjébe. Először el akarja kérni a nő elérhetőségeit, de aztán eszébe jut, hogy nem lenne tapintatos húzás. A címet elkérheti Tylertől is. Ezért inkább csak szimplán feláll, és összefűzi magán a kabátját.
- Nem, köszönöm. Innentől jómagam is boldogulok. Köszönöm a közreműködését. Ígérem, tájékoztatom, ha véget ér a nyomozás, vagy ha olyan nyomra bukkantam, amiről önnek tudnia kellene.
Mikor már éppen az ajtóhoz lép, gyorsan hátrafordul.
- Ha lesz egy kis időm, beugrom még magához, és akkor beszélgethetünk. Jómagam is egyedül vagyok naphosszat, nekem sem ártana egy kis társaság.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Szomb. Ápr. 14, 2012 11:06 pm

Az implantok elleni monológod láthatólag nagy érdeklődést ébreszt a nőben. A szavaidat figyelmesen hallgatja, még egy kis egyetértést is látsz felcsillanni a szemében. Miután felhúzta a függönyöket, és te befejezted a mondanivalódat, megvonja a vállát, és ő is megszólal:
- Nekem csak retina-implantom van. Segít a mindennapokban. - mondja. Ismét kis csend, majd ezután árulja el a számodra értékes információkat. Riverside park, Pergődob aluljáró. Ha már jártál Bronx-ban, akkor bizonyára ismered mindkettőt, ha nem, a Pergődbo aluljáró - a helyi punkok kedvelt bulizóhelye - akkor is ismerős a híradókból. Beírod a címeket az ódivatú jegyzetfüzetedbe, majd elsüllyeszted a kabátod egyik zsebébe, és felállsz. Eddig kissé védve voltál a város fényeitől, most viszont a neoncsövek bántó fénye egy pillanatra elvakít. Amint visszanyered a látásodat, látod, hogy Ashley már felállt, és elindult a konyhába, hogy megkeresse a macskáját. Most viszont rád néz, és halványan elmosolyodik, látva, hogyan dörzsölöd a szemeidet.
- Látja, nekem nincsenek ilyen gondjaim. - mondja a körülményekhez képest vidám hangon. Te már elindulsz a kijárat fele, közben ő már megtalálta az állatot, karjaiba vette, és veled már nem is törődve elindult a távirányító felé, ami ott hever a kanapén, ahova előzőleg dobta. Ekkor fordulsz hátra, és még szólsz oda neki. A nő erre meglepetten feléd fordul, majd egy hálás mosollyal bólint egyet.
- Oké, benne vagyok. Maga érdekes embernek tűnik. - teszi még hozzá.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
John Silvercloud
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 40
Join date : 2012. Apr. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : New York

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Vas. Ápr. 15, 2012 12:55 pm

John mosolyogva konstatálja a nő beleegyezését.
- Jó. Akkor majd később. Viszlát!
Volt John, nincs John. A magánnyomozó zsebre tett kézzel teszi meg a visszafelé utat a háztömbig, ahol lakik, de nem még nem ment be. Egy kicsit odébb ment, a nyilvános vidfonhoz, amelyet aprópénzzel is lehetett működtetni. Egy-két apróval olcsóbban kijön, mint a hó végén érkező telefonszámlákkal.
Tárcsázza Tyler számát, és mikor végre a vidfon monitorján felbukkan a Tiszták Klubja tagjának feje, John beszélni kezd.

- Üdv. Elnézést, hogy zavarom Mr. Harkin, de szükségem lenne némi nemű információra. Vannak dolgok, amiről nem tájékoztatott. Az egyik, hogy nem tett említést James Frage alapvető jellemvonásairól, így volt pár kínos helyzetem. A másik pedig, hogy létezik egy bizonyos Mrs. Frage is. Az előbbi nem fontos, megoldottam a magam módján. Az utóbbiról azonban nem tudok semmit. Szeretném, ha kicsit mesélne róla, és kapnék mellé még egy lakcímet. Ha közös lakásban éltek együtt, akkor ott több mindent kideríthetek.
- A másik, ami még önre tartozik: két helyszín érintett az ügyben. A Riverside park, és a Pergődob aluljáró. Mindkettőről tudjuk, hogy punktelep. Nyilván hallott már róluk. A lényeg, hogy James Frage járt a húgánál, mielőtt eltűnt volna, és megtiltotta neki, hogy meglátogassa a két bronxi helyszínt. Eszembe jutott, hogy én odamegyek, de előbb szeretnék beszélni Frage feleségével.
Hangja végig udvarias, ugyanakkor kimért volt. Céltudatosságával kihangsúlyozta Tylernek, hogy neki bizony nagyon kell az a cím.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Szer. Ápr. 18, 2012 8:54 am

A fekete, ezüst felületen eredetileg csillogó, most már ütött-kopott "VidCom" felirat alatti kijelzőre ráférne egy kis takarítás, viszont működőképes, és neked ennyi bőven elég. Bekapcsolod, beütöd a számot, majd vársz. Vagy egy perc eltelik, mire a "Kérem várjon" feliratot helyettesíti Tyler kissé álmos arca. Belekezdesz a mondanivalódba, nem is szakít félbe, csupán a beszéd végén köszörüli meg a torkát, és szólal meg:
- Üdv, Silvercloud. Elnézést, hogy nem közöltem önnel a főbb információkat, de megadtam a lehetőséget a kérdésre...- mondja lassú, vontatott hangon, miközben intenzíven dörzsölgeti a szemeit. - Amúgy ha tudni akarja, James felesége kómában van. Már vagy egy hónapja. Egy terrorista robbantásban súlyos trauma érte, meg is sérült, kómába esett, és azóta nem ébredt fel. Vagy valami ilyesmi...A címet megadhatom, ha mindenáron el akar oda látogatni, de most nincs ott senki. Csak hogy tudja. - mondja semmitmondó hangon.
- Riverside park? Meg Pergődob aluljáró?- kérdi, miközben agyában átpörgeti a hallott címeket. Sokáig tart, de végül felcsillan a szemében az értelem, ugyanis bólint egyet, csak úgy magának, majd folytatja. - Igen, meg is van...Menjen csak oda, én nem tudok róla semmit. James se járt ott, gondolom. - motyogja, majd egy új gondolat férkőzik be az elméjébe, és fennhangon, még mielőtt kikapcsolnád a monitort, gyorsan megszólal: - És a punkoknál volt már? Oda is nézzen el, hátha beszédre tudja bírni őket.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
John Silvercloud
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 40
Join date : 2012. Apr. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : New York

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Szer. Ápr. 18, 2012 10:48 am

A nyomozó ízlelgette az elhangzottakat, majd két dolgot szűrt le: Harkin vagy részeg, vagy beszívott vagy pedig álmos. Vagy mindhárom egyszerre. Már majdnem úgy döntött, hogy javasol egy kávét, mikor inkább lenyelte a mondatot. Azért mégis csak a megbízójával beszél...
- Jó, akkor kérem csak a lakáscímet, a többit majd megoldom én - mondta John, közben pedig végig körülnézett.

Tekintete a neonhirdetésekre tévedt, valamint a már errefelé jellegzetessé vált, búgó hangra, ami egy hajó dudáját juttatta eszébe. Ez a hang valójában csak egy léghajóra emlékeztető jármű hangja volt, mely jelezte, hogy hirdetés következik. A lakásában Johnt sosem zavarta a hangja, hisz az ablak lenyelte a zaj nagy részét. Itt azonban már teljesen bömbölhetett a bemondó. Elég közel volt ahhoz, hogy John leolvashassa róla az S. JOHNSON logót. A járművön volt egy monitor is, rajta egy középkorú fehér férfi arcával. Az arc mosolygott, miközben megszólalt, és hirdette a lassan megjelenő termékeket. Mind az arc, mind a hang mesterséges volt, melyeket különleges szoftverekkel készíttettek el. Amíg végig nem haladt az utcán, addig az emberek csöndben maradtak, és figyeltek. Johnt nem érdekelték az implantátumok, de még ő is nézte az elhaladó reklámgépet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Csüt. Ápr. 19, 2012 6:54 am

A kérésedre bólint egyet, majd elárulja a címet, és más kérdés híján elköszön, és bizonyára visszamegy aludni. Az éjjeli sötétséget megtörő neonhirdetések a te figyelmedet is felkeltik. Mézes-mázos, belülről mégis kínosan üres, személyiség nélküli emberek tekintettek vissza rád, semmitmondó mosolyokkal, és számodra értéktelen, sőt, egyenesen gyűlölt implant-reklámokkal. Kint a szennyezett eső akadálytalanul mosdatta az utcákat, mintha esélye lenne megtisztítani a sok mocsoktól, amit a város a hosszú évek során kitermelt. Valahol egy strici veri idegesen a prostiját, szegény nő sikolya behallatszik az épületbe. Valahol éppen kirabolnak egy öregembert. De téged most nem érdekel. Munkád van.
Elindulsz a megadott cím felé. Gyorsan átsietsz egy másik épületbe, ami viszonylag közel áll az előzőhöz. Beszállsz a liftbe, majd egy rövid utazás után, ami alatt valami ismeretlen előadó keserédes blues zenéje próbálta elűzni az unalmat, kilépsz a nyolcadik emeletre. Elindulsz jobbra, majd megállsz egy fémajtó előtt. Az ajtó mellett apró kamera, valamint kijelző, alatta olyan gombokkal, mint "Csengő" és "Üzenet". Ahogy megnyomod a csengőt, vársz egy kicsit, majd még egy kicsit, de senki se jön válaszolni. Még egyszer ellenőrzöd a címet, de az jó, az ajtóra is ki van rakva egy ütött-kopott "Frage" felirat.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
John Silvercloud
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 40
Join date : 2012. Apr. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : New York

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Szer. Ápr. 25, 2012 3:16 am

John útja közben többször is figyeli a neon megvilágítású órákat. Már nagyon későre jár, de a nyomozó még nem volt fáradt. Az elmúlt időszakban nem voltak nehezebb megbízásai, ez azonban most érdekesnek tűnt.
Eközben John megfigyeli a tipikus brooklyn-i hangokat. Egy dühös strici, aki frusztrációját veri le egy prostin... vagy csak szimplán élvezetből bántja? Az emberek már annyi hülyeséget csinálnak ok nélkül, hogy azt talán még egy számítógép sem lenne képes követni. John levont egy érdekes párhuzamot: ahogy a világ egyre inkább függ a tudománytól, úgy vállnak az emberek egyre idiótábbakká. Elkényelmesednek, elfelejtenek élni és szépen lassan elpárolog belőlük az emberség, mint a sárból a víz szárazság idején.
Újabb zaj. Egy öregembert foszthatnak ki fiatal suhancok. Régebben John szeretett volna segíteni ezeken a lelkeken, de már tudja, hogy egyetlen ember nem győzheti le a gonoszt. Ha ő most elkezdené az éjszakai jótevőt játszani, akkor felbukkannának olyanok, akik őrá kezdenének vadászni. Johnnak pedig elege lett a vadászatból és az űzésből.

Miután megtalálta a megfelelő ajtót a megfelelő épületben és a megfelelő emeleten, a nyomozó megfigyelte a biztonsági kamerát. Vajon hová csatlakozhat? Ki a megfigyelő? - kérdezte magában. Ellenőrizte a címet, hisz többszörös csöngetés után sem volt itthon senki. Egyből levonta a szinte egyértelműt: Mr. Frage nincs itt. Akkor feltehetően a nője sincs, és Harkin igazat beszélt. De az ügy megér egy kisebb kivizsgálást. A lakást mindenképp át kéne nézni, és ki kéne deríteni, volt-e bármi párhuzam a kómába kerülés és John ügye között.
Eldöntötte, hogy felkeresi a házmestert, és lekéri tőle a kulcsot. Mikor megtalálja, már elő is adja a mondókáját, előszedve a magánnyomozói igazolványát.
Elmondja, hogy ki ő, miért jött, felmutatja az igazolványát, és megadja annak a lakásnak a számát, ahol Frage-ék laknak. Elárulja azt is, hogy a Mr. Frage eltűnt, és most nyomok után kell kutatnia.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Szer. Ápr. 25, 2012 8:26 am

A döntésed után elindulsz abba az irányba, ahol a házmestert sejted. Koszos, lepukkant helyeken mész keresztül, kintről a neonlámpák fénye némelyik ablaknál szűrten, némelyik ablaknál akadály nélkül hatol be az amúgy kivilágítatlan folyosóra. Ahogy leérsz a földszintre, követed az egyik táblát, majd eléred a helyet, és megtalálod a személyt is. Épp kint álldogál az esőben, jókedvűen bagózik. Mosolya nem illik a környezetébe, de valahogy ez egész New Yorkra igaz.
Öreg, őszes hajú férfival van dolgod, arcát hosszú évek barázdái mélyítik. Szemében furcsa érzelme kavarognak, oly rég láttál hasonlókat, hogy elsőre nem is tudod rendesen azonosítani őket. Sima farmerban, és kapucnis pulóverben van, cipzár lehúzva, valami ősrégi, legfeljebb a holo-videókról ismert zenekar logója hirdeti gazdája zenei ízlését. Egyik kezében cigi, másik zsebre dugva, ő maga nekidőlve az épület falának, az eresz alól szemléli a szembe levő szupermarket díszes, vérvörösen villogó reklámját. Így törsz rá az öregre, aki úgy néz ki, nem olyan, mint a megszokott "ügyfeled". Nem retten meg az igazolványtól, a bemutatkozásodra pedig megértően bólint. Csupán a Frage név említésére szűkülnek össze a szemei, de még ekkor se veszti el a ritka kincsként kezelt boldogságát:
- Mr. Frage eltűnt? Nosza...Úgy járt, mint a felesége? - kérdi nevetgélve, majd gyorsan elkomolyodik. - Persze nem vicces ez...csak hát... - nem bírja ki, ismét elkezd röhögni. Ide-oda ingatja a fejét, látszik, nem veszi komolyan a témát. Orrfacsaró, többé-kevésbé ismerős szag lengi körül, amit nem igen tudsz azonosítani, de nagy eséllyel érezted már valahol. A kérésedre nemtörődöm módon bólint, és a kezedbe ad egy beléptetőkártyát, rajta egy közepes hosszúságú kóddal. Felmész, beírod a kódsorozatot, majd belépsz a Frage páros lakásába.
Maga a lakás nem tart magában semmi oda nem illőt, talán a rend az, ami megfoghatja a tekintetedet. Egy nappali, egybe nyitva az étkezővel, másik szoba a hálószoba,, valamint egy kis helyiség, a toalett. A hálószobából kis ajtó nyílik az erkélyre, ahonnan gyönyörű, kivételes kilátás nyílik a helyi közért összepisált, telegrafitizett falára. A nappaliban TV, számítógép, vízlámpa, az asztalon műanyag virág, ízléstelen terítő, meg egy digitális kijelző, ami percenként cseréli az adatlapjába berögzített fotókat. Most egy fotót mutat Jamesről, és a feleségéről. A hálószobában vetetlen ágy, a padlón szétszórva újságok - hiába, az olcsóbb, mint az e-book - szétvagdalt képek, jegyzetek, füzetek. A hálószoba káosza erős kontrasztban áll a lakás többi részével.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
John Silvercloud
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 40
Join date : 2012. Apr. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : New York

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Szer. Ápr. 25, 2012 11:22 am

Ez könnyebben ment, mint ahogy arra John számított. A könnyelmű viselkedésen nem kellett volna, hogy meglepődjön, hisz a saját lakástömbjének házmestere sem szentember. A nyomozó azon kezdett el tűnődni, hogy vajon akkor is odaadta volna a lakás belépőkártyáját, ha csak úgy szimplán elkéri, mint magát rendőrnek álcázó rabló. De nem szabad panaszkodnia, hisz valószínűleg már soha az életben nem látja többé a fazont.
Visszamegy a sötét épületbe, melyeknek ablakain keresztül egyfajta torzított, színes napfényként árad be a neon ragyogása. A fények szivárványszínű négyzeteket festenek a falra; gyakorlatilag átvették már a lámpák helyét. Vajon hogy bírja elviselni őket a többi lakó? Teljesen hozzászoktak volna?

A lakásba belépve John azonnal "kódra zárta" az ajtót, hogy még véletlenül se törjenek be. A házmesterről ítélve elképesztően hanyag lehet a védelem. Eleinte semmi különlegeset nem talál a szobában. Tökéletesen rendben talál mindet, ami kiegyensúlyozott házasságra utal. Amint meglátja a számítógépet, be is kapcsolja, de ekkor megpillantja a szanaszét heverő jegyzeteket a földön. Azonnal eszébe jut, hogy:
- Valaki már járt itt - mondja ki hangosan. Azonnal hozzáfog a jegyzetek és egyéb iratok átfésüléséhez, hátha talál valami nyomot, amin elindulhat. A gépet pedig ráér majd utána is átnézni. Figyelme szerencsére nem lankad; gyakran a háta mögé néz, hogy még véletlenül se lepje meg senki.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Szomb. Ápr. 28, 2012 12:14 am

Bezárkózol a szobába, bezárod magad mögött, majd nekifogsz a kutatásnak. Ahogy beérsz a hálószobába, átnézed a jegyzeteket, és füzeteket, amik a padlón hevernek rendezetlen káoszban. Eltart egy darabig, amíg rendszerezed az újságcikkeket, kisilabizálod a jegyzeteket, de végül, nagyjából húsz percnyi kutatás után - ami alatt végig éberen figyeltél minden oda nem illő zajra, árnyékra - végül összeáll a kép. A Kiberfarkasokról találtál töménytelen információt: lehetséges rejtekhelyek, pár éves dokumentumok, Chicago-val kapcsolatos információk. Vannak képek, és rövid cikkek a plázáról, a terroristákról, punkokról, sőt, nyomozásod közben olyan nevek jönnek veled szembe, mint Pergődob aluljáró, meg Riverside park. Következtetést neked kell levonnod, talán a gépen még találhatsz egyéb leírásokat is. Közben kint az idő változatlan, az eső továbbra is próbálkozik a város kitisztításával, több-kevesebb sikerrel. Néha egy-egy lebegő autó suhan el a lakás mellett, ilyenkor megállsz a keresésben, és fülelsz, hátha valahonnan veszély leselkedik rád. De semmi, biztonságban vagy.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
John Silvercloud
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 40
Join date : 2012. Apr. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : New York

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Szomb. Ápr. 28, 2012 11:54 am

John egyre jobban ráncolja a homlokát, mikor előkerülnek a Kiberfarkasokról szóló cikkek. Eszébe jut Tyler azon kijelentése, mely szerint a keresett személy dolgozott valamelyik álmának megvalósításán. De akkor mégis mi közük van ezeknek a Farkasoknak? És hogy kerülnek képbe a punkok? Az egyértelmű volt, hogy ezek valahogy összefüggnek, de az összekötő szál nélkül veszélyes lenne levonni a következtetéseket.
A nyomozó érdekesnek talál egy orosz nyelvű cikket, melyben már meghonosított alakban használják a terroristák nevét, konkrétan KJIBERVALK-ként hivatkoznak rájuk. John átböngészi valamennyi cikket, majd amire szüksége van, azt gyorsan lejegyzeteli. Időközben többször is körülnéz óvatosságból, de szerencsére biztonságban tudhatja magát. Ebből az érzetből felbátorodva járkálni kezd a lakásban, és sörte fejét vakargatva próbálja összefoglalni az eddig olvasottakat.

Frage gyanúsan nagy érdeklődést tanúsított a Kiberfarkasok iránt, vagy pedig csak a betörő akarta úgy beállítani? Volt-e egyáltalán betörő? Minél több kérdés merült fel, John annál jobban összezavarta saját magát. Csöndben, magában gondolkodott, mert nem érezte magát biztonságban, ha magával kellett tanácskoznia. Meggyőződése volt, hogy ha magunknak kezdünk beszélni, akkor már az őrület határán egyensúlyozunk.
Akárhogy is, az itten talált iratok és jegyzetek semmiképpen sem maradhatnak felfedezetlenül. John mindenképpen jelenteni fogja a dolgokat a rendőrségnek, mint névtelen betelefonáló, ha itt végzett. Még hátra volt a számítógép, mely reményei szerint megválaszol néhány kérdést. Odaült az íróasztalhoz, beüzemelte a masinát, és amint működőképes lett, megkezdte a gépen található adatok feltúrását.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Vas. Ápr. 29, 2012 3:38 am

A gép bekapcsolódik, a hűtésrendszer beüzemel, a monitor felvillan, és kezdődhet a kutatás. Átnézel minden rejtett mappát, látogatott honlapokat, képeket, jegyzeteket, bármit, amihez van hozzáférésed. Találsz pár fájlt, amihez jelszó kellene, de érzed, nincs értelme ott próbálkozni, úgyse tudod a jelszót, és nagyon kevés az esélye annak, hogy valahonnan megszerezd. Inkább végignézed a számodra is elérhető dokumentumokat. Újra infókat találsz a Kiberfarkasokról, jobban rendszerezve, mind a földön heverő füzetekben. Az egész számítógépen egyedül a lomtárban találsz a punkokról is fájlokat, véglegesen még nem kerültek törlésre. Új infókat is találsz: a legfontosabb közülük Frage felesége, és az ő kómába esése. Kideríted, hogy egy terrorista robbantásban sérült meg, kómába esett, zúzódásokkal, és véraláfutásokkal lett gazdagabb a Bronx-i pokolgép felrobbanásában. Emlékszel rá, anno sokat cikkeztek róla az újságírók, a hatórás hírekben is bemondták, furcsa volt, ugyanis a hatóságok kiderítették, az elkövetők Kiberfarkasok voltak. Kiberfarkasok Staten Island-en kívül? Anno olyan pánik tört ki ennek a hírnek a hallatán bizonyos társadalmi rétegekben - nem mintha téged, vagy a környezetedet zavarta volna a veszély híre - hogy még az átlagnál is erősebben koncentráltak arra, hogy eltusolják a híreket, és mindenki felejtsen el mindent. Kellett egy kis idő, hogy visszaálljon a "béke".
Tehát Mrs. Frage kómába esett, bevitték egy kerületi kórházba, és James egyedül maradt. James egy darabig látogatta a feleségét a kórházban - erre utalnak az elfogadott kórházi szórólapok - de egy idő után feladhatta, ugyanis találsz pár e-mailt, amiben James apósa, meg anyósa kérdezgeti idegesen, hogy merre van. Találsz még védett fájlokat, amiknek csupán a nevét tudod meg: "kf-riverside" "kf-pergőd.", valamint "kf-jackw". Egyiket se tudod megnyitni, az összes szövegfájl.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
John Silvercloud
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 40
Join date : 2012. Apr. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : New York

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Vas. Ápr. 29, 2012 4:16 am

John egyre csak ráncolja és ráncolja a homlokát, ahogy egyre több minden derül ki. Miután eljutott odáig, hogy megtudta Mrs. Frage kómába kerülésének okát, elgondolkodott. Eszébe jutott az a robbantásos merénylet, amellyel a Kiberfarkasok felírták magukat a körözöttek élére. Kevés szervezet mondhatja el magáról, hogy uralja Staten Island-et, ahová most már senki sem meri betenni a lábát.
James egy ideig látogatta a feleségét a feljegyzések szerint, de aztán abbahagyta. John megértette ennek az okát, hisz nem lehetett kellemes neki kellemes állandóan látni, ahogy a felesége élettelenül fekszik a kórházban. A nyomozó megsajnálta Frage-et, de így legalább a kirakós pár darabja a helyére került. Frage-et tehát a bosszú hajtja. Ez azonban nem segít semmit. John kezdett attól félni, hogy James már alulról szagolja a betont. Az előkerült bizonyítékok viszont már megváltoztattak dolgokat az ügyben.
John nem szólhat a rendőrségnek a dologról, mert ha ezek előkerítik James-t, azonnal lecsukják a Kiberfarkasokról szóló információk eltitkolásáért, így John sohasem kaphatja meg a pénzét. Sőt még talán őt magát is megszorongathatják, mert eltitkolt információkat szagolt ki. Ekkor döbbent rá, hogy ebben az ügyben teljesen egyedül van.
Miután ezt megemésztette, folytatta agép átfésülését, hátha talál rejtett jelszavakat a fájlokhoz, vagy információkat arról, mire is utalhat az a bizonyos kf-jackw fájl. Ha személyről van szó, akkor nála kell majd folytatnia a nyomozást.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Maya W.
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 26
Join date : 2012. Oct. 31.

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Hétf. Dec. 03, 2012 6:49 am

A drog negatív hatásai...

New York nem sűrűn járok ide. Pontosabban csak egyszer-kétszer átutazóban. Úgy két éve járhattam itt utoljára de, mégis mintha a város szélét jelző tábla már kilométerekkel arrébb került volna. Egyszer addig terjeszkedik majd, hogy már tényleg nem lehet majd megkülönböztetni melyik város, hol kezdődik… Végighajtottam az utcákon, amíg meg nem láttam azt, amit kerestem. Egy kis büfé volt beékelődve két nagyobb épület közé. Mikor legutóbb erre jártam akkor is megálltam itt és akkor elhatároztam, hogy nem az volt az utolsó eset hogy itt ettem. Valami isteni volt a hotdogjuk. Megállítottam a motoromat, kinyújtóztattam a végtagjaimat aztán odasétáltam és rendeltem egyet. A mogorva fickó hamarosan oda is adta nekem, én meg közben kicsit jobban szemügyre vettem az arcát. Valami hiányzott. Az ebédemet majszolva figyeltem és beletelt vagy öt percbe mire leesett hogy két éve még két füle volt. Hiába itt is zajlik az élet. Lenyeltem a maradékot aztán megcsörgettem a számot, amit kaptam.
- Halló! – Búgtam bele a telefonba.
- M-Maya? – Hallottam George ijedt hangját.
- Talán másvalaki hívását várod? – Kérdeztem szemtelenül.
- Azonnal találkoznunk kell!
- Azt hiszem erre én is, rájöttem… - Mintha sietős dolga lett volna gyorsan elhadart egy címet, aztán lecsapta.
- Még csak el sem köszönt… - morogtam tettetett sértettséggel az orrom elé. Ennek ellenére rögtön felpattantam a motoromra és egy kis útbaigazítás után sikerült odatalálnom az épülethez. Már épp elindultam felé, amikor egy ismerős arc bukkant fel mellettem. George rettenetesen nézett ki. Sápadtan remegve szólt nekem.
- Végre itt vagy! – kiáltott fel és megpróbált megölelni, ami elől diszkréten kitértem.
- Néha megfürödhetnél… - Mondtam neki az orromat befogva. – Ki akar kinyírni? – tértem gyorsan a tárgyra. Meglepődött és idegesen nézett körbe.
- Az… Az a helyzet hogy tartozom valakinek.
- Mennyivel?
- K-kétezer kredittel. – Nyögte ki végül.
- Pff… Nem csoda hogy ki akarnak végezni. Na gyere.
- Köszönöm! – Hálálkodott és talán még el is sírta volna magát, ha megvárom. A kezébe nyomtam a hátizsákomat és felszálltam a motorra. Ő is felszállt mögém undorodtam tőle, ahogy a kezeit a derekamra tapasztotta de nem volt szívem otthagyni. Egy kisebb dugó után Brooklyn Heightsen voltunk. Állítólag tele van olcsó házakkal és hamarosan találtam is egyet. Egy öreg pali árulta kis egyszobás panellakás. Nem túl hosszú alkudozás után kifizettem neki a 800 kreditet. Látszólag örült hogy megszabadult a lakástól én örültem, hogy megszereztem George, pedig csendben várta hogy mit is akarok én most tenni. Amikor a fickó elballagott a pénzemmel leültem az egyik rozoga székre, George meg bezárta az ajtót.
- És most!?
- Most szépen lépésről lépésre elmagyarázod, hogy mibe keveredtél.
- Hát… Kellett egy kis kölcsön…
- Drogra. – Fejeztem be helyette a mondatot.
- De mit akarsz most csinálni!? – tört ki belőle újra.
- Te szépen elmondod, hogy mi a neve a fickónak én meg szépen elintézem. – Értetlenül nézett rám. Na igen ő nem tudja mi is a foglalkozásom. Kíváncsi leszek az arcára, mikor rájön hogy mi lett az ő kis húgából. Viszont egy nem várt esemény felborította a terveimet, ugyanis ekkor az ajtó szétszakadva zuhant be. Egy láb lógott be a helyén és két lövés dördült el. Egyik sem talált el. Nem én voltam a cél a bátyám viszont bezuhant a nyitott hálószoba ajtaján én meg a konyhapulthoz vetődtem ott legalább az ajtóból, nem láthatott rám. A pisztolyom a táskámban és csak az egyik késem, van nálam. Előrántottam a cipőmből. Nem épp a legjobb késem és elég rövid de vészhelyzetben ez is megteszi. Belépett a konyhába és rávetettem magam. Egy balkezes pofonnal próbált ártalmatlanná tenni de könnyen kitértem előle és a késsel végighasítottam a kezét. Viszont későn vettem észre hogy a lába is felém lendült és a gyomromba térdelt, amitől elterültem, és majdnem kiadtam magamból a hotdogot. Átfutott az agyamon hogy végzetes hibát követtem el és vártam, hogy újra eldördüljön a pisztoly…
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Hétf. Dec. 03, 2012 7:12 am

Éppen a havi összesítőmet pötyörésztem a telefonomon, mikor kaptam egy hívást az egyik régebbi ügyfelemtől és egy újabb üzletkötés lehetőségét lebegtette meg, de ahhoz személyes találkozóra lett volna szükség. A legutóbbi, balul sikerült ilyen után, azért már eléggé óvatos voltam az ilyen találkozókkal, így beletelt egy fél órába, mire kölcsönösen biztosítottuk egymást a másik biztonságát illetően és lefixáltuk a helyet.
Most már jóval derűlátóbban folytattam a hasznom számolgatását, mert rám fért már, hogy valami jó kis zsíros melót szedjek össze.
Ekkor hallottam meg a csattanást, majd a lövések semmihez nem hasonlítható hangját, mire ösztönösen a földre vetettem magam, mert először azt hittem hozzám törtek be.
Aztán a kezemben a lézerpisztolyommal lestem ki az asztal mögül, ahonnan megállapíthattam, hogy most kivételesen, nem én vagyok az áldozat.
Ha viszont nem én, akkor a hang a szomszédból jött, mert ezen az emeleten nincs több lakás ebben a fordulóban, viszont úgy tudtam, hogy ez meg üres.
Mivel nem nagyon akartam szétlövetni magam mások miatt, felettébb óvatosan lestem ki az ajtón, aminek következtében meg is pillanthattam, hogy a szomszéd lakás ajtaja pozdorjává vált.
Tudom, hogy egyszer a kíváncsiságom fog a sírba juttatni, de ha már ilyen jó volt a belátás, akkor kicsit közelebb merészkedtem, mert dulakodás zaját hallottam. Mikor megláttam, hogy egy nagy darab fickó a földön fekvő lányra fogja a pisztolyt nem is gondolkoztam, csak lőttem. Igaz nem volt sok veszteni valóm, mert kábítóra volt állítva, így ha el is találtam, akkor is csak pár órás alvás és egy kemény fejfájásban lesz része.
Siker esetén a földön fekvőhöz léptem,, de előtte azért végig néztem a folyosón, nehogy újabb meglepetés érjen.
- Jól van? Egyáltalán mit keres itt? - tettem fel egy nagyon értelmes kérdést. - És ki volt ez a ....keménykedő alak?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Maya W.
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 26
Join date : 2012. Oct. 31.

TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   Kedd Dec. 04, 2012 4:25 am

Hiába vártam csak nem jött a golyó helyette egy másik fegyver hangját hallottam és egy tompa puffanás jelezte hogy nem én voltam a célpont. Kinyitottam a szemem és egyenesen a támadóm eszméletlen arcába bámultam. Egy pillanatra azt hittem George lőtt de aztán megláttam az újabb fegyverest.
- Egyben vagyok. – Válaszoltam neki kurtán a gyomromat szorítva. – George? – Kiáltottam fel.
- Csak a cipőmet súrolta. – Hallatszott a megnyugtató válasz miközben óvatosan kidugta a fejét a szobából. – És ő ki?
- Azt reméltem te tudod... – Odafordultam fickóhoz és a következő szavaimat már hozzá intéztem. – Új lakó. – Eresztettem meg felé egy fájdalomtól félresikerült mosolyt. – És hogy ő ki volt arról én se tudok sokkal többet magánál. – Azzal George felé intettem miközben én felállítottam a felborult széket és a hasamat masszírozva leültem rá. George gyanakvóan vizslatta a férfit, aztán vonakodva elkezdte.
- Röviden… Sürgősen pénz kellett és egy David nevű fickó kisegített… nem tudok róla többet. – Mondta védekezőn miután kérdőn, néztem rá. – A pénz elment és n-nem tudtam fizetni neki.
- Hol találkoztatok?
- Nem messze attól az épülettől, ahol mi találkoztunk egy kis utcában. Egy ismerősöm mondta hogy ő ad nekem pénzt a… azt mondta, hogy ott keressem Davidet. Két napja bujkálok, mióta láttam, hogy ez a fickó az ajtómon kopogtat fegyverrel a kezében. Akkor sikerült megszöknöm az ablakon…
Ismét az ismeretlenhez fordultam.
- Neked van valami mondanivalód? Esetleg ismered? – Meghallgattam, ha volt mondandója.
- És megtudhatom a neved? – Tettem fel az utolsó kérdést aztán bemutatkoztam.
- Vipera, ha esetleg el akarsz tenni valakit láb alól, csak szólj, és az árban megegyezünk. – Daráltam el mosolyogva a ”reklámszöveget”. – Ettől a kis bakitól, pedig légy szíves tekints el. Hamarosan úgyis egyenlítek. – A szemem sarkából láttam, ahogy George-nak leesik az álla és hirtelen szóhoz sem jutott.
- Azt hiszem kétnapi csatornamászás után, lefürödhetnél kicsit. Amíg kitalálom, hogy mi legyen. – Várt egy kicsit látszólag mondani akart valamit de aztán engedelmeskedett.
- Ha gondolod, elmehetsz a többit, majd elintézem. – mondtam a jövevénynek és lehajoltam a kiütött férfihez. Jobb lesz kicsit összetakarítani, hogy ne legyünk túl feltűnőek. Remélhetőleg ha hallotta is valaki a lövéseket, akkor sem hívja ki a rendőrséget, és inkább meghúzza magát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Lakónegyed   

Vissza az elejére Go down
 
Lakónegyed
Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Lakónegyed
» Kumogakure lakóházai
» Akari klán rejtekhelye és lakása
» Sean lakása
» Tatia lakása

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Cyberpunk Frpg :: New York City - a Játéktér :: Brooklyn :: Brooklyn Heights-
Ugrás: