HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Kezdő játékosoknak
Minden kedves játékost üdvözlünk a Cyberpunk Frpg fórumán! A kezdő, tapasztalatlan játékosok mindenképp olvassák el a Kezdőknek című részt, ahol minden lényeges dolog le van írva, kezdve a szerepjáték lényegétől át a karakteralkotásig. Jó játékot kívánunk!
Szavazz az oldalra!
FRPG Top Sites - Magyarország

Latest topics
» Általános társalgó
Vas. Okt. 26, 2014 7:27 am by Taira Morinaga

» Cubik lakhelye
Pént. Márc. 15, 2013 7:10 am by Maynard Sutherland

» utcák, terek
Szer. Feb. 20, 2013 10:07 pm by Michael Longley

» 24-es móló
Kedd Feb. 05, 2013 7:02 am by Maynard Sutherland

» Feketepiac
Szomb. Feb. 02, 2013 4:16 am by Maynard Sutherland

» Sekk Gaur
Pént. Jan. 25, 2013 7:26 am by JC DentonShare | 
 

 Cubik lakhelye

Go down 
SzerzőÜzenet
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Cubik lakhelye   Szer. Feb. 06, 2013 6:14 am

Egy romos családi ház, melynek a kertjét már felverte a gaz. Az ablakok jó része betörve, és az első két szoba lakhatatlan, a tető félig beszakadt rajta. A ház hátsó részén a konyha és a nappali épen maradt, de az ott lévő ablakok be vannak deszkázva és alaposan megerősítve belülről, ahogy a folyosó ezen részét, egy ki tudja, honnan rekvirált fém ajtó zárja le, amin persze nem lehetetlen az átjutás, de addig a bent lévőnek van ideje kisurranni, a nappaliban található csapóajtón keresztül az udvar hátsó, bokrokkal benőtt részére.
A nappaliban különféle dobozok, zsákok, ládák állnak feltornyozva. Ez Cubik raktára is.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Maynard Sutherland
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 26
Join date : 2013. Jan. 12.

TémanyitásTárgy: Re: Cubik lakhelye   Vas. Feb. 24, 2013 8:34 am

//Ok, van is ötletem, csak kíváncsi voltam, te merre fogod terelni a sztorit. Very Happy//
Gyorsan, óvatosan belopakodok Cubik házába Mike mögött, majd becsukom az ajtót, és nekitámaszkodok a falnak, hallgatva a másik kettő beszédét. Én itt csak bérelt zsoldos vagyok, ha úgy tetszik, a fizetség az életem. Pff. Ilyen alacsony bérért se dolgoztam még soha életemben.
Cubik kijelentésére rövid idő alatt kiver a víz, de gyorsan lehiggadok, és kinézek az ablakon. Senki se vett észre minket, legalább ez még mellettünk van. Michael kérdő, kissé döbbent tekintetére vállat vonok:
- Akkor...ezek bizonyára Kiberek, hmm? - mondom, nem is igazán kérdő hangsúllyal, sokkal inkább olyan "Na basszus, megint mibe csöppentem" hangsúllyal. A pisztolyt a kezemben tartva Cubik felé fordulok:
- A Kiberek kitettek egy jelzést, ami szerint Veszély található itt. Tud róla valamit?
A fickó nem tűnik meglepettnek, még csak nem is pislog a kijelentésemre. Félmosollyal az arcomon felrántom a pisztoly csövét, egyenesen Cubik pofájára irányítom.
- Szóval igen?
Cubik először Michaelre néz, majd vissza rám, végül int mindkettőnknek. Követjük őt, le az alagsorba, majd onnan egy titkos csapóajtón át egy elég rosszul kivilágított pincébe. Dohos szag hatol be az elmémbe, de nem törődök vele, továbbra is vigyázva Cubikkal, nézelődök, vajon mi lehet olyan veszélyes. Hamar meglátom.
Nagyot nyelek, és, hiába a ki tudja, hány évtizedes élettapasztalatom, döbbenten, kissé rémülten, leengedem a pisztolyomat, és a karom tehetetlenül állapodik meg az oldalam mellett. A kinézete alapján olyasmi, mint amit anno suliban tanultunk. Igen, gyerekek, a második világháborúban ezek a dögök jelentették az egyik legnagyobb fenyegetést. Igen, gyerekek, a hidegháborúban is nagy szerepe volt. Igen, Pistike, több millió embert. Nem, Kristóf, nem kaphatsz ilyet karácsonyra.
- Mi a... - kezdeném, de elakadok. Cubikra nézek.
- Szép nem igaz? Anno az ilyenek megvoltak vagy 4 tonnásak is. Ez a gyönyörűség csupán 45 kilogramm. Egy áltagos testfelépítésű férfi elbírja, egy karimplanttal rendelkező férfi akár dobálgathatná is, nevetve. Lenyűgöző, nem igaz? - kérdi, az "apró", nagyjából egy kutya nagyságú atombombára. Érzem, ahogy a bal kezem elkezd remegni. A jobbal erősen rászorítok. Ne most hagyj cserben.
- Csupán kísérleti stádiumban van, ez egy béta verzió. Orosz tudósok küldték el nekem, hogy továbbítsam egy bizonyos Vlagyimir Reznovnak. Ex-katona, megjárta a világot, majd visszatért New Yorkba, és most pár radikális seggfejjel hirdeti, hogy milyen elcseszett ez a világ, és hogy a C4-en kívül nincs más út a mennyországba. Átlagos terrorista sztori lenne, ha nem lennének hihetetlen összeköttetései az orosz tudományos társadalom elitjeivel.
Mike felé fordul.
- A fegyverek amúgy nem fegyverek. Szükséges alkatrészek, amik a töltet izolálása miatt kellenek. Létfontosságúak. Hol vannak?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Cubik lakhelye   Szer. Feb. 27, 2013 5:22 am

Maynard gyorsan kapcsol Cubik szavaira és a következő pillanatban a férfi már egy pisztolycsővel szemezhet és én most teljes mellszélességgel támogatom a társamat, mert itt valami nagyon bűzlik és én nem szeretnék ebbe belefulladni.
- Szóval, ezek szerint maga az oka? – válaszolok én Maynard kérdésére, hiszen ez eléggé nyilvánvaló a másik arcát elnézve, de aztán már int is minket maga után.
Most már az én kezemben is ott a stukker, hiszen ezek után már nem bízom senkiben és főleg nem ebben a titokzatos fickóban, aki a pincébe invitál minket.
Nem nehéz kiszúrni a titokzatosság okét, hiszen eléggé szembetűnő a helyiség közepén, a puha fészkében lapulva, és engem azonnal lever a víz és átkozom a pillanatot, amikor Huang-gal összeszűrtem a levet.
Osztozom Maynard döbbenetében és nekem is csak pár perc múlva jön meg a hangom, amikor is úgy nézek a házigazdára, mint akinek elment az esze, holott nekem ment el, hogy még mindig itt vagyok.
- Szép? SZÉP??? Maga őrült! – szólalok meg fojtott hangon. – Fel akarja robbantani a szigetet, vagy mi?Na én húzok a fenébe innen. – döntöm el sec perc alatt és már indulnék kifelé, mikor megállítanak a szavai, mert van egy sanda gyanúm, hogy nem a sziget a célpont ezek után és az, hogy én hoztam a végső szöget a koporsójába egy városnak, na ebből meg főleg nem kérek.
Az agyam gyorsan pörgött és máris kész voltam a válasszal.
- Nem hoztunk semmit, csak terepszemlét tartottunk, hogy leellenőrizzük, minden rendben. Most szépen visszamegyünk és holnap elhozzuk a cuccot. – néztem Maynard szemébe egy futó pillanatra, remélve, hogy nem fog megcáfolni, mert akkor itt lövöldözés lesz és azt senki nem szeretné.
- Egyébként azok az őrök ezek szerint a bombát védik? Megegyezett velük? – kérdeztem, hogy biztos legyek a dolgomban.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Maynard Sutherland
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 26
Join date : 2013. Jan. 12.

TémanyitásTárgy: Re: Cubik lakhelye   Szer. Feb. 27, 2013 9:40 am

Michael felé nézek, aki egyértelműen jelzi nekem, hogy semmi kedve hozzájárulni egy atombomba megépítésében. Először egyetértek vele, de aztán egy apró gondolat megragad az elmémben, és bizonytalanul vissza fordulok a tömegpusztító fegyver felé. Sokáig gondolkozok, szerencsére Cubik el van foglalva Michael-el:
- Ó, igen, persze, mert ti olyan magabiztosak vagytok, hogy visszajönnétek erre a helyre. - csóválja meg a fejét. - Ugyan, ugyan, nálatok kell lennie. Valahol. Bizonyára csónakkal jöttetek, akkor már csak a megfelelő helyet kell megtalálni. - mondja, csak úgy magának. Gondolataimból kizökkentve felrántom a pisztoly csövét, ezzel továbbra is sakkban tartva őt.
- Nem, nincs nálunk a szállítmány. Tudja mit? Maradjon itt, legyen jó fiú, és maradjon kussban. - mondom neki, majd intek Michaelnek, hogy jöjjön velem. Cubik morgolódva nekidől a falnak, karajit keresztbe fonja a mellkasa előtt, és magában dünnyögve elfordítja tekintetét a bomba felé. Én addig elvezetem Michaelt egy olyan helyre a pincében, ahol még látjuk Cubikot, de hallótávolságon kívül esik. Suttogóra veszem a figurát:
- Figyelj, te is tudod, hogy engem, és nagy eséllyel téged is kinyírnak, ha nem passzoljuk le az árut. Na már most, ez nem azt jelenti, hogy én nem ellenzem ezt a hülyeséget, de akkor is, Cubik átpasszolja az oroszoknak a cuccot, azok pedig nem New Yorkra fogják ledobni az atomot, ebben biztosak lehetünk. És tudod, én jobban féltem az életem, mint pár százezer másik ember életét. - nézek mélyen Michael szemébe, próbálok fényt irányítani az álláspontjára, tudnom kell, mit gondol erről az egészről. Hogy vajon a Kiberek mit keresnek ott kint, azt még mindig nem tudjuk, Cubik nem méltóztatott válaszolni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Cubik lakhelye   Szomb. Márc. 02, 2013 3:10 am

Bár fogalmam sem volt, hogy miként magyarázom meg Huang-nak, ha nem adom át a szállítmányt, most az első gondom az, hogy ezt Cubik sem akarja bevenni, hiszen úgy látszik nagyon is tisztában van azzal, hogy mennyire népszerű kirándulóhely ez a sziget.
Nagyon kezdek arra a következtetésre jutni, hogy csak akkor úszhatom meg, ha kiiktatjuk a képből ezt a fickót itt előttem, mert akkor azt mondok Huang-nak, amit akarok, nem lesz aki megcáfoljon, bár………..
Figyelmes szemmel nézek a mellettem álló és most hirtelen újból fegyvert Cubikra szegező Maynard-ra, hiszen ő lesz az egyetlen bizonytalansági tényező a történetben, ha az előbbi elképzelésem valósulna meg. Muszáj tisztába jönnöm vele, kinek az oldalán állna egy ilyen esetben.
Minden esetre most úgy néz ki, hogy mellettem, de kíváncsian vonulok félre vel, vajon mit akar mondani. Talán van valami jobb ötlete, mert hiába a veszély, én csak nem szeretem összevérezni a kezem, ha nem muszáj.
Elöször csak figyelmesen hallgatom, de aztán egyre jobban kikerekednek a szemeim, de egyelőre nem szólalok meg, csak szorítom a kezemben lévő pisztolyt.
- Én is féltem az életem. – szögezem le én is halkan, hogy Cubik nem halljon semmit az ellentétünkből. – De egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy hol akarják bevetni, és én nem akarok kockáztatni! Nem akarom, hogy többszázezer ember, vagy esetleg még több vére száradjon a kezemhez. Inkább öljük meg Cubik-ot és elsüllyesztem a szállítmányt a hajóval együtt a tengerbe. Aztán azt mondjuk Huang-nak, hogy megtámadtak minket és szétlőtték a csónakot. Talán beveszi. – győzködöm a férfit, remélve, hogy elég jó tervnek lássa ahhoz, hogy mellém álljon. – De előtte még nem árt tisztázni valamit. – fordulok a várakozó kereskedőhöz.
- A Farkasok tudnak a tranzakcióról? Vagy miért vigyáznak ennyire rád?
A férfi vigyorogva felhúzta a vállát.
- Inkább szeretnék, ha a cucc minél előbb elkerülne innen. Nem akarnak újat húzni Vlagyimir Reznov-val, de kívül akarják tudni a kicsikét a területükön. Mit gondoltok, miért jutottatok el ide sértetlenül? – nevet fel vidáman, amiből nekem az őrület hangjai is kicsendülnek.
Megcsóválom a fejem és figyelmeztetőleg nézek Maynard-ra, hiszen nem akarhatja egy ilyen ember kezébe adni azt a fegyvert!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Maynard Sutherland
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 26
Join date : 2013. Jan. 12.

TémanyitásTárgy: Re: Cubik lakhelye   Szomb. Márc. 09, 2013 8:49 am

Töprengve nézek egyik férfiről a másikra, magamban mérlegelve a lehetőségeket. Bármennyire is féltem az életem, Michael érvei jók, vagy legalábbis van bennük igazság, ugyanakkor Huang se egy ma született bárány, szinte semmi esélye annak, hogy bevegye a mesénket. Habár, jobban átgondolva, Staten Island-en vagyunk, ahol az ilyesfajta dolgok szinte mindennaposak...megkockáztassam?
- Oké, figyelj, ne hamarkodjuk el a dolgot. - mondom, majd ekkor halljuk Cubik magyarázatát a Kiberekkel kapcsolatban. Megcsóválom a fejem, ez se jelent sok jót. Egyre bonyolódnak a dolgok, és nem éppen a mi előnyünkre változnak az apró kérdések. Valami baj van.
Leülök egy üres székre, nem messze a halálos szerkezettől, és elkezdek tervezni, Ha most megöljük Cubikot, és visszamegyünk a csónakhoz, elvileg azt probléma nélkül megtehetnénk, hiszen a Kibereknek mondhatjuk azt, hogy vissza megyünk az áruért. Na igen ám, ezzel viszont az a baj, hogy akkor maradna a Farkasoknak egy 45 kilós atombomba, ami, még ha nem is működik egyelőre, nem valami szép kilátás ránk nézve. Emlékezzünk csak Chicagora.
Másik lehetőség, hogy végigvisszük az egészet, aminek óhatatlan következménye lenne, hogy több százezer, esetleg pár millió ember vére szárad majd a kezemen, de én legalább túlélem. Nem, ez se jó.
Végül felállok, és intek Mike-nak, jöjjön velem. Visszamegyünk az előző helyre, és elkezdünk halkan beszélgetni, Cubik hallótávolságán kívül:
- Ha elvinnénk innen az atomot, vannak olyan kapcsolataid, amikkel végérvényesen megszabadulhatnánk tőle? Egy ilyen cuccot nem dobhatunk csak úgy a tengerbe, legalábbis ilyen sekély szakaszon biztosan nem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Cubik lakhelye   Hétf. Márc. 11, 2013 9:12 pm

Bár nagyon szeretném, ha Maynard mellettem tenné le a voksát, hiszen neki aztán még az önös érdeke is az, hogy én kerüljek ki a dolgokból győztesen, ráadásul nem szívesen lőném le, ha nem muszáj, hiszen nekem nem ártott soha, bár azért, ez csak áttételesen igaz, de akkor sem nyírnám ki, ha nem muszáj, így persze, hogy feszülten várom mire lyukad ki a nagy töprengésében.
Mondjuk Cubik becsületére váljék, hogy türelmesen várakozik, mintha neki mindegy lenne, hogy mi mit sustorgunk itt össze-vissza, ami viszont nekem nem tetszik. Én normál esetben biztos sík ideg lennék.
Végre aztán társam megszólal, de nem éppen ezt a választ vártam tőle, amit láthatott is, ahogy felszaladt a szemöldököm, de szerencsére kis gondolkozás után azonnal folytatta, amiben már legalább volt ráció és az is látszott, hogy átrágta magát a dolgon.
Most rajtam volt a sor, hogy eltöprengjek a szavain. Azért erre nem lehetett csak úgy rávágni, hogy persze, hogy vannak ilyen kapcsolataim, hiszen nem mindennap akad az ember útjába egy atombomba. Át kell gondolnom, hogy kik azok, akiket esetleg érdekelnének a darabjaik és nem egészben szeretnék felhasználni.
- Azt hiszem meg tudnám oldani, csak addig valahol tárolni kellene, és azt sem nagyon díjaznám, ha a zsaruk ezzel a ketyerével csípnének meg, mert akkor szerintem, nem kéne aggódnom a tárgyalás miatt, mert el sem jutnék odáig. – jegyeztem meg feszülten. – szóval akkor segítség kell az elrejtéshez, és amíg az üzleteket bonyolítom, az őrzéshez is. – nézek Maynard szemébe. – Na, akkor mi legyen? Ez az őrült ki tudja meddig ilyen türelmes, ami amúgy sem tetszik nekem. – intek a szememmel Cubik felé.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Maynard Sutherland
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 26
Join date : 2013. Jan. 12.

TémanyitásTárgy: Re: Cubik lakhelye   Pént. Márc. 15, 2013 7:10 am

Hallgatom Michaelt, és közben azon gondolkozom, vajon mit is kéne csinálni. Nehéz helyzetbe kerültünk, és a pár Kiberfarkas az udvarban nem segít a feszültség oldásában. Szép lassan érzem, ahogy szétrobban a fejem, és apró, éles, szilánkos darabokra hullik. Cubikra nézek, aki egyre ingerültebb, vagy legalábbis nekem ez jön le a testbeszédéből. Michael biztosít afelől, hogy lenne rá embere, aki sikeresen el tudná tüntetni a képből a cuccot, csak hát addig valahova el kéne rejteni...de hova? És hogyan őriznénk?
- Felteszem, neked nincs olyan rejtekhelyed, raktárházad, vagy bármid, ahová el tudnánk rakni egy kis időre ezt. - intek az atombomba felé a fejemmel. Én csak egy egyszerű zsoldos vagyok, az apró, belvárosi lakásomon kívül nincs nekem semmilyen ingatlanom, így én sehogy se tudnék hozzájárulni a tervhez. Bárhogy is gondolkozok, semmi sem jut eszembe. Végül Cubik felé fordulok:
- Milyen gyakran járnak errefelé a terroristák?
- Ó, ők állandóan itt vannak. Ide a házba sose jönnek be, de gondoskodnak róla, hogy senki se mehessen ki innen. - mondja Cubik, majd halkan elkezd nevetgélni, csak úgy magában. Egy darabig még nézem őt, próbálok rájönni, vajon igazat mondott-e, majd végül Mike felé fordulok:
- Figyelj, ha ez tényleg igaz...akár ide is hozhatnánk a cuccot. Lerakjuk ide, Cubikot kinyírjuk, és itt hagyjuk egészen addig, amíg nem találsz valakit, aki segíthet nekünk. Huangnak pedig marad ugyanaz a fedősztori. A Kiberek elvileg nem fognak idejönni, tehát nem lesz baj. - mondom, várva a válaszát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Cubik lakhelye   

Vissza az elejére Go down
 
Cubik lakhelye
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Cyberpunk Frpg :: New York City - a Játéktér :: Staten Island :: Kiberfarkasok felségterülete-
Ugrás: