HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Kezdő játékosoknak
Minden kedves játékost üdvözlünk a Cyberpunk Frpg fórumán! A kezdő, tapasztalatlan játékosok mindenképp olvassák el a Kezdőknek című részt, ahol minden lényeges dolog le van írva, kezdve a szerepjáték lényegétől át a karakteralkotásig. Jó játékot kívánunk!
Szavazz az oldalra!
FRPG Top Sites - Magyarország

Latest topics
» Általános társalgó
Vas. Okt. 26, 2014 7:27 am by Taira Morinaga

» Cubik lakhelye
Pént. Márc. 15, 2013 7:10 am by Maynard Sutherland

» utcák, terek
Szer. Feb. 20, 2013 10:07 pm by Michael Longley

» 24-es móló
Kedd Feb. 05, 2013 7:02 am by Maynard Sutherland

» Feketepiac
Szomb. Feb. 02, 2013 4:16 am by Maynard Sutherland

» Sekk Gaur
Pént. Jan. 25, 2013 7:26 am by JC DentonShare | 
 

 Sikátorok, zsákutcák

Go down 
SzerzőÜzenet
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Sikátorok, zsákutcák   Kedd Jan. 24, 2012 7:27 am

New York sötét, veszélyes sikátorai mára már szinte a város jelképeivé váltak. Mindenhol megtalálhatóak, a vér, és a benzin szaga összekeveredve olyan érzéssel tölti meg az átutazót, mintha egy maratoni futás után beülne egy lepukkant, koszos lebujba. Ha veszélyt keresel, itt megtalálod: nézz csak egy ezredmásodperccel tovább a kelleténél egy kék hajú bandatagra, azonnal előkerülnek a bökők, meg a zsaruktól csórt sokkolók, aztán kezdődhet a régimódi verekedés, amiből ki tudja, ki kerülne ki győztesen. A félig-meddig megnyugtató neonfények ide már nem érnek el, itt már csak magadra számíthatsz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Sikátorok, zsákutcák   Csüt. Május 17, 2012 6:39 am

//John-nak //

Igazán örültem, hogy minden simán zajlott a Sikoltók bandájával, mert utálok erre a környékre jönni. A megrendelt orvosi felszerelések és gyógyszerek helyet cseréltek a kocsimban a plexikártyákkal a zsebembe, amin jó sok kredit nyert elhelyezést, így nem panaszkodhattam az üzletre. Fülig Jimmy a főnök, aki találó nevét a rivális banda egyik pengésének ténykedése okán kapta, mivel a szájától a füléig felhasította, és igaz, hogy összefércelték a srácot, de a heget, valami morbid okból kifolyólag nem tüntette el, szóval Fülig Jimmy még egy másik melót is kilátásba helyezett, aminek részleteit még meg akarta beszélni, ezért meghívott a sarkon álló kínai büfébe, egy pohár sörre, ami persze itt csak utánzatot jelentett, de hát igazit már csak nagyon ritkán lehetett kapni, és az nem ezen a környéken volt.
Megtapogattam a plasztikkártyákat a zsebemben, majd a pisztolyomat a derekamnál, majd rábiccentettem a meghívásra.
- Szólj a fiúknak, hogy a kocsimra vigyázzanak. - szóltam még oda neki, mielőtt otthagytam volna prédának a hiénáknak.
A büfé nem volt messze, de eléggé zsúfolt volt és láttam, hogy azért akad egy két lenyelt fejű is, akik tudvalevően, mindenkit utálnak, aki nem erről a környékről való. Reméltem, hogy nem csinálnak balhét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
John Silvercloud
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 40
Join date : 2012. Apr. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : New York

TémanyitásTárgy: Re: Sikátorok, zsákutcák   Vas. Május 20, 2012 3:54 am

Míg nyomozása tart, John úgy döntött, megenged magának egy kis pihenőt. Vett egy olcsó magazint, majd leült az egyik neonnal kivilágított büfé közelében egy padra. Eszébe jutnak a queens-i emlékei. Korábbi nyomozások, egy éjszakás kalandok mikor még fiatalabb volt, sőt az első fejvadász kalandjai is ide vezethetőek vissza. Milyen szép idők is voltak azok... Johnt káromkodások zökkentették ki az emlékeiből, melyeket a türelmetlenkedő vendégek zúdítottak egymásra a zsúfoltság miatt. A nyomozó helytelenítően megrázta a fejét, majd belemerült a magazin tanulmányozásába. Azonnal a keresztrejtvényeket kezdte fejtegetni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Sikátorok, zsákutcák   Vas. Május 20, 2012 4:57 am

Ám alig kaptuk meg a sörünket és kezdtünk elmerülni az üzlet lebeszélésébe, mikor valaki úgy meglökte a kezemben tartott poharat, hogy a fele legalább a velem szemben ülő Jimmyre ömlött.
~ Na jó! elhiszem, hogy csúcsforgalom van, de mindennek van egy határa! ~ mormogom magamban, majd felnézek, hogy lássam ki volt az elkövető, azzal együtt, hogy a Sikoltók vezére is felemelkedik, és ez nem jelent túl sok jót.
~ A fenébe én csak egy csendes üzletet akartam, nincs kedvem a balhéhoz! ~
Így legyen tízesem a megalottón, mikor meglátom az egyik nagydarab, lenyalthajút a fejem fölött vigyorogni, és a következő amit meglátok a boxer a kezén, amellyel megkínálja a nekirontó Jimmyt.
- Takarodj vissza a saját fészkedbe szöszi! - közeledik felém aztán sötét tekintettel, ami nem sok jót ígér.
Hiába vagyok itt most a banda védelme alatt, a főnök vérző képpel, kiütve hever a mocskos padlón. Gyorsan felállok és a körülöttünk gyorsan táguló körben hátrálni kezdek a kijárat felé, miközben kezem a derekam felé tapogatózik a pisztolyom után, de ekkor két oldalról megragadják a kezem és mikor odakapom a tekintetem a másik két lenyalthajút látom kárörvendően vigyorogni.
- Azt mondtam takarodj, de úgy látszik te keresed a balhét. - ér elém a boxeros és ökle a gyomromba mélyed. Mikor öklendezve görnyedek előre, akkor kapnám a következőt az államra, de mivel önkéntelenül elkapom a fejem, így a vállamat találja el, de olyan erővel, hogy kirepülök az ajtón és csak a szemben lévő házfal állít meg, jobban mondva az előtte lévő pad és a rajta ülő férfi, akinek az újságját szétszaggatva, landolok a lába előtt.
A pisztolyom közben kiesik a helyéből és a pár lépésre tőlem hever a földön. Már hallom a döngő lépteket, ahogy támadóm közeledik, és én még mindig csillagokat látok, így nagy az esélye, hogy ma vagy agyonvernek, vagy nyomorékká, hiszen ezen a környéken senki nem fog közbeavatkozni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
John Silvercloud
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 40
Join date : 2012. Apr. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : New York

TémanyitásTárgy: Re: Sikátorok, zsákutcák   Vas. Május 20, 2012 5:23 am

A verekedő felek Johnnak is feltűntek. Normál esetben magasról tenne az egészre, hisz a bandaháborúkat bandák vívják egymás ellen, de a környéken túl sok volt a civil. A büntetőtörvénykönyv pedig kimondja, hogy a nyomozó is köteles segíteni a rászorulókon, ha a helyzet úgy hozza. Ezt természetesen nem volt kötelező betartani, de John ösztönei azt súgták, jó, ha most közbeavatkozik. Így tehát a lehető legésszerűbb közbeavatkozási módot választotta.

Megközelítette a harcoló feleket, mikor a szőke fiú rossz passzba került, és hangosan megköszörülte a torkát.
- Elnézést uraim! Van itt egy keresztrejtvény, amit nem tudok megfejteni. Azt írja, hogy: "Szleng szó arra, hogy ráhibáztál.", a szó pedig tíz betű. Az m és a d megvan, az a két utolsó betű, de a többit nem tudom kitalálni. Tudnának segíteni? - kérdezte, miközben lova nézett mindre, Michael esetében pedig lopva nyelvet nyújtott, amivel jelezni kívánja, hogy ez egy figyelem elterelő taktika, és szedje össze magát.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Sikátorok, zsákutcák   Vas. Május 20, 2012 6:21 am

Mikor mégis megszólal a fejem felett egy nyugodt férfi hang, meglepődve kapom oda a fejem, majd kikerekedett szemmel nézem, ahogy a pasi kinyújtja a nyelvét felém, úgy, hogy a többiek ne lássák, majd feltesz valami kérdést, valami keresztrejtvényről, meg szleng szóról.
Igaz, hogy gőzöm nincs ez most hogy jutott eszébe és miért nem lövi keresztül a most megtorpanó és kicsit idétlenül toporgó bandatagokat, de hát legalább leköti őket, míg én a kiesett pisztolyom után nyúlok és végre a kezembe kaparintom azonnal rájuk szegezve azt.
- Húzzatok vissza a vackotokba seggfejek, különben szép lyukakat égetek a hasatokba. - lihegem még mindig a földön fekve, de már kissé feltornázva magam a helyzet magaslatára.
Az eddig túlerőben lévő fiúk, most tanácstalanul egymásra néznek, aztán ők villámgyorsa kapkodnak ők is a fegyvereik után, de pechükre az én kezemben már ott van, így azonnal lábon lövöm a boxerest, de ettől függetlenül bajban lennék, ha közben nem látják meg a felénk rohanó Sikoltó tagokat, így aztán egy-egy lövést megeresztve felénk futni kezdenek az utca vége felé. Engem nem talált el a lövés, de nem tudtam, hogy a bátornak, vagy inkább botornak mondható férfit, aki szóval akarta legyőzni a bandatagokat, vajon eltalálták-e?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
John Silvercloud
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 40
Join date : 2012. Apr. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : New York

TémanyitásTárgy: Re: Sikátorok, zsákutcák   Csüt. Május 24, 2012 11:26 am

John ráhagyta a csempészre a dolgot, hagyta kibontakozni. A nyomozó gyorsan elrejtőzött egy túltömött szemetes mögé, majd előhúzta a Glockját. Épp célzott volna, de rájött, hogy felesleges. A fiatal férfi nélküle is remekül elboldogult. Miután úgy érezte, hogy már elég tiszta a levegő, előbújt rejtekéből. A mozdulat során akaratlanul levert a földre pár szemetet, de ugyan ki foglalkozik vele? Már senki sem akarta tisztának látni az utcákat. Az emberek mindent az esőre bíztak. Mintha az képes lenne minden mocskot lemosni New York utcáiról.

John lassan odasétált Michaelhöz, sétálgatás közben megigazítva magán a barna viharkabátját.
- Remekül megoldotta a problémát - kommentálta mosolyogva a nyomozó, majd kezet nyújtott a csempésznek.
- A nevem John Silvercloud, magánnyomozó. Ne aggódjon, nem akarok magától semmit, csak láttam, hogy bajba került, és nem akartam ma halottakat látni az utcán. No persze nem kizárt, hogy egyedül is elboldogult volna, csak gondoltam, egy kis segítség sosem árthat.
Mondta még mindig, csukott szájjal mosolyogva a sörtehajú férfi.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Sikátorok, zsákutcák   Szomb. Május 26, 2012 5:02 am

Az ismeretlen férfi, aki azzal, hogy kissé feltartotta az üldözőimet, lehetőséget adott nekem, hogy megmentsem az életem, most felém sétál, és így már legalább azt is tudom, hogy jól van, őt sem találták el a vaktában leadott lövések. Lassan felállok és leporolom magam.
- Kösz, de jól jött a segítsége. – rázom meg a kinyújtott kezét. – Lehet még mindig azon agyalnak, amit kérdezett tőlük, legalábbis az arcukat elnézve. – vigyorogtam a férfire.
- Magánhekus? – kaptam rá a tekintetem, de a következő szavaival már meg is nyugtat, gondolván, hogy erre mindenki kicsit idegesen reagál ezen a környéken. – Az én nevem Kámfor. – mutatkozok be az utcai nevemen, mert egyrészt ezzel nem megy sokra, másrészt úgy is ezen ismernek a legtöbben. – És nincs miért aggódnom, hiszen nincs félni valóm a hatóságtól, aztán meg tudtommal senkinek nincs rá oka, hogy magánzsarut küldjön rám. Egy bérgyilkost már jobban eltudnék képzelni. – szélesedik ki a vigyor az arcomon.
- Úgy látom az üzlettársam már jó kezekben van. – nézek a Sikoltók által elcipelt Jimmyre. – Nincs kedve legurítani egy sört? Meghívom, hiszen lehet, maga nélkül már nem lenne rá lehetőségem. – intek az előbb kissé sietősen elhagyott kocsma felé.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
John Silvercloud
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 40
Join date : 2012. Apr. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : New York

TémanyitásTárgy: Re: Sikátorok, zsákutcák   Szer. Május 30, 2012 10:58 am

John megvonta a vállát, jelezve, hogy ő benne van egy sörben. Az állandó rohangálás közben nem árt néha le is gurítani valamit, még akkor is, ha a sörben található alkohol pusztán mesterséges jellegű is, ahogy már sok minden az ebben a technológia uralta világban. Végignézett a legyőzött bandatagokon, majd megvakarta sörtés fejbőrét. Mélyen az eszébe véste a fickó nevét, majd követte őt a kocsmába.

A kocsma nem volt éppen egy elit hely. Az a tipikusan füstös, hangoskodó vendégekkel és agresszív tekintetű kidobókkal teli hely, ami a klasszikus westernfilmek és regények alapját képezte. A kivétel pusztán a körítésben lehetett keresendő. A kidobók izmaikat mesterségesen növelhették meg, és be voltak implantátumozva, ahogy a vendégek nagy része is biztosan viselt magán - vagy magában - valamilyen elektronikus kütyüt. A világítást pár lila és zöld színben ragyogó neoncső adta. A felszolgálók nők voltak, szintén bedrótozottak, akik hiányos öltözetükben járkáltak az őket alaposan megszemlélő vendégek között.
John egy ideig meglepően nézte, hogy a vendégek nem tapizzák végig a nőket, de aztán meglátta a kocsma táblázatán kivilágított írást: NE NYÚLJANAK A PINCÉRNŐKHÖZ! Ezt látva elégedett mosoly ült ki az arcára.
- Én foglalok helyet, önre bízom a sört - mondta, majd helyet is foglalt az egyik sarokban.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Sikátorok, zsákutcák   Pént. Jún. 01, 2012 6:13 am

Úgy láttam a magánkopónak nincs ellenére egy potya sör és én meg örültem, hogy valamivel meghálálhatom a segítségét, na meg ráadásul, a szavaim ellenére, annak is örültem, hogy nem utánam szaglászik ezek szerint.
Visszaslattyogtunk a már megint kiabálásoktól és pohárcsörgésektől hangos helyiségbe, ahol már visszatért az élet a régi kerékvágásba, hiszen ilyen közjátékok itt mindennap előfordulnak, már nem nagyon foglalkoznak vele. Minket is csak a szokásosan bámultak meg, de most már nem voltak ellenséges pillantások, csak közömbösek, érdeklődők, vagy alkoholtól fátyolosak.
John a fülemhez hajolva, hogy halljam is amit mond, közölte, hogy keres egy helyet, ahová letehetnénk magunkat, így én a pulthoz mentem és a mindkét karja helyén implantot viselő, felgyűrt ingujjú csapostól kértem két sört, amit óvatosan kerülgetve a kissé ingatag lábakon álló vendégeket és a mindig siető pincérnőket, igyekeztem további atrocitás nélkül az asztalunkhoz eljuttatni.
- Még egyszer kösz a segítséget! – vetem le magam a vele szemben álló székre és az üveget koccintásra emelem. – Általában hamarabb kiszúrom őket, ha balhézni akarnak, de most Jimmy elvonta a figyelmemet. – magyarázom a szitut.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
John Silvercloud
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 40
Join date : 2012. Apr. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : New York

TémanyitásTárgy: Re: Sikátorok, zsákutcák   Pént. Jún. 01, 2012 11:44 am

John koccintott újdonsült cimborájával, majd meghúzta az italt. Letette az asztalra, rá a söralátétre, és ízlelgette a piát. Nem volt rossz, de ivott már jobbat is.
- Semmi gond. Tökéletesen megértem, milyen az, amikor az egyik ismerősöd árul - mondta sejtelmesen a nyomozó, majd kényelmesen hátradőlt. Tarkóját a háta mögött összekulcsolt kezein pihentette.
- Meg amúgy sem voltam mindig kopó. Nekem is kijutott a sötét dolgokból, ahogy mindenkinek - bökött fejével a tömegre a kocsmában. Teljesen biztos volt benne, hogy itt bizony mindenkinek megvan a saját biznisze, a saját sötét trükkjei, amelyekkel dolgozhat.

- De ha már az alvilágnál tartunk, elárulja, mi a mestersége címere? - kérdezi John, majd hozzáteszi. - Csak nem áru adás-vétel lebonyolító munkatárs? - mosolygott a néhai fejvadász, ezzel óhajtva jelezni, hogy tisztában van azzal, miféle munkát is űz Michael. Volt már dolga csempészekkel; messziről ki tudja szúrni őket. Ahogy azt ővele s tette.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Sikátorok, zsákutcák   Szomb. Jún. 02, 2012 12:47 am

Igyekszem kizárni a tudatomból a körülöttünk lévő zajokat, hogy az előttem ülő férfire tudjak koncentrálni, aki olyan jókor volt jó helyen, és ami remélem merő véletlen volt.
- Óóó! Ezek szerint te is voltál a társadalom rossz oldalán is? Miben utaztál és hogy lett a rablóból pandúr? –kérdeztem én is belekortyolva a sörömbe.
Nem sűrűn fordul elő, hogy valaki, aki az alvilágban tevékenykedik egyszer csak fogja magát és átáll a jó oldalra, főleg, ha még meg is találja a számítását. Ha meg nem akkor általában nem éri meg a 25. születésnapját. Ez a fickó pedig már nem egy mai gyerek.
- Jók a megérzéseid pajtás. – bólintok a kérdésére és a megállapítására is egyben. – Többek között kelendő áruk beszerzésével és kézbesítésével ütöm el az időmet, de egyéb felkérésekre is nyitott vagyok. – vigyorgok John-ra szélesen.
Egyáltalán nem tartok tőle, mert ezzel az infóval még, ha ellenem dolgozik is, nem megy sokra, ha meg tényleg csak véletlen a dolog, akkor meg akár még valamikor üzletfelem is lehet. Sosem lehet tudni. – És neked, hogy megy a magánkopóskodás? Van elég meló? Gondolom a zsaruk hagynak nektek is elég mozgásterületet?

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
John Silvercloud
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 40
Join date : 2012. Apr. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : New York

TémanyitásTárgy: Re: Sikátorok, zsákutcák   Szomb. Jún. 02, 2012 2:55 am

John elfogadja a tegeződést. Amúgy is eszébe jutott már, de ha megelőzték, akkor sodródik az árral.
- Nem igazán voltam alvilági figura, de megvoltak a kapcsolataim. Én régen fejvadász voltam, és ma is az lennék, ha anno nem fordult volna ellenem valaki - mondta a nyomozó, majd kortyolt egyet az italából. Utána folytatta. Jól esett neki a múltjáról beszélni.
- Tudod, minden falkában vannak saját törvények. Aki a törvények fölé helyezi magát, száműzetésben részesül. Aki megszegte a törvényeinket, nem volt hajlandó száműzetésbe vonulni, ezért... - itt elhallgatott, nyilván Michael ki tudja találni, mi történt vele azután.
- Utána hagytam ott őket, és kitanultam ezt a szakmát. Elvagyok vele. Nem unalmas, de nem is halok meg szívrohamban tőle. Az eredeti szakmámhoz - ügyvéd volnék - képest mindenképp jobb. Ami pedig a hatóságokkal való kapcsolatomat jelenti... nos, ott is vannak ismerősök, mint mindenhol. De hogy hagynak-e melót... Őszintén szólva egyszer akartam őket kihívni, hogy tegyenek rendet a kínai negyedben verekedő punkok között. Hát, ha jól emlékszem, ezt mondtak: "Szóljon, ha befejezték! Majd utána kimegyünk." - Itt halkan elnevette magát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Sikátorok, zsákutcák   Szomb. Jún. 02, 2012 5:18 am

Úgy látszik John is kicsit kiengedett az előző izgalmak után és az italát kortyolgatva, egészen barátságos hangnemben folyt a társalgás, sőt még az életébe is engedett egy kis bepillantást, hiszen elmesélte hogyan is jutott el a fejvadászattól a magánzsaruskodásig.
- Hát igen! Ma már csak akkor vonulnak ki, ha a cégnek is megéri, vagy az ő érdekük van veszélyben. Egyébként meg mindenki vigyázzon a saját bőrére. – helyeseltem a történetére reagálva.
- Nekem meg így a legjobb! – vigyorogtam. – Igyekszem elkerülni a feltűnést és nem belelépni egy cég lelkébe sem, így aztán aránylag békésen űzhetem az üzleteimet. Itt is azért voltam most, a fizetségem megkaptam, már csak egy újabbat akartam lebonyolítani, de az most befuccsolt. De majd legközelebb összejön! De látod a lövöldözés ellenére egy rendőrosztag sem dugta ide a képét. – dőlök hátra elégedetten, majd felhajtom a maradék sörömet. – És most mi járatban errefelé, gondolom nem a szép környezetért tettél erre sétát?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
John Silvercloud
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 40
Join date : 2012. Apr. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : New York

TémanyitásTárgy: Re: Sikátorok, zsákutcák   Szomb. Jún. 02, 2012 1:39 pm

A nyomozó ivott még egy kortyot a söréből, miközben hallgatta újdonsült barátját. Már ha volt lehetőség itt barátokról beszélni. Ebben a bűzlő, mocskos világban.
- Akkor úgy látom, egyikünk sem rajong a multikért. Az én életemet is azok tették tönkre. Az ügyvédi kamarák közül csak azok élték túl, akik benyaltak az S. Johnsonnak. Apám egy kisebb kamara tagja volt. Természetesen végül csődbe ment, ez pedig maga után vont mindent. - Érezhető volt, hogy most nagyon jól esik neki beszélni a problémájáról. Nagyon régóta nem beszélt senkinek ezekről.
Csak egy újabb korty után reagált Michael kérdésére.
- Ami azt illeti, most is nyomozok. Csak most tartok egy leheletnyi szünetet. Nem akarlak beavatnia dologba, de szerintem olyan szálakhoz vezet, melyek alapjaiban ringatják meg a világot - felelte sejtelmes mosollyal John.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Sikátorok, zsákutcák   Szomb. Jún. 02, 2012 11:43 pm

Most hogy elmúlt a veszély és az adrenalin szintem kezdett helyreállni, egészen kellemes volt csak úgy hallgatni John beszédét, még ha nagyon nem is ismertem, de talán pont ez volt a lényeg, hogy olyan embernek tudta kiönteni a szívét, aki esetleg soha többet nem találkozik vele és így visszaélni sem tud vele.
- Igen, azt nem mondhatnám, hogy rajongok értük, sőt. – mosolyodtam el hidegen és közben néztem az üvegben lötykölődő italom hullámzását és a távozó buborékok tünékenységét.
- Ha módom van rá, akkor keresztbe teszek nekik, de vigyázok, hogy sose derüljön ki ki volt az. Nem szeretnék valami elfeledett cella mélyén megrohadni, úgy, hogy még bíróságig sem jut el az ügyem. – ingatom meg a fejem.
Mikor a jelenlegi munkájáról esik szó, már csak felkapom a fejem, hiszen elég nagy horderejű dolog lehet, ha ilyeneket mond és tényleg igaz, nem csak nagyobbítani akarja az érdemeit.
- Az nem semmi! Akkor nem árt ha vigyázol a seggedre, mert ilyenkor szoktak nyomtalanul eltűnni az emberek! – fűzök hozzá egy jótanácsot, de nem akarom faggatni, ha nem mond többet, mert még azt hiszi valami közöm van hozzá. - Van valaki aki biztosítja a hátadat?


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
John Silvercloud
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 40
Join date : 2012. Apr. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : New York

TémanyitásTárgy: Re: Sikátorok, zsákutcák   Kedd Jún. 12, 2012 5:09 am

John ivott egy kortyot az italából, majd csak utána válaszolt újdonsült barátja kérdésére.
- A hátam? Nos, senki sem biztosítja a hátamat - mondta, majd tanulmányozta a söröspoharat, és annak tartalmát. Kezdett kiürülni belőle az aranyszínű nedű, de nem tetet szóvá, hogy kérne egy második menetet.
- Ha nyomozó vagy egy ilyen területen, akkor csak magadra számíthatsz. Hasonló ahhoz, amit te művelsz. A társak elárulhatnak, vagy ami rosszabb: elcseszik az egész munkádat. Nagyon ritka az a csapat, amelyik teljesen össze tud dolgozni anélkül, hogy az egyik több hasznot nem szeretne húzni a végső zsákmányból. Ellenségeket szerezni pedig nagyon könnyű.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Sikátorok, zsákutcák   Pént. Jún. 15, 2012 3:44 am

Érdekes vélemény volt ez egy magánzsarutól, de persze meg tudtam érteni, hiszen nekem is volt már hasonló tapasztalatom. Ha csapatban dolgozik az ember mindig sokkal nagyobb a kockázat, hogy valaki elárul, vagy hátba támad.
Mégis, egy ilyen volumenű ügynek, mint amiről beszél, biztosítás nélkül belevágni kész öngyilkosságnak tűnt.
- Tudod, nem csak élő segítség létezik a világon, hiszen már sok olyan technikai vívmány létezik, amely bebiztosítja az embert, hogyha történik vele valami, akkor azért a bűnösök se ússzák meg. Tudom, hiszen én is számtalan ilyet szereztem a kuncsaftjaimnak. Persze a zsaruk ezeket nagy becsben tartják ezeket a követő kamerákat, de azért nem lehetetlen hozzájutni. – mondom neki vigyorogva.
Sokan sok pénzt fizetnek egy-egy ilyen kütyüért, hiszen, ha jól van programozva, még néhány váratlan lövéssel is megörvendeztetheti a ránk támadókat és ráadásul minden képet és szót felvesz, és nagyon nehéz megsemmisíteni. Ha kell a felvett anyagot a megsemmisülése előtt oda továbbítja, amit előtte a tulajdonosa megadott neki. Szóval kelendő a kicsike és teljesen illegális.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
John Silvercloud
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 40
Join date : 2012. Apr. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : New York

TémanyitásTárgy: Re: Sikátorok, zsákutcák   Vas. Jún. 17, 2012 12:26 pm

John elmosolyodott, miután Michael befejezte az előadását a kütyükről, mely úgy hangzott, akár egy reklám. Látszik, hogy vérbeli csempész a fiatalúr. Még Johnra is rá akarna tukmálni valamilyen kütyüt, ha az nyitna az ilyenek felé.
- Az utolsó szavaddal kimondtad, amit nem kellett volna. Hogy illegális. Elég ciki lenne egy törvénytisztelő polgárnak megjelennie egy olyan kütyüvel, mint amit említettél, nem így van? Egyébként... - kezdett bele, majd aztán inkább ivott még egy kortyot az italából, és csak utána folytatta.
- Hallottál már a Tiszták Klubjáról? Olyan alakok, akik ellenzik az implantátumok elterjedését. Én nem vagyok tag, de egyetértek néhány nézetükkel. Én abból a korból származom, amikor még az internet is új volt. Mi még nem a virtuális térben harcoltunk egymással a barátaimmal, hanem sok olyasmit, amit manapság már nem látsz sehol. És én ahhoz szeretnék hűséges maradni. Ezért elutasítom az új technikai vívmányokat. Belegondolni is vicces, hogy kezdetben még mi gúnyoltuk azokat, akik beültetéseket végeztek magukon, most meg... mi vagyunk kicsúfolva, mert szeretnénk megőrizni a testünket olyan állapotban, amilyennek a szüleink "megterveztek"... Romlott egy világ ez - mondta az ex-fejvadász, majd ismét ivott egyet a söréből.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Sikátorok, zsákutcák   Szomb. Jún. 23, 2012 10:31 pm

A szavaira csak gúnyosan elvigyorodtam.
- Törvénytisztelő polgárok! Cöh! Ne röhögtess! Azok a legnagyobb vevőim! A legtöbb embernek van valamilyen illegális tárgy a birtokában, még ha sosem ismeri be akkor is. És különben sem azt mondtam, hogy verd nagydobra, csak egy biztosíték lenne, hogy egy szép napon ne egy golyóval a fejedben úszkálj a csatornában. – csóválom meg a fejem, mert ilyen hozzáállást is ritkán láttam már egy szennyben turkáló magánkopótól.
Persze aztán a következő szavai rávilágítanak a világszemléletére, ami biztos nagyon becsülendő, hiszen én sem vagyok a híve a mindenféle implantnak, nem is ültetgetek be nyakra főre különböző erősítőket, pedig megtehetném, de azért teljesen elutasítani is marhaság a mai világban.
- Ez nagyon szép elv, barátom. – nézek a szemébe kicsit elkomolyodva. – De én nem is azt mondtam, hogy építtess be magadnak egy testkiegészítést. Ez egy önműködő, saját kis reaktorral működő gép, ami szellemként követ a levegőben. És, ha már csak magadra számíthatsz, mert ezek szerint még a saját öklödön és pisztolyodon kívül másra nem is számíthatsz, akkor legalább ez egy biztosíték lenne. De te tudod, ha nem, nem. – vonom meg a vállam és lehúzom maradék sörömet. – Nem erőszakolom rád. Egyébként sem biztos, hogy megtudnád fizetni. Nem olcsó a kicsike.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
John Silvercloud
1. szint
avatar

Hozzászólások száma : 40
Join date : 2012. Apr. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : New York

TémanyitásTárgy: Re: Sikátorok, zsákutcák   Szomb. Júl. 28, 2012 6:56 am

A detektív elmosolyodik.
-Na látod, azt meghiszem, hogy nem egy olcsó mulatság. Tudod, az ember azt hinné, hogy most, ebben a technológia fétisű világban maga a technika olcsóbb lett. Emlékszem, mikor én fiatal voltam, nagyon drágák voltak a kütyük. Most meg... Hacsak az ember nem többéves gépeket vagy kiegészítőket vesz, szintén megfizethetetlenek. Tudja kánya.
John felhörpintette a maradék sört, majd az odakészített szalvétával letörölgette a habot a szájáról.
- Jól esett. Már régen ittam sört - mondta a kopó, majd galacsinná gyűrte a szalvétát, ami pár pillanattal később az oda helyezett kuka mögött landolt, de szerencsére nem vette észre senki ezt a bakit.
- Zseniális. Otthon is mindig elrontom.
Mondta mosolyogva, miközben kényelmesebben elhelyezkedett.
- Voltál már korábban is ilyen helyzetben? Mármint... Durvult már el korábban is ennyire a helyzet? Hogy a nyílt utcán kellett lövöldöznöd?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Michael Longley
4. szint
avatar

Hozzászólások száma : 265
Join date : 2012. Feb. 07.
Tartózkodási hely : két meló közt úton

TémanyitásTárgy: Re: Sikátorok, zsákutcák   Csüt. Aug. 30, 2012 3:30 am

Csak mosolyogva hallgattam a szavait, hogy mennyire felmentek a jó cuccok árai és csak bólogatni tudtam hozzá.
- Igen, ez így van, de hát az sem semmi, amit adnak érte. Ha van pénzed, akkor akár mindent kicserélgethetsz magadon, és minőségi életet élhetsz hosszú-hosszú évekig. – teszem hozzá.
Végül is örültem, hogy megismertem ezt a magánkopót, mert sosem lehet tudni, hogy mit hoz az ember számára a jövő, és lehet még összefutunk valamikor az életben.
A kukás akciója szintén megmosolyogtatott, de nem kommentáltam a bénázását.
- Hát, előfordult már, - válaszoltam a kérdésére, - de azért nem ez a jellemző, szeretek nyugodtan és a homályban dolgozni, nem szerencsés, ha az én szakmámban nagyon feltűnő az ember. – ráztam meg a fejem, majd lehúzva én is a maradék sörömet, a kezem nyújtottam neki.
- Köszi a segítséget cimbora, de most nekem mennem kell. Van még pár dolog, amit ma még le kell rendeznem, de örültem, hogy pont jókor voltál, jó helyen. És, ha esetleg meggondolnád magad a kütyükkel kapcsolatban, akkor hívj fel. – nyújtok neki át egy plasztik kártyát, amivel el tudja érni a telecomomat. – Sok szerencsét pajtás. – intek felé még egy utolsót, aztán húzok a dolgomra.

//Szál vége - Köszönöm a játékot //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Sikátorok, zsákutcák   

Vissza az elejére Go down
 
Sikátorok, zsákutcák
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Cyberpunk Frpg :: New York City - a Játéktér :: Queens :: Egyéb helyszínek-
Ugrás: