HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Kezdő játékosoknak
Minden kedves játékost üdvözlünk a Cyberpunk Frpg fórumán! A kezdő, tapasztalatlan játékosok mindenképp olvassák el a Kezdőknek című részt, ahol minden lényeges dolog le van írva, kezdve a szerepjáték lényegétől át a karakteralkotásig. Jó játékot kívánunk!
Szavazz az oldalra!
FRPG Top Sites - Magyarország

Latest topics
» Általános társalgó
Vas. Okt. 26, 2014 7:27 am by Taira Morinaga

» Cubik lakhelye
Pént. Márc. 15, 2013 7:10 am by Maynard Sutherland

» utcák, terek
Szer. Feb. 20, 2013 10:07 pm by Michael Longley

» 24-es móló
Kedd Feb. 05, 2013 7:02 am by Maynard Sutherland

» Feketepiac
Szomb. Feb. 02, 2013 4:16 am by Maynard Sutherland

» Sekk Gaur
Pént. Jan. 25, 2013 7:26 am by JC DentonShare | 
 

 Alternatív történelem

Go down 
SzerzőÜzenet
JC Denton
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 433
Join date : 2012. Jan. 20.

TémanyitásTárgy: Alternatív történelem   Szer. Feb. 01, 2012 6:58 am

Egy alternatív jövő - napjainkig
1997
A történelmi hanyatlás kezdete. Az ózonrétegnek a nagy része megsemmisült, a jégsipkák eltünedeztek a Földről. Minden nagyvárosban szmogriadót rendeltek el: sok városban, többek között New Yorkban gázmaszkokat, és oxigénpalackokat árulnak az utcán.

Dél-Afrikában az éhezés, és a szegénység miatt belső zavargások törnek ki. Indiában az utcákon tüntetnek az ésszerűtlen adók miatt.

1998
A S. Johnson Industries létrejötte. Shermann Johnson alapította, ő, és egy kollégiumi barátja, Stephen Case találták fel a 21.század elsöprő találmányát, a testkiegészítéseket. Eleinte csupán kar implantátumokat fejlesztettek, amiket a vietnámi háborús veteránokon teszteltek.

Európában, Németországban egy atombalesetben összesen 325-en életüket vesztik. A sugárzás miatt karantént rendelnek el a környéken, a közeli városok fellázadnak, és fegyverrel próbálják áttörni a karantént.

Amerikában a munkanélküliség eddig még soha nem látott méreteket öltött.

Szerte a világon szekták alakulnak, akik a 2YK, azaz az ezredforduló világvégét jósolják meg. Járják a nagyvárosokat, és vörösre festett gázmaszkokban figyelmeztetik az embereket a veszélyre.

1999
Amerika és Európa közös megegyezés gyümölcseként elvágja minden tengeri és légi kapcsolatukat Dél-Afrikával, ugyanis a hatalmas tömegek fegyverkezését, mint kiderült, az ENSZ, és egyéb jótékonysági szervezetek szállítmányába becsempészett illegális fegyverek biztosították.

Amerika nagyvárosaiban kezd élesen kettéválni két teljesen különböző társadalmi réteg: a felső, gazdag üzletemberek, és befolyásos vezérigazgatók csoportja, valamint a hajléktalan, lecsúszott drogosok csoportja. A középosztályba került mindenki más: zsaruk, hackerek, zsoldosok, fizikai munkások.

Megkezdődik az emberi agyat, és a számítógépeket összekapcsoló kutatássorozat. A mátrix tervezésének a kezdete.

A szektások a világ fővárosaiban gyűlnek össze, és várnak.

2000
Az ezredforduló a szektások őrült öldöklésével, és önpusztító haláltáncával kezdődik. Több ezer ártatlan civil hal meg, nem számítva magukat a szektásokat, akik vagy önmagukkal végeztek, vagy a kiérkező helyi erők ölték meg őket.

A Kiberfarkasok nevű terrorista csoport létrejötte. Amerikában vannak elszórva, megbénítják a helyi erőket, és egész városokat támadnak meg.

Egy Richter skála szerinti 9.5-es erősségű földrengés romba dönti Londont. Anglia gazdasága kis híján megbénul.

A Közel-Keleten megkezdődnek az olaj háborúk.

2001
Az Ikertornyok megsemmisülése. A World Trade Center lerombolása minden kétséget kizárólag a Kiberfarkasok tette volt.

A mátrix tökéletesítése, üzembe helyezésének megkezdése.

A S.Johnson Industries a sok megrendelés miatt elkezdi a kibernetikus kar-implantátumok gyártását, és még ebben az évben piacra dobják. Ekkor ér el világsikert a testkiegészítés, a tudósok elkezdenek nagyban gondolkozni.

Az olaj háborúk véget érnek, mégpedig a Közel-Kelet népességcsökkenése miatt. A világ olajkészlete súlyosan lecsökken.

2002
Gazdasági világválság kezdete.

Franciaország és Anglia között megindul egy nukleáris háború. Mindkét fél Amerikától kér segítséget, Amerika egyelőre nem áll egyik fél mellé sem.

2003
Két új terrorista csoport is létrejön, de még ugyanebben az évben el is tűnnek. Amerika hadat üzen a terrorizmusnak.

Erdőtüzek pusztítanak Kanadában.

Közép-Amerikában a drogkereskedelem virágkorát éli.

2004
Greenpeace-s aktivisták egy csoportja pokolgépekkel robbantanak fel Angliában több gyárat is. A Greenpeace elhatárolódik a dologtól, ezek az események viszont az angol-francia háborúban Franciaország javára billentik a mérleget.

Dél-Afrikában népirtás történik. Európa, és Amerika döbbenten figyeli az eseményeket. 200 árva kivégzése után - ami az alacsony élelmiszer tartalékok miatt lett elkerülhetetlen - a segítségadás helyett minden ország megszakította a kapcsolatát Dél-Afrikával.

Több, mint hét terrorista csoport jön létre, amik közül csupán kettő éli túl Amerika ellentámadását.

A Kiberfarkasok továbbra is megállíthatatlanul támadják az amerikai kormányt.

A mátrix létrejötte, hackercsoportok százai bukkannak fel a világ minden pontján. A fontosabb adatbankok mátrixra csatlakoztatása.

Egy új, halálos, mégis a fiatalok körében csábító drog jelenik meg Franciaországban. Bárki, aki beveszi, 24 órán belül lebénul, és amnéziás lesz. A drog külföldre is kikerül, Németországban is pusztít. A németek és a franciák Angliát vádolják meg biohadviselés miatt. Németország Franciaország oldalán becsatlakozik a háborúba.

Új kar, láb, és törzs implantátumok kifejlesztése. A S.Johnson Industries egy világvezető multivá érik, ekkor kerül Walter K. Everett a cég berkei közé.

2005

A halálos drog miatt Európában több ország, köztük Magyarország, Svájc, és Lengyelország is lezárja a határokat. Csupán légi közlekedés engedélyezett, viszont a reptereken a biztonsági óvintézkedések hihetetlenül megszigorodnak.

Terroristák egy csoportja felrobbant Velencében egy adatbankot. Az emberek ekkor ébrednek rá a mátrix, azaz a hálózat hasznára, és jelentőségére. Hirtelen cégek, és vállalatok milliói csatlakoznak fel a hálózatra.

Új, nano-implantátumok fejlesztésének a kezdete. A világ minden pontján testkiegészítés-ellenes csoportok jönnek létre.

A Yong Security létrejötte.

2007
A Kiberfarkasok egy évnyi lapulás után üzenetet küldenek az Egyesült Államok elnökének: ha nem hajlandó Chicagót a terroristáknak adni, és nem telepíti ki onnan az embereket, akkor elsöprő erejű támadásra számíthat sok felől. Az elnök nem egyezkedik.

Az angol-francia háború Anglia megsemmisülésével ér véget, két atombombát dobtak le a szigetre, egyet a franciák, és egyet a németek. Nagy-Britannia teljesen elpusztul, ezzel a világ gazdasága a csőd szélére kerül.

Európában a határok lezárása ellenére terjed az új drog, már Jugoszláviában, és Romániában is pusztít. A félelem, és a belső zavargások száma rohamosan nő egész Európában.

2008
Létrejön a S.Johnson Industries leányvállalata, a Vicus, elkezdenek foglalkozni a nano-varratokkal, és a Nano-Tárolókkal. Eközben az implantátumok egyre szélesebb körökben terjednek el, már az alsóbb társadalmi rétegekből is van jó pár embernek.

Először a Kiberfarkasok, majd egy másik terrorista csoport tagjai között is feltűnnek a kiberterroristák. Ezek az emberek a hálózatot fel- és kihasználva pusztítják a rendszert.

A gazdasági világválság tovább folytatódik, egyre jobban kétségbe ejtve a világot.

2009
A Kiberfarkasok betartják szavukat: 2009 jan. 23-án két atombombát is robbantanak Chicagóban. Az egész várost a levegőbe repítik, a teljes lakosság meghal. Egész Amerikát, és az egész világot megdöbbenti ez a tragikus esemény. Ennek hatására jön létre az E.N.T.E.Sz.

Az E.N.T.E.Sz.-el egy időben létrejön a ConWep.

2010
Egy új mozgalom, és kultúra, a cyberpunk végigsöpör az egész világon. Lázadó punkok megalakítják az ORB-t.

Az E.N.T.E.Sz. megtámadja a Kiberfarkasokat Denver közelében, végül mindkét fél hatalmas veszteségekkel feladja a harcot.

2012
A hálózatot felhasználva ismeretlen kiberterroristák egy csoportja betör egy lengyel adatbankba, majd az információkat felhasználva megölik a kormányfőt.

Az új drog már mindenhol megtalálható Európában, viszont ezzel egy időben kifejlesztettek egy kezdetleges ellenszert.

Hála a munkaerőhiány megszűnésének(Európában az ellenszer feltalálása miatt), a gazdasági világválság egyre kevésbé érződik.

Kínában kegyetlen törvényeket hoznak a túlnépesedés ellen.

2015
A Vicus tökéletesíti a Nano-Tárolókat. A legújabb felmérések szerint Amerikában minden huszadik embernek van valamilyen testkiegészítése.

A M.I. több évnyi fejlesztés utáni megteremtése, és világszintű elterjesztése.

A ConWep Security létrejötte, a S.Johnson Industries hamar felbéreli őket.

2017
A Kiberfarkasokat súlyos csapás éri, az E.N.T.E.Sz.-t világszerte ünneplik.

Európa kezdi visszanyerni az ezredforduló előtti gazdasági egyensúlyát.

Cunami pusztít Japánban, kb. 200 halott.

2019
A Szabadság lányai felbukkannak Dallasban.

Chicago radioaktív romjai között a kormány ismeretlen okokból kutató bázis építésébe kezdett. Az ellenzék, és a politikai aktivisták azonnal tiltakozni kezdtek.

A sajtószabadság hivatalosan átmeneti megszüntetése Oroszországban.

2020
A Kiberfarkasok a hálózaton keresztül sikeresen ellopják az E.N.T.E.Sz. 2000 katonájának az adatát, és nyilvánosságra hozzák. Kiderül, hogy nem egy bűnöző, amnesztiát kapott sorozatgyilkos található a soraik között. Az E.N.T.E.Sz. nem kívánja kommentálni az eseményeket, ellenben sok embert elbocsát még abban az évben.

Először New Yorkban megjelennek az amerikai fejlesztésű repülő autók. Egyelőre csak pár száz található belőlük az egész világon.

2021

A Bádogfejek megjelenése New Yorkban.

Az E.N.T.E.Sz. sorozatos támadásokkal sikeresen meggyengíti a Kiberfarkasokat. Jelentős területeket vesztenek.

A testkiegészítések szinte beépültek minden átlagember életébe. A S.Johnson Industries 2021-ben megkapja az év vállalata elismerést.

2022
Detroitban terroristák egy csoportja a reptéren pokolgépet robbant. A halottak száma nagyjából 30 ember.

New Yorkban az utcákon állandó rendbontások történnek. A rendőrség egyre tehetetlenebb.

2024
A Kiberfarkasok hirtelen feltűnnek Staten Islanden. A lakosság pánikszerűen elmenekül. Az E.N.T.E.Sz. azonnal megjelenik New Yorkban.

Egyes hírszerzők idegeneket láttak elszállítani Chicago felé. A kormány tagadja a vádakat.

2026
A rendőrség egyre kisebb hírnévnek örvend New Yorkban.

Staten Island már teljesen a terroristák lakhelye. A hidat felrobbantották, az egész szigetet telerakták taposóbombákkal, és védelmi rendszerekkel.

A Yong Security szerte a világon egyre jobb hírnévnek örvend.

2027
Egy baráti társaság megalakítja a Mocsárlakók csoportját. Pár hónap alatt szervezetté bővül.

A Szabadság lányai felbukkannak New Yorkban.

A Kiberfarkasok üzenetet küldenek az E.N.T.E.Sz.-nek: ők felkészültek a halálra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://cyberfrpg.hungarianforum.net
 
Alternatív történelem
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Cyberpunk Frpg :: Szabályzat, információk :: Információk-
Ugrás: