HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Kezdő játékosoknak
Minden kedves játékost üdvözlünk a Cyberpunk Frpg fórumán! A kezdő, tapasztalatlan játékosok mindenképp olvassák el a Kezdőknek című részt, ahol minden lényeges dolog le van írva, kezdve a szerepjáték lényegétől át a karakteralkotásig. Jó játékot kívánunk!
Szavazz az oldalra!
FRPG Top Sites - Magyarország

Latest topics
» Általános társalgó
Vas. Okt. 26, 2014 7:27 am by Taira Morinaga

» Cubik lakhelye
Pént. Márc. 15, 2013 7:10 am by Maynard Sutherland

» utcák, terek
Szer. Feb. 20, 2013 10:07 pm by Michael Longley

» 24-es móló
Kedd Feb. 05, 2013 7:02 am by Maynard Sutherland

» Feketepiac
Szomb. Feb. 02, 2013 4:16 am by Maynard Sutherland

» Sekk Gaur
Pént. Jan. 25, 2013 7:26 am by JC DentonShare | 
 

 Szervezetek, vállalkozások, cégek, stb.

Go down 
SzerzőÜzenet
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Szervezetek, vállalkozások, cégek, stb.   Vas. Jan. 22, 2012 7:23 am

Hivatalos

S.Johnson Industries
A testkiegészítések feltalálója, a Shermann Johnson által alapított multinacionális cég a világ egyik legnagyobb befolyással rendelkező vállalata. Több, mint 1000 nagyvárosban vannak vállalataik, több, mint 50 leányvállalattal rendelkeznek. Több milliárd ember dolgozik nekik. Jelenlegi vezetők: Shermann Johnson, valamint Walter K. Everett. New Yorkban is található egy épületük. Levédették az implantátumok jogait, tehát a világon egyedül tőlük kapható legálisan testkiegészítés.

Vicus
Főleg orvostudománnyal, és nanotechnológiával foglalkozó, a S.Johnson Industries leányvállalata. Ők fejlesztették tökélyre a Nano-Tárolókat, a napokban is annak a fejlesztésén dolgoznak. A legtöbb kórházban külön részlegük van, ahova a testkiegészített betegek kerülnek.

Yong Security
Kínai eredetű cég, az egyik legelterjedtebb biztonsági hálózat a Földön. Iparmágnások, és multimilliárdosok előszeretettel bérelik fel őket, ugyanis hírnevük makulátlanan, valamint sikermutatójuk csupán egy-két százalékkal van lemaradva a száztól.

Egyesült Nemzetek Terrorista Elhárító Szervezete(E.N.T.E.Sz.)
Az egyik legégetőbb nemzetközi probléma, a terrorizmus mértéktelen növekedése miatt jött létre az E.N.T.E.Sz. Örökös háborúban állnak a terroristákkal a világ minden pontján. Sok központjuk van elszórva a világon, New York szívében is van egy, nem messze az Empire State Buildingtől.

ConWep
Amerikai fegyvergyártó cég, ők látják el a főbb biztonsági hálózatokat, valamint a katonaságot, és a különleges egységeket fegyverekkel. New Yorkban is található egy gyáruk.

ConWep Security
A ConWep leányvállalata, a Yong Security amerikai konkurenciája. Fegyvereik a legmodernebb, ConWep által legyártott darabok, és embereik is profik. Főleg New Yorkban szeretik őket. A városban nincs központjuk, viszont ők felelősek a S.Johnson Industries New Yorki cégének teljes biztonságáért.


A hozzászólást JC Denton összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Jan. 22, 2012 7:32 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Szervezetek, vállalkozások, cégek, stb.   Vas. Jan. 22, 2012 7:24 am

Nem hivatalos

Országúti Rockerek Bandája(ORB)
Több városból összegyűlt lázadó rockerek, punkok gyülekezete, akik egyszer úgy döntöttek, kiválnak a tömegből, és megalakították az ORB-t. New York a fő gyülekező helyük, általában a metróállomásokon, vagy a lerobbant negyedekben találhatóak meg. Főbb jellemzőik a vandalizmus, és az anarchia, nem nagyon van vezetőjük.

Bádogfejek
Egy bádogfejekből összeverődött banda, vezetőjük a hírhedt Theodor Endars. Tagjai lecsúszott katonák, vagy rendőrök, megpróbálják fenntartani a rendet, radikális módszerekkel. Sok vér tapad a kezükhöz. Megítélésük mindenhol más, vannak, akik szimpatizálnak velük, és vannak, akik megvetik őket. New Yorkban van egy üres raktárház, a dokkok közelében, az a találkahelyük. Szeretik magukat "nem hivatalos rendfenntartó erők"-nek nevezni.

Szabadság lányai

Feminista, lázadó szervezet. Főbb céljaik az adatbankok elpusztítása, valamint a S.Johnson Industries terveinek szabotálása. Testkiegészítéseiket a feketepiacon szerzik be, nem hajlandóak feladni a privát adataikat semmi féle vállalatnak. Vezetőjük egy Sara nevű ex-katona.

Mocsárlakók

Egy csapat fiatal hacker, akik két hétnyi vita után véglegesen lezárták a csapat nevének a kérdését, és Mocsárlakók lettek. Hogy honnan az elnevezés, azt senki sem tudja, talán még ők sem. Általában kisebb bankok, boltok, szupermarketek biztonsági rendszereit hackelik meg, minél több kreditet leszívva a fiókokból. Fel is lehet őket bérelni, habár először neten keresztül kell megtalálni őket, személyesen nem nagyon szeretnek találkozni a "vevőkkel". Próbálnak meglapulni a sötétben, nincsenek ellenségeik, jóban vannak mindenkivel. Kerülik a konfliktushelyzeteket. Törzshelyük az Elmhurst-ben található.

Kiberfarkasok

Egy fokozottan veszélyes terrorista csoport, akik az évek során visszaszorultak New Yorkba. Jelenleg Staten Islanden találhatóak, az egész szigetet telerakták tapadóbombákkal, és aknákkal, ezért ha nem tudod, hogy pontosan hova kell lépni, nehogy betedd a lábad Staten Islandbe!

Tiszták klubja

Anti-testkiegészítés csoport, amelyik sokszor erőszakkal harcol az elvei mellett. Sok tüntetés, utcai zavargás, és egy-két terrorista akció is fűzódik a nevükhöz. Alapítójuk egy Bernard F. Drangster nevű ex-katona, aki a pletykák szerint szolgált Dél-Afrikában. Amerikában egész elterjedt szervezetnek számít, törzshelyük NYC-ben található, azt viszont senki se tudja, pontosan hol.
A hozzászólást JC Denton összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Feb. 19, 2012 1:59 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Szervezetek, vállalkozások, cégek, stb.   Vas. Feb. 19, 2012 12:12 am

Játékosok által alapított szervezet, csapat, cég, stb.
Ahogy telik-múlik az idő NYC-ben, előbb-utóbb felmerülhet benned a gondolat, hogy szakítani akarsz a magányos farkas életformával, és egy csapat tagja akarsz lenni. A játékosoknak van erre lehetőségük, alapítani, és csatlakozni is tudnak csapatokhoz. Egy csapatnak sok feltétele van, kezdjük rögtön az alapító taggal.
Az alapító tagnak egy aktív játékosnak kell lennie, akinek van már minimum 100 IC hozzászólása. Előny, ha jól ismeri az oldalt, és a világot. Rajta kívül még kell min. két ember egy csapathoz, tehát a szervezetek 3 embertől kezdődnek, természetesen felső határ nincs. Multikat, NJK-ket is be lehet vonni a csapatba. Bárki hozhat NJK-ket, vagy Multikat, nem csak az alapító, de ezeket mind ki kell játszani a játéktéren! A csapat alakulását is ki kell játszani, kell hogy legyen írásos nyoma az egésznek. Ezt meg lehet tenni magánkalandban, esetleg tömegkalandban, vagy cyberpunk kalandban, de az is előfordulhat, hogy egy N.V.A.K. során, mondjuk Hong Kongban jönnek össze a JK-k, és ott alapítják meg a szervezetet. Nem muszáj mesélői felügyelet ha csak beszélgettek, tárgyaltok, de például ha egy tűzharc során találkoznak a JK-k, és ott határozzák el, a halál szélén, hogy létrehoznak egy csapatot, akkor kell egy mesélő, aki levezényeli a kalandot.
Ha megvan a csapat, akkor, mint egy JK-nek, létre kell hozni neki egy adatlapot. Itt megtalálhatóak az alapvető információk a csapattal kapcsolatban, és ugyanúgy kell bővítéseket írni hozzá, mint egy átlagos adatlaphoz. Az adatlapot a csapat vezérének kell létrehoznia. Az adatlapon kötelező infók:

Név:
a csapat neve
Törzshely: a csapat törzshelye, lehet egy cégépület, egy lepukkant bár, amit csak ki tudtok találni
Alapító tag(ok): az a JK, aki létrehozta a csapatot
Irányító tag: nagy eséllyel megegyezik az alapító taggal, de az idő múlásával ez változhat
Tagok: értelemszerűen a jelenlegi tagok nevei
Cél(ok): mi célból jött lére a csapat, vagy jelenleg milyen céljai vannak a tagoknak
Szövetséges(ek): már ha van, ez lehet egy másik JK-ek által alapított csapat, de lehet pl. a rendőr-főkapitányság is
Ellenség(ek): ugyanaz, mint a szövetségeseknél

Leírás: nagyjából az előtörténet, és a jellem összevonása, persze itt jellemről nem igazán beszélhetünk, inkább szokásokról

Pénzügyek:

Fizetés/jövedelem: egy cégnél, vagy egy katonai alakulatnál beszélhetünk ilyenekről, persze ez nem minden csapatnak van
Összes: az összes eddigi kredite a csapatnak
Elköltött: az eddig elköltött kreditek száma
Maradék: a fennmaradó kreditek száma

Felszerelések, NJK-k, épület(ek):
Minden, ami a csapat tulajdonát képezi(csak a csapatét, a tagok felszereléseit nem kell ide írni)

A csapat pénzügyeit a vezér intézi, ugyanakkor bárki beletehet a szervezet kasszájába bármit. Tehát fegyvereket, multiszereket, vagy akár élelmiszereket is be lehet rakni a csapat tulajdonaiba, és ezt nem csak a tagok tehetik meg, hanem pl. ha egy JK hálás az egyik tagnak, mert az megmentette az életét, akkor adakozhat a csapatnak.

Fejlődés:
A csapatok fejlődése hasonló a JK fejlődési rendszerhez. Ez úgy megy, hogy ha egy csapat kalandot indít, az csapatkaland lesz, és amennyi IC reag van az ilyen kalandokban, az alapján fejlődik a csapat. A szintek viszont változnak az eredetihez képest, hiszen min. 3 ember hozzászólásai számítanak bele a csapat fejlődésébe, tehát a szintek(hogy ilyen jószívű legyek) duplázódnak. Tehát 2. szinthez 140 hsz kell, 3. szinthez 320, stb..Szintlépéskor a jutalmak ugyanúgy működnek, mint egy JK-nél, viszont itt a jutalom a csapat kasszájába megy. Az, hogy ki lehet-e venni dolgokat a csapat kasszájából, az már csak a vezetőn múlik. A csapatnak sok célja lehet, és ez alapján a hírük más és más, tehát itt van pár példa a szintek alapján a csapat hírének a változására:

1.Bűnöző csapat/maffia, terroristák, bankrablók, stb./
1. szint: A csapatot jóformán alig ismeri valaki, a rendőri adatbankokban csupán egy-két feljegyzés erejéig található meg. A polgárok nem félnek tőlük, a zsaruk nem sokat foglalkoznak velük, és az alvilág még sose hallott róluk.
2.szint: A csapat hírneve egyre nagyobb, a polgárok már sokat hallottak róluk, és a rendőrök szemében elérték a "veszélyes" minősítést. Az alvilágra kifejtett hatása még mindig nem az igazi, de már ismerik őket, és már komolyabban foglalkoznak vele.
3.szint: A rendőrök állandó körözést adtak ki a banda tagjaira, már nem igazán vannak biztonságban a nyilvános helyeken. A nép ismeri a tagokat, rettegnek tőlük, és nagy ívben elkerülnek mindenkit, akiknek bármi köze van a csapathoz. Az alvilágra gyakorolt hatása már nagy a csapatnak, a maffia gyűlésekre állandó meghívójuk van, és bizonyos tisztelet is megtalálható a többi bandában a csapat irányában.
4.szint: New York City egyenesen retteg a csapattól. A rendőrök megnövelt erőkkel keresik a tagokat 24 órás műszakban, már csak sikátorokban, és a város lepukkant utcáiban mutatkozhatnak a tagok, ha nem akarnak börtönbe menni. A csapat híre a legfelsőbb köröket is elérte, maga az elnök kezdett el foglalkozni a problémával. Az alvilágban felkapaszkodtak a csúcs közvetlen közelébe, New York elit bandái közé sorolják őket.
5.szint: Vérdíjat tűztek ki minden egyes tag fejére. SWAT-osok, és katonák keresik őket éjjel-nappal, hírük vetekszik a Kiberfarkasokéval. Egész Amerika, sőt, az egész világ retteg a csapat nevétől, a tagok képei ott díszelegnek minden egyes rendőrőrsön, és katonai barakkban. Az alvilág a tagok lábai előtt hever, a csapat irányítja egész New York, és Amerika jelentős részének a mocskos ügyeit. Már sehol sincsenek biztonságban, az arcukat bárhol felismerik.

2.Zsoldosok/testőr szervezetek, zsoldoscsapatok, stb./
1.szint: alig ismert a csapat, megbízásokat csak nagy ritkán kapnak, csak azok fogadják fel őket, akik nem engedhetnek meg maguknak jobbat. Nem mernek rájuk bízni fontosabb melókat, tehát marad nekik az egyszerű lopás, kevésbé fontos személyek védelme, stb.
2.szint: a csapatot már jobban ismerik, bankigazgatók, és szupermarket láncok főnökei előszeretettel keresik fel őket a piszkos ügyek lebonyolításához. Egész jó melókat kapnak, már fontosabb személyeket is rájuk mernek bízni, de például erősebb cégek ellen is szokták küldeni őket.
3.szint: a csapat híre kezd terjedni, már New York nagy része ismeri őket. Befolyásos cégek vezérigazgatói keresik fel őket a multinacionális cégek közötti harcokhoz, a fizetésük általában meglepően jó.
4.szint: egész NYC ismeri a szervezetet. A legjobb, legbefolyásosabb cégek állandóan őket kérik meg a színfalak mögötti problémák elsimítására. A többi hasonló foglalkozású csapat erősen megutálta őket, nem egyszer megpróbálták őket kiütni a nyeregből...
5.szint: a világon mindenhol elismertek, Kína, Japán, Anglia, Olaszország, és még sok más helyről kapnak megbízásokat. Állandó harcban vannak a többi zsoldoscsapattal, de amennyi kreditet szoktak kapni a melókért,bőven megéri nekik. A legtöbb helyen tisztelik őket, vagy félnek tőlük.

_________________
Mesélői szín: yellowgreen
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Szervezetek, vállalkozások, cégek, stb.   

Vissza az elejére Go down
 
Szervezetek, vállalkozások, cégek, stb.
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» 5 - Klánok és szervezetek
» Minden napra egy süti, B1 szint a fekete piac és temetkezési vállalkozás

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Cyberpunk Frpg :: Szabályzat, információk :: Információk-
Ugrás: